Παροξυσμός για τους σταρ της πίστας - Sold out τα μεγάλα σχήματα τις ημέρες των εορτών

Παροξυσμός για τους σταρ της πίστας - Sold out τα μεγάλα σχήματα τις ημέρες των εορτών

Απίστευτη σεζόν για τα νυχτερινά κέντρα με τον κόσμο να «ξεδίνει» χωρίς αύριο - Στα ύψη οι «σουίτες» για παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

rouvas-argyros
«Και χρηματιστές να ήμασταν, κάποια στιγμή το κινητό μας θα σταμάταγε να χτυπάει. Αυτό που γίνεται φέτος έχω να το ζήσω από από το 2008» έλεγε προ ημερών μετρ μεγάλου νυχτερινού κέντρου που δέχεται πάνω από τριακόσια τηλεφωνήματα καθημερινά.

Δεν είναι ο μόνος, αφού αυτό συμβαίνει με την πλειονότητα των συναδέλφων του στην αθηναϊκή νύχτα, που κατακλύζονται από εκατοντάδες κλήσεις για τραπέζια. Κάποια σχήματα είναι ήδη sold out για τις ημέρες των εορτών όπως αυτό του «Teatro» με Σάκη Ρουβά και Κωνσταντίνο Αργυρό που δεν έχει ούτε σκαμπό όπως ακούγεται μέχρι και τα Φώτα.

Το συγκεκριμένο μαγαζί θα έχει μια προσαύξηση της τάξης του 10% στις ισχύουσες τιμές ενώ θα υπάρχει ειδική συμφωνία για τα VIP τραπέζια και τις σουίτες των είκοσι ατόμων με μίνι μπαρ, φαγητό premium φιάλες και σαμπάνιες. Σε αυτά η προσαύξηση θα είναι της τάξης του 20% ενώ όλες τις υπόλοιπες μέρες τέσσερα άτομα μπορούν να δουν το «σχήμα της χρονιάς» όπως το αποκάλεσαν με κόστος 220 ευρώ τη φιάλη.

Ειδικά τις παραμονές υπάρχουν «σουίτες» σε άλλα μαγαζιά που θα φτάσουν τα 5.000 ευρώ για μια παρέα δώδεκα ατόμων, ή τα 4.000 ευρώ ενώ για τα πρώτα τραπέζια το κόστος δεν πέφτει κάτω από 3.000 ευρώ. Τα τελευταία μπορεί επίσημα να κοστολογούνται από 1500 έως 3.000 ευρώ αλλά σχεδόν πάντοτε δίνονται σε πελάτες που έχουν «χτίσει» σύμφωνα με την ορολογία το μαγαζί ενώ υπάρχει και μια ελαστικότητα σε ότι έχει να κάνει με τα ποσά.
Κλείσιμο
Rouvas-Argyros66666
Αν αυτοί οι πελάτες επιλέξουν να μην πάνε τέτοιες ημέρες, τότε οι «τυχεροί» που θέλουν να έχουν τον Βέρτη ή τον Οικονομόπουλο στα πόδια τους, θα πληρώσουν το ανάλογο τίμημα.

Είναι τέτοιος ο παροξυσμός που ζει το αθηναϊκό nightlife, που άνθρωποι παίρνουν τρεις εβδομάδες πριν για να πάνε στον Ρέμο και την Γαρμπή ενώ το «Κέντρο Αθηνών» που εμφανίζεται ο Γιώργος Μαζωνάκης, ανακοινώνει σχεδόν κάθε Τρίτη στα social τέλος στις κρατήσεις για την συγκεκριμένη εβδομάδα.

Ακόμη και αυτοί που βγαίνουν χρόνια, γνωρίζουν πολύ κόσμο και συνήθως έπαιρναν τηλέφωνο δυο μέρες πριν πάνε να δούνε κάποιον καλλιτέχνη, επικοινωνούν πλέον νωρίτερα. Οι άνθρωποι του χώρου μπορούν να εξηγήσουν ως ένα βαθμό τον χαμό της φετινής σεζόν που βιώνουν, αφού λόγω της πανδημίας ο κόσμος στερήθηκε την νυχτερινή διασκέδαση, η οποία είναι άρρηκτα συνυφασμένη εδώ και δεκαετίες με τα μπουζούκια.

Ούτε ο πόλεμος στην Ουκρανία με όλα τα απόνερα που έφερε, δεν είναι ικανός να σταματήσει τον χαμό που λαμβάνει χώρα φέτος για τους νυχτερινούς ναούς που φιλοξενούν τα δυνατά ονόματα.

Οι σουίτες, τα θεωρεία και τα πρώτα

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι οι πίστες έχουν εκσυγχρονιστεί τα τελευταία χρόνια και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων θυμίζουν πλέον κλαμπ, προέκυψαν στη νυχτερινή Αθήνα και οι σουίτες. Κι αν ο πρώτος διδάξας Γιάννης Παπαθεοχάρης είχε όντως σουίτες στο μυθικό «Αθηνών Αρένα», με εξαίρεση αυτές του ΥΤΟΝ όπου εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης και είναι ολόκληρα δωμάτια, οι υπόλοιπες είναι ωραία υπερυψωμένοι χώροι με θέα στην πίστα και άνετους καναπέδες για μεγάλες παρέες. Τις προτιμούν καλοί πελάτες που δεν θέλουν να είναι στριμωγμένοι στα πρώτα και δεύτερα τραπέζια στον prive χώρο που διαχωρίζονται από τα υπόλοιπα και παρατηρείται το αδιαχώρητο.
Vertis
Στο σχήμα Ρουβάς-Αργυρός που έστησε ο Κώστας Μπερτάκης την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι σουίτες του μαγαζιού είναι υπερυψωμένοι χώροι με άπλετη θέα στην πίστα.

Στο ΥΤΟΝ του Βέρτη η σουίτα είναι ένα ολόκληρο δωμάτιο και δεν υπάρχει συγκεκριμένο κόστος γι’ αυτούς που θα κάτσουν εκεί. Την επιλέγουν συνήθως άνθρωποι που δεν θέλουν να είναι μέσα στο χαμό και προτιμούν την ιδιωτικότητα σε ένα χώρο με όλες τις ανέσεις και μπαλκόνι με θέα στην πίστα, όπου μπορούν να απολαύσουν ακόμη και σούσι. Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με τις επιλογές του πελάτη που μπορεί να επιλέξει μια premium φιάλη σαμπάνιας, βότκας, ουίσκι κ.λ.π.

Στο «Nox» των Μαροσούλη-Κωταρίδη που εμφανίζεται ο Αντώνης Ρέμος με την Καίτη Γαρμπή οι δύο σουίτες-θεωρεία που μπορούν να φιλοξενήσουν ως και είκοσι άτομα κοστολογούνται σύμφωνα με πληροφορίες στα 4.000 ευρώ. Ποσό που εύκολα ανεβαίνει προς τα πάνω, αφού συνήθως καταλαμβάνονται από πελάτες με ηχηρή οικονομική επιφάνεια που απολαμβάνουν ακόμη και φαγητό με την υπογραφή του Άρη Βεζενέ, ενώ οι σαμπάνιες Dom Perignon έρχονται με το ανάλογο concept, δηλαδή φωτεινή επιγραφή και συνοδεία καλλονών!
KETI_GARMPI_ANTONIS_REMOs

Το συγκεκριμένο κέντρο δεν θα έχει αυξημένες τιμές παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, τα πρώτα τραπέζια «ανοίγουν»-ανεπίσημα-με 3000 ευρώ και τα δεύτερα ανάλογα με τα άτομα από 1000 έως 1200 ευρώ. Γι’ αυτά τα τραπέζια σε όλα ανεξαιρέτως τα κέντρα υπάρχει πάντα μια ελαστικότητα, αφού δίνονται σε δυνατούς πελάτες που πηγαίνουν δυο ή και τρεις φορές την εβδομάδα στα μπουζούκια.

Στον Γιώργο Μαζωνάκη θα υπάρξει μια προσαύξηση μόνο το βράδυ της παραμονής για την έλευση του νέου χρόνου, όπου το μαγαζί θα χωριστεί σε τρεις ζώνες οι οποίες κοστολογούνται διαφορετικά. Οι παρέες που θα επιλέξουν την πρώτη η οποία περιλαμβάνει τα καλύτερα τραπέζια θα πληρώσουν 100 ευρώ το άτομο, τα πιο πίσω χρεώνουν 75 ευρώ το άτομο και στο θεωρείο η τιμή θα είναι 60 ευρώ. Το ίδιο ακούγεται ότι μπορεί να γίνει και στο «Βοτανικό» όπου εμφανίζεται ο Γιώργος Σαμπάνης με την Έλενα Παπαρίζου και την Αναστασία.

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς το «Έναστρο» στο οποίο εμφανίζονται η Δέσποινα Βανδή με τις «Melisses» η φιάλη των 200 ευρώ θα χρεώνεται 240 ενώ η premium βότκα των 1.75 λίτρων από 500 ευρώ θα πάει στα 580-600. Τις ίδιες τιμές θα έχει και και η «Ακτή Πειραιώς» με την Νατάσσα Θεοδωρίδου και τον Γιώργο Κακοσαίο, που δείχνει ότι έχει ρεύμα και δυναμική.

Οι πληρότητες και τα μεθεόρτια
Θεωρείται βέβαιο από ανθρώπους του χώρου ότι μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας όλα τα μεγάλα σχήματα θα έχουν κλείσει για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπου οι κρατήσεις συνοδεύονται ενίοτε και με την ανάλογη προκαταβολή.

Στην «Φαντασία» του Κώστα Μπερτάκη για να δει κάποιος τον Νίκο Οικονομόπουλο και τον Γιώργο Λιβάνη από πρώτο τραπέζι θα πρέπει να υπολογίζει ένα κόστος κοντά στα 1000 ευρώ για έναν καναπέ όπου θα κάτσουν δώδεκα άτομα με δύο premium φιάλες βότκας του 1.75 λίτρων. Ποσό που παίρνει μια προσαύξηση 20% για τις δύο παραμονές των φετινών γιορτών σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενώ η τιμή αυξάνεται 10% για τα πίσω τραπέζια.
Oikonomopoulos__2_

Τους χορούς που έχουν ατονήσει τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι θα «σαρώσει» το αχανές Fever που «παίζει» με δύο δυνατά χαρτιά του λαϊκού τραγουδιού, την Πάολα και τον Γιάννη Πλούταρχο. Όμως ακόμη και μαγαζιά που φιλοξενούν λιγότερο γνωστά ονόματα όπως το «Cabaret» που έχει τον Νίκο Απέργη και την Μαλού, δουλεύουν πολύ καλά, ειδικά τις Κυριακές αφού ο κόσμος διψάει για πίστα.
Ploutarxos

Φέτος μάλιστα οι μέρες που μπορεί να βρει κάποιος μπουζούκια ξεκινούν από την Τρίτη με Γιαννιά-Τσαλίκη στο «Ω», μετά έρχεται η καθιερωμένη πλέον Πέμπτη του Μαζωνάκη και ακολουθεί η Κυριακή. Μια μέρα που μετά από χρόνια ο Νίκος Βέρτης δεν παίζει πλέον μόνος του, αλλά έχει απέναντι τον Αντώνη Ρέμο σε μια άτυπη κόντρα που μόλις ξεκίνησε στην αρχή μιας μαγικής όπως εξελίσσεται σεζόν για τις μεγάλες πίστες.

Το ζήτημα όμως που απασχολεί την πιάτσα είναι η επόμενη μέρα μετά την έλευση του νέου χρόνου, όταν όλοι πλην ελαχίστων θα έχουν «στεγνώσει» οικονομικά μετά τις γιορτές. Εκεί θα φανεί ποια σχήματα θα αντέξουν μέχρι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο και ποια θα αποχαιρετήσουν πρόωρα, από την στιγμή που δεν θα υπάρχουν οι ανάλογες κρατήσεις για να λειτουργήσουν χωρίς να μπουν μέσα.

Φωτογραφίες: NDPPHOTO / ΝΙΚΟΣ ΖΟΤΟΣ /  ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΥΚΑΣ

Ειδήσεις σήμερα

Μαρούσι: Ο πατέρας της 23χρονης αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο πριν την άγρια δολοφονία από την 17χρονη

Πώς θα γίνεται η αίτηση και η πίστωση των χρημάτων του Market Pass – Παραδείγματα

Ελληνοτουρκικό τετ α τετ Μπούρα - Καλίν στις Βρυξέλλες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης