Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Παραδέχεται πως είχε φοβίες εγκατάλειψης - «Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε»

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Παραδέχεται πως είχε φοβίες εγκατάλειψης - «Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε»

«Κατάλαβα ότι στην πραγματικότητα με τρόμαζε να μείνω μόνη, έφταιγε η αρνητική εικόνα που είχα για τον εαυτό μου» είπε

emily_rataikofski
H Έμιλι Ραταϊκόφσκι μίλησε για τη βοήθεια που της έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια η ψυχοθεραπεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις φοβίες εγκατάλειψης, που την ταλαιπωρούσαν.

Το μοντέλο μίλησε στο podcast «High Low» και εξήγησε πως αυτή την περίοδο κάνει ψυχοθεραπεία και μάλιστα, έχει ήδη δει εξέλιξη, καθώς νιώθει πιο «ασφαλής».

Όπως ανέφερε στο παρελθόν, οι ανασφάλειές της την έκαναν να έχει αποκτήσει μια συνήθεια να «προσκολλάται» στον εκάστοτε σύντροφό της, φοβούμενη ότι θα την αφήσει.

Ωστόσο, έχει καταφέρει πλέον να καταπολεμήσει τη φοβία της και να συνειδητοποιήσει ότι αξίζει πολλά παραπάνω από αυτά που πίστευε.

«Κατάλαβα ότι στην πραγματικότητα με τρόμαζε να μείνω μόνη. Έφταιγε η αρνητική εικόνα που είχα για τον εαυτό μου. Σκεφτόμουν θετικά μόνο για τους άλλους», δήλωσε η Έμιλι Ραταϊκόφσκι.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως αναζητούσε έγκριση και υποστήριξη από τον σύντροφό της, αντί να προσπαθήσει να ανεβάσει την αυτοεκτίμησή της.

«Συχνά αναζητούσα έγκριση, υποστήριξη και ανταπόκριση από τους συντρόφους μου, αντί να απευθυνθώ στους δικούς μου ανθρώπους για να μου δώσουν τη σιγουριά που χρειαζόμουν», εξηγεί.

Τέλος, ανέφερε πως για πολλά χρόνια δεν είχε κατανοήσει καν το πρόβλημά της, όμως το διαζύγιο με τον Σεμπάστιαν ΜακΚλαρντ την έκανε να καταλάβει πως πλέον, είχε ανάγκη να βρει τον εαυτό της και όχι να «πέσει» πάλι πάνω σε κάποιον ακατάλληλο σύντροφο.


«Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε. Έμαθα να είμαι ανεξάρτητη και κατάφερα να φτάσω στη ρίζα της φοβίας που είχα για την εγκατάλειψη», δήλωσε κλείνοντας.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης