Babylon: Από το κακό στο χειρότερο πάει η ταινία - Έχει συγκεντρώσει μόνο 3,5 εκατ. δολάρια

Babylon: Από το κακό στο χειρότερο πάει η ταινία - Έχει συγκεντρώσει μόνο 3,5 εκατ. δολάρια

Το φιλμ ξεκίνησε με έναν βαρύ προϋπολογισμό των 80 εκατ. δολαρίων και δεν είναι σίγουρο αν θα καταφέρει να καλύψει τα έξοδά του

babylon__1_
Την απόλυτη ανάγκη ενός χριστουγεννιάτικου θαύματος, έχει η ταινία με τίτλο «Babylon» και με πρωταγωνιστές τη Μάργκοτ Ρόμπι, την Ολίβια Ουάιλντ και τον Μπραντ Πιτ.

Το δράμα εποχής σε σκηνοθεσία Ντάμιεν Σερ Σαζέλ, που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους των ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο, δείχνει να πηγαίνει από το κακό... στο χειρότερο. Η ταινία φαίνεται να μην μπορεί να ανταποκριθεί του ανταγωνισμού και παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλή θέση στο box office, αν και τα δημοσιεύματα την ήθελαν να διεκδικεί μία θέση ανάμεσα στις υποψηφιότητες για Όσκαρ.
Πιο συγκεκριμένα το φιλμ κέρδισε μόνο 3,5 εκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια αγορά μέχρι την Κυριακή και 5,3 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να συγκεντρωθούν μέχρι τη Δευτέρα.

Το «Babylon» που αποτελεί μία αναπαράσταση του παλιού Χόλιγουντ, αν και συγκεντρώνει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα όπως ο Τόμπι Μαγκουάιρ, η Ελ Φάνινγκ και ο σκηνοθέτης, Ντάμιεν Σερ Σαζέλ, που έλαβε Όσκαρ για το «La La Land», φαίνεται να μην έχει την αποδοχή που αναμένονταν από το κοινό.

Η ανησυχία της παραγωγής του φιλμ είναι για την ώρα μεγάλη, καθώς ξεκίνησε με έναν βαρύ προϋπολογισμό των 80 εκατομμυρίων δολαρίων και ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο, αν θα καλύψει τα έξοδά του.

Κλείσιμο
Οι λόγοι που η ταινία δεν «κινείται στην αγορά» με τους ρυθμούς που θα περίμενε η κινηματογραφική παραγωγή, δεν είναι σαφείς, μιας και ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού, είχε ξοδευτεί και στο μάρκετινγκ της ταινίας.

Amsterdam | Official Trailer | 20th Century Studios


Η δεύτερη αποτυχία της Μάργκοτ Ρόμπι
Για τη Μάργκοτ Ρόμπι αυτή είναι η δεύτερη κινηματογραφική αποτυχία. Η ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε με τους Κρίστιαν Μπέιλ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ράμι Μάλεκ, Τέιλορ Σουίφτ με τίτλο «Άμστερνταμ», είχε παρόμοια διαδρομή με το «Babylon».

Όπως αποκαλύφθηκε κέρδισε 6,4 εκατομμύρια δολάρια στην πρεμιέρα του, καταλήγοντας τον Οκτώβριο στα 16 εκατομμύρια δολάρια, έχοντας στις πλάτες του έναν προϋπολογισμό 80 εκατομμυρίων δολαρίων.
babylon_111

To «Babylon»
Ο σκηνοθέτης Ντάμιεν Σερ Σαζέλ, ο οποίος έλαβε Όσκαρ για το «La La Land», επιστρέφει με μία αναδρομή στο παλιό Χόλιγουντ και πρωταγωνιστές τους Μπραντ Πιτ, Μάργκοτ Ρόμπι και Τόμπι Μαγκουάιρ. Μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ, ξένα σάιτ κάνουν λόγο για έναν από τους βασικούς διεκδικητές Όσκαρ το 2023.

H ταινία αποτελεί μια ωδή στην Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ, τότε που γινόταν η μετάβαση στις ομιλούμενες ταινίες. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Σαζέλ, οι περισσότεροι χαρακτήρες είναι καρικατούρες πραγματικών αστέρων της εποχής. Για παράδειγμα ο χαρακτήρας του Πιτ είναι εμπνευσμένος από τους Τζον Γκίλμπερτ, Κλαρκ Γκέιμπλ και Ντάγκλας Φέρμπανκς, ενώ της Ρόμπι εμπνέεται από τις Κλάρα Μπόου, Τζιν Ίγκελς, Τζόαν Κρόφορντ και Άλμα Ρούμπενς.

Ειδήσεις σήμερα:

Rolex: Ο μύθος πίσω από την εταιρεία - Κέρδη δισεκατομμυρίων και μυστικά

Άννα Βίσση, Δέσποινα Βανδή και Χρήστος Μάστορας σε μία σπάνια μουσική συνύπαρξη - Δείτε φωτογραφίες

Φορολογούμενοι: ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, επιστρεπτέα - Οι βασικές υποχρεώσεις ως το τέλος του έτους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης