Φλόγα και άνεμος: Η σειρά ρίχνει αυλαία με ένα έντονο επεισόδιο

Φλόγα και άνεμος: Η σειρά ρίχνει αυλαία με ένα έντονο επεισόδιο

Δείτε το τρέιλερ του 12ου και τελευταίου επεισοδίου

flogakianemos8209
Το 12ο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς «Φλόγα και άνεμος» έρχεται το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, στις 22:00 στην ΕΡΤ

Η κηδεία του Παπανδρέου προκαλεί αναταράξεις. Mια λαοθάλασσα συγκεντρώνεται για να αποχαιρετήσει τον Γέρο της Δημοκρατίας. Ο Γκούβερης εκβιαστικά αποσπά την υπογραφή της Κυβέλης σ’ ένα γράμμα υποταγής στη Χούντα, ενώ αρχίζει η δίκη του Παναγούλη. Η Βαλεντίνη, η δισεγγονή της Κυβέλης, σχεδιάζει ν’ ανοίξει ένα μουσείο με όλα τα κοστούμια από τις θεατρικές παραστάσεις της Κυβέλης, για να γνωρίσουν οι επόμενες γενιές την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου.

Μια καταιγιστική ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δυο αντισυμβατικούς και ελεύθερους χαρακτήρες, με φόντο μια εποχή με έντονη πολιτική και πολιτιστική ζωή, ολοκληρώνεται στο συγκλονιστικό τελευταίο επεισόδιο της δραματικής ιστορικής σειράς «Φλόγα και άνεμος», που μεταδίδεται το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, στις 22:00.

Δείτε το τρέιλερ του 12ου επεισοδίου
Φλόγα και Άνεμος | Σάββατο 03/12, 22:00 στην ΕΡΤ1

Επεισόδιο 12ο (τελευταίο)

1968 Η κηδεία του Παπανδρέου φέρνει ανατροπές. Οι χουντικοί πέσανε έξω, μια λαοθάλασσα μαζεύεται στην κηδεία, οι ασφαλίτες χτυπάνε ανελέητα. Ο Γκούβερης ετοιμάζει ένα κείμενο μετάνοιας για να το υπογράψει η Κυβέλη. Ο Φώντας συνδέει τον ηθοποιό Κροντηρά, που πέθανε, με το ζευγάρι που αυτοκτόνησε στο Φάληρο. Η Όλγα ετοιμάζει το κυριακάτικο τραπέζι, που κρύβει ένα μυστικό. Ένα κουτί κινίνα. Ο Φώντας επιστρέφει σπίτι, αλλά τον καθυστερεί η γειτόνισσα. Η Βαλεντίνη, η δισεγγονή της Κυβέλης, σχεδιάζει ν’ ανοίξει ένα μουσείο με όλα τα κοστούμια από τις θεατρικές παραστάσεις της Κυβέλης. Ο Γκούβερης εκβιαστικά αποσπά την υπογραφή της Κυβέλης σ’ ένα γράμμα υποταγής στη Χούντα. Αρχίζει η δίκη του Παναγούλη.
hdihd

ΠΑΡΕΛΘΟΝ: Η Κυβέλη έχει να αντιμετωπίσει την απουσία του Γεωργίου, που τον έχει απορροφήσει η πολιτική και το ταξίδι που θα κάνει με τον γιο της. Οι κόρες της Κυβέλης, που έχουν κληρονομήσει το ταλέντο της και παίζουν με επιτυχία στο θέατρο και στον κινηματογράφο, έρχονται να την αποχαιρετήσουν. Στην Αμερική, η Κυβέλη στέκεται στο πλευρό του Γιωργάκη, τον οποίο παρακολουθούν οι καλύτεροι γιατροί. Στην Αθήνα, ο Παπανδρέου κάνει την κίνηση που θα διαλύσει τον γάμο τους. Δεν τον αφήνει αδιάφορο η Σεράνο. Ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό του, στο οποίο μέσα ήταν η τραγουδίστρια, προκαλεί την αντίδραση της Κυβέλης, η οποία του στέλνει ένα τηλεγράφημα. Είναι η τελευταία της επικοινωνία μαζί του για χρόνια ώς τις τελευταίες ημέρες του.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης ξεδιπλώνεται με όλες τις κρυφές πτυχές του στη δραματική ιστορική σειρά μυθοπλασίας «Φλόγα και άνεμος», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου και μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 κάθε Σάββατο, στις 22:00.

Με τη σκηνοθετική ματιά της Ρέινας Εσκενάζυ, το ευρηματικό σενάριο της Ρένας Ρίγγα, τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Άρη Λεμπεσόπουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, και μ’ ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, μέσα από 12 συναρπαστικά επεισόδια, έρχονται στο φως τα μυστικά της ερωτικής ιστορίας που κυριάρχησε στη θεατρική και πολιτική σκηνή της χώρας. Ένας έρωτας γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει, κρυφά και φανερά, για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Μια καταιγιστική ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δυο αντισυμβατικούς και ελεύθερους χαρακτήρες, τον Γέρο της Δημοκρατίας και την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, σε μια εποχή με έντονη πολιτική και πολιτιστική ζωή.

Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Άρης Λεμπεσόπουλος), ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Όλγα (Λένα Παπαληγούρα).

Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην ιστορία της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου; Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) από τα πρώτα τους χρόνια ώς τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951.

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), ο Δημήτρης Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), ο Μήτσος Μυράτ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου (Λυδία Σγουράκη), τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου (Γεράσιμος Σκαφίδας) κ.ά. Το 1968, ο επιτελής της χούντας Γκούβερης (Θέμης Πάνου) και ο λοχαγός (Αργύρης Αγγέλου) βασανίζουν τους ήρωες της ιστορίας μας.
ert2
Κλείσιμο

Την Κυβέλη σε νεαρή ηλικία υποδύεται η Μαρία Παπαφωτίου και τον Γεώργιο Παπανδρέου ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Στον ρόλο της Μαρίας Αδριανού, μητέρας της Κυβέλης, η Κόρα Καρβούνη.

Τη Ροζίτα Σεράνο υποδύεται η Δωροθέα Μερκούρη.

Τη μουσική της σειράς, καθώς και το ομότιτλο τραγούδι υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, (Κυβέλη), Άρης Λεμπεσόπουλος (Γεώργιος Παπανδρέου), Δημήτρης Καταλειφός (Μιχάλης Κροντηράς), Θέμις Μπαζάκα (Φωτεινή Κροντηρά), Μαρία Παπαφωτίου (Κυβέλη σε νεαρή ηλικία), Γιώργος Τριανταφυλλίδης (Παπανδρέου σε νεαρή ηλικία), Δημήτρης Σαμόλης (Κώστας Θεοδωρίδης), Λευτέρης Βασιλάκης (Αλέξανδρος Παναγούλης), Αργύρης Πανταζάρας (Φώντας), Λένα Παπαληγούρα (Όλγα), Πέγκυ Τρικαλιώτη (Μαρίκα Κοτοπούλη), Αναστάσης Ροϊλός (Δημήτρης Χορν), Θανάσης Τσαλταμπάσης (Μήτσος Μυράτ), Πέγκυ Σταθακοπούλου (Μιράντα Μυράτ), Λυδία Σγουράκη (Βαλεντίνη Ποταμιάνου), Γεράσιμος Σκαφίδας (Γιώργος Παπανδρέου του Γεωργίου), Θέμης Πάνου (Γκούβερης), Γιώργης Χριστοδούλου (Αττίκ), Αργύρης Αγγέλου (λοχαγός), Ισιδώρα Δωροπούλου (Σοφία Μινέικο), Ελίνα Γιαννάκη (Χρυσούλα Κοτοπούλη), Χριστόδουλος Στυλιανού (Βύρωνας), Μιχάλης Συριόπουλος (Βενιζέλος), Εύα Σιμάτου (Κυβέλη Θεοχάρη), Δημήτρης Μαύρος (Αναστάσης, πατέρας της Κυβέλης), Νικόλας Μπράβος (Σπύρος, οδηγός της Κυβέλης), Γωγώ Κωβαίου (Αγάπη, οικονόμος της Κυβέλης) κ.ά.

Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ
Σενάριο: Ρένα Ρίγγα
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνικά: Λαμπρινή Καρδαρά
Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Φωτογραφίες: Διονύσης Κουμνιώτης
Παραγωγή: RedLine Productions
Φωτογραφικό υλικό (Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης)


 Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: «Είπε την αλήθεια» λέει η παιδαγωγός για τον 19χρονο που κατήγγειλε ασέλγεια

Χαλκιδική, Κατερίνη και Λήμνο χτύπησε η κακοκαιρία Άριελ - Πού κατευθύνεται τώρα

Δίκη για το Μάτι: Συγκλόνισε ο Αριστείδης Χερουβείμ - «Kάτω από ένα σεντόνι βρήκα μητέρα, αδελφή και ανιψιές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης