Ελίζαμπεθ Τέιλορ: Ο εθισμός στα χάπια, οι αμέτρητες συνταγές των γιατρών και η μάχη με τον αλκοολισμό

Ελίζαμπεθ Τέιλορ: Ο εθισμός στα χάπια, οι αμέτρητες συνταγές των γιατρών και η μάχη με τον αλκοολισμό

Ένα νέο βιβλίο, το «Elizabeth Taylor: The Grit & Glamour of an Icon», ρίχνει φως στη ζωή και τον θάνατο της σταρ

taylor_arthro
Αποκαλύψεις για τη ζωή της θρυλικής ηθοποιού, Ελίζαμπεθ Τέιλορ φέρνει στο φως, η νέα βιογραφία της Κέιτ Άντερσεν Μπρόουερ, με τίτλο «Elizabeth Taylor: The Grit & Glamour of an Icon».

Είναι γνωστό πως η σταρ του Χόλιγουντ πέρασε μια περίοδο, κατά την οποία κατανάλωνε υπερβολικές ποσότητες από διάφορα χάπια. Μάλιστα, η κατάστασή της ξέφυγε τόσο πολύ, που η νύφη της, Αϊλίν Γκέτι, έφτασε να επικοινωνήσει ανώνυμα με μια εταιρεία, για να καταγγείλει τους γιατρούς που της συνταγογραφούσαν τα χάπια.

Αυτό το τηλεφώνημα οδήγησε σε μια αποκάλυψη. Τρεις από τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν στενά είχαν φτάσει να της γράψουν περίπου 1.000 συνταγές με 28 διαφορετικά φάρμακα μεταξύ του 1983 και του 1988. Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονταν ηρεμιστικά, υπνωτικά χάπια, καθώς και παυσίπονα, όπως αναφέρει η βιογραφία. Όταν εξετάστηκαν από την εταιρεία τα χάπια που έπαιρνε, ένας γιατρός ανέφερε πως «κανονικά θα έπρεπε να ήταν ήδη νεκρή».

Κλείσιμο
Μάλιστα, τα πράγματα «ξέφυγαν» τελείως για την ηθοποιό κάποια στιγμή, αφού είχε φτάσει να κάνει ενέσεις με το ισχυρό οπιοειδές Demerol.

Ο Κρίστοφερ Γουάιλντινγκ, ο δεύτερος γιος της Ελίζαμπεθ Τέιλορ με τον Μάικλ Γουάιλντινγκ αποκαλύπτει στο βιβλίο πως την περίοδο που ζούσε μαζί της, κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον γερουσιαστή της Βιρτζίνια, Τζον Γουόρνερ είδε μια πολύ ανησυχητική συμπεριφορά από εκείνη.

Όπως περιγράφει, τον φώναξε στην κρεβατοκάμαρά της κι εκείνος πήγε αμέσως, καθώς άκουσε τη φωνή της να «τρέμει». «Ακουγόταν τόσο αδύναμη. Αλλά μόνο όταν την είδα, κατάλαβα ότι κάτι έχει πάθει. Ήταν καθισμένη στην άκρη του κρεβατιού, φορώντας μόνο τα εσώρουχά της και είχε μια σύριγγα με Demerol στο δεξί της χέρι. Μου ζήτησε να της την κάνω εγώ, αλλά αρνήθηκα», αναφέρει.

«Με κοίταξε με νεκρά, αλλά γεμάτα απογοήτευση μάτια, πήρε μια βαθιά ανάσα, έσφιξε το χέρι της και βούτηξε τη βελόνα μέσα στο δέρμα της», συνεχίζει.


Ωστόσο, εκτός από τον εθισμό της στα χάπια, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ έδινε μάχη με τον αλκοολισμό. Ο θυελλώδης γάμος της με τον ηθοποιό, Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο οποίος ήταν επίσης αλκοολικός, επιδείνωσε την κατάστασή της.

Η συγγραφέας της βιογραφίας της περιγράφει τη σχέση τους ως «καταστροφική», ενώ αναφέρει πως «είχαν και τρίτο σύντροφο, το αλκοόλ».


Το 1981 η Ελίζαμπεθ Τέιλορ ήταν χωρισμένη, αλκοολική και εθισμένη στα χάπια. Όταν επέστρεψε στο Λος Άντζελες, μετά τον χωρισμό της με τον γερουσιαστή, Τζον Γουόρνερ, η κατάστασή της χειροτέρευσε.

«Περιβάλλονταν από βοηθούς και νοικοκυρές που της έγιναν σαν οικογένεια. Χειραγωγούσε τους γιατρούς της, ώστε να της δίνουν τα χάπια που ήθελε, όταν τα ήθελε. Ήταν πολύ δύσκολο να πεις όχι στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ», αναφέρει η βιογραφία.

Τελικά, μια ομάδα φίλων της αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και η Τέιλορ νοσηλεύτηκε το 1983 στο κέντρο απεξάρτησης, Betty Ford Center για επτά εβδομάδες. Εκεί, σταμάτησε να πίνει, αλλά παρόλα αυτά συνέχισε να παίρνει χάπια, υποστηρίζοντας πως ήταν νόμιμα, επειδή τα είχε συνταγογραφήσει γιατρός.

Το 1988 ο φίλος της, Τζορτζ Χάμιλτον έκανε μια δεύτερη προσπάθεια για να τη βοηθήσει. Η ηθοποιός μπήκε ξανά για αποτοξίνωση, αλλά δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμη, οπότε της ζητήθηκε να φύγει.

Ωστόσο, κατάφερε μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα, ενώ βρισκόταν σε αποτοξίνωση, να βρει έναν σύντροφο, τον οικοδόμο και 20 χρόνια νεότερό της, Λάρι Φορτένσκι.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1991, όμως πέντε χρόνια αργότερα, η Τέιλορ ξεκίνησε να πίνει ξανά, με αποτέλεσμα να χωρίσουν. Για το υπόλοιπο της ζωής της, πάλεψε με τους εθισμούς της, πριν πεθάνει το 2011 σε ηλικία 79 ετών.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης