Ο Κώστας Χατζήςέδωσε συνέντευξη και μίλησε για τις δυσκολίες που έχει βιώσει, αλλά και τα λάθη του συστήματος απέναντι στη τσιγγανική κοινότητα.
Ο τραγουδιστής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και αρχικά, ανέφερε πως όταν ήρθε στην Ελλάδα, συνειδητοποίησε πόσο πολύ έχει αμελήσει το κράτος τους τσιγγάνους.
«Όταν ήρθα εδώ, πέρασα πολύ δύσκολα. Πήγα στη φυλή, έχοντας διαβάσει κάποια πράγματα και κατάλαβα ότι η πολιτεία δεν έσκυψε ποτέ πάνω από τα προβλήματά τους. Τους αφήνουν να κάνουν όλες τις μορφές των εγκλημάτων», είπε χαρακτηριστικά.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp2hsxmyhttd)
«Με το να κλέβουν, να κινούν ναρκωτικά, να κάνουν διάφορα τέτοια πράγματα, γίνονται αντιπαθείς στους ανθρώπους. Τους χάρισαν όμως τα γκέτα και θα κάνω μια παρένθεση εδώ. Εδώ για παράδειγμα, το τετραγωνικό έχει 10 ευρώ, φέρνεις τη γυφτιά και το αγοράζεις με 50 λεπτά. Διώχνεις τη γυφτιά και το πουλάς με 1.000 ευρώ. Άρα η γυφτιά κάπου σε βολεύει», συμπλήρωσε.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp2h3laa3box)
Εξήγησε μάλιστα, πως οι νόμοι διαφέρουν κατά πολύ για τους Ρομά σε σχέση με τους Έλληνες. «Ο νόμος υπάρχει για εμάς, γιατί κι εγώ Έλληνας έχω γίνει. Για αυτούς δεν είναι έτσι όμως. Για να οδηγήσεις ένα τριαξονικό πρέπει τουλάχιστον να έχεις βγάλει την τρίτη δημοτικού. Πώς μπορεί ο γύφτος να έχει οδηγήσει τριαξονικό; Υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν είναι λογικά», είπε.
Τέλος, αναφέρθηκε στον ρατσισμό που βιώνουν τα παιδιά των Ρομά. «Πώς να πάει σήμερα το παιδί του γύφτου στο σχολείο, όταν το βρίζουν; Όταν το πας όμως, δεν υπάρχει παιδεία. Οι Έλληνες είναι καταπληκτικός λαός, αλλά είχαν ποτέ παιδεία;», αναρωτήθηκε κλείνοντας.
Σε μια νέα στρατηγική κίνηση που διευρύνει την παραγωγική της βάση και ενισχύει την παρουσία της στους τομείς της στεγανοποίησης και των έργων υποδομής, η ISOMAT εντάσσει στον Όμιλο το καταξιωμένο ελληνικό brand ESHA, μέσω της νεοσύστατης θυγατρικής ISOMAT BITUMEN.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας