Χαλκιδική, Κατερίνη και Λήμνο χτύπησε η κακοκαιρία Άριελ - Πού κατευθύνεται τώρα

Χαλκιδική, Κατερίνη και Λήμνο χτύπησε η κακοκαιρία Άριελ - Πού κατευθύνεται τώρα

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στην Πιερία - Φούσκωσε  το ποτάμι στο Σκεπασμένο Βελβεντού - 163 κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων και πεσμένα δέντρα

kakokairia-mak1
Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Άριελ, με τα προβλήματα να είναι εμφανή σε όλη τη χώρα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Δρόμους που έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές, ποτάμια με ανεβασμένη στάθμη έχουν αφήσει πίσω τους τα έντονα φαινόμενα. Οι περισσότερες πληττόμενες περιοχές εντοπίζονται στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία αναμένεται να κινηθεί προς Μακεδονία, Θράκη και νησιά Αιγαίου.

Σύμφωνα με επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες. Ειδικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι και το βράδυ.

Στο μεταξύ, μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους της Λήμνου για αποφυγή μετακινήσεων λόγω επικίνδυνων φαινομένων. 


Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας




Τα προβλήματα σε όλη τη χώρα 

Κοζάνη: «Φούσκωσε» το ποτάμι στο Σκεπασμένο Βελβεντού

Το ποτάμι στο «Σκεπασμένο» Βελβεντού στην Κοζάνη φούσκωσε, εξαιτίας της νεροποντής.

Κλείσιμο
Σκεπασμένο Βελβεντού 1 Δεκεμβρίου


Σκεπασμένο Βελβεντού 1 Δεκεμβρίου


Η στάθμη του ποταμιού έχει ανέβει επικίνδυνα και τα νερά τρέχουν ορμητικά παρασύροντας τα πάντα στο διάβα τους.

Αν συνεχιστεί η βροχόπτωση είναι πιθανόν να προκληθούν προβλήματα και όλοι είναι σε επιφυλακή.

Τα προβλήματα στη Λήμνο 

Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε κυκλοφοριακό πρόβλημα σε διάφορα σημεία στη Λήμνο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα τόσο για τους πεζούς όσο και για τους οδηγούς. Μάλιστα, οδός έκλεισε λίγη ώρα μετά την έναρξη της βροχόπτωσης ενώ άλλοι δρόμοι πλημμύρισαν. 

limnos
limnos-
limnos--
limnos-kakokairia
limnoss
limnosss

Προβλήματα επίσης, παρατηρήθηκαν στην περιοχή του ΚΤΕΛ ενώ συνεργεία του Δήμου, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται στους δρόμους και προσπαθούν να επέμβουν όπου είναι εφικτό.

Εντωμεταξύ, το Τοπικό κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες.

Αθηνών - Κορίνθου: Πτώση βράχων

Η εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα εφαρμόστηκε από τις 7.00 το πρωί με εντολή της Τροχαίας λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας.

Στο σημείο της πτώσης των βράχων βρέθηκα μηχανήματα που καθαρίζουν το δρόμο προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα, επιχείρηση που αναμένεται να διαρκέσει για ώρες.

Δημιουργήθηκε στην αρχή της εκτροπής μια μικρή ουρά, η οποία αποκαταστάθηκε σταδιακά.

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στην Πιερία

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι επί ποδός και επιχειρεί σε διάφορες περιοχές. Μέχρι και αυτήν την ώρα το Συντονιστικό Κέντρο έχει δεχθεί 146 κλήσεις από κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι 100 έγιναν στην Πιερία, ενώ παράλληλα σημειώθηκαν και τέσσερις απομακρύνσεις ατόμων μέσα από τα οχήματά τους, τα οποία ακινητοποιήθηκαν λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού. Οι υπόλοιπες κλήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και αφορούσαν κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στην Κατερίνη σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ το νερό έφτασε το μισό μέτρο, σε κάποια σημεία, στο παραλιακό μέτωπο. Η μετακίνηση με αυτοκίνητο είναι αδύνατη, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν με κάθε μέσο να απομακρύνουν τα ύδατα από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων.


Προβλήματα παρατηρούνται και στις οδικές αρτηρίες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thestival.gr προβλήματα παρατηρούνται στην Πιερία:

▪στο 12 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας – Άγιου Σπυρίδωνα
▪ στο 1 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βροντούς – Καρίτσα
▪ στο δημοτικό οδικό δίκτυο Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής

Στη Χαλκιδική προβλήματα υπάρχουν:

▪στο 1 χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων
▪ στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου – Μεγάλης Παναγίας
▪στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας της επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου
▪στην ανώνυμη δημοτική οδό εντός οικισμού Σίβηρης

HALKIDIKINEWS - Κακοκαιρία Χαλκιδική 01/12/22


Επίσης, στη Χαλκιδική προσοχή απαιτείται στην ιρλανδική διάβαση στα Αγγελούδια στην Ολυμπιάδα, την ίδια ώρα που το ρέμα του Μπασδέκη είναι υπό έλεγχο.

435435_large



Λάρισα: Πλημμύρισαν σπίτια 

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας προκλήθηκαν και στη Λάρισα. Συγκεκριμένα, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στο παραλιακό μέτωπου του δήμου Τεμπών στο Δέλτα του Πηνειού ποταμού.

larissa_plimmires


Εκτάσεις και σπίτια που βρίσκονται στα παράλια της Κουλούρας και του Παλαιόπυργου πλημμύρισαν λόγω των μεγάλων όγκων νερού που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή. Οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να εκτονώσουν τα νερά προς την θάλασσα ανοίγοντας διόδους στην θέση «Καράβωμα».


 163 κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων και πεσμένα δέντρα

Συνολικά 163 κλήσεις έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα το μεσημέρι για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία, λόγω της κακοκαιρίας «ARIEL» που πλήττει την χώρα.

Συγκεκριμένα :

•Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ, έλαβε 33 κλήσεις εκ των οποίων 1 για άντληση υδάτων, 24 για κοπές δέντρων και 8 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

•Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, έλαβε 104 κλήσεις, εκ των οποίων 100 για αντλήσεις υδάτων και 4 για απομακρύνσεις ατόμων από Ι.Χ.Ε. οχήματα προς ασφαλή σημεία.

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών μία κλήση για άντληση υδάτων.

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής μία κλήση για άντληση υδάτων και 2 για κοπές δέντρων.

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας 5 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου μία κλήση για κοπή δέντρου.

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου μία κλήση για άντληση.

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου 15 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία "ARIEL", από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) αρχίζει να εξασθενεί.

Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το απόγευμα.

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://bit.ly/3VuvFdG

Οδηγίες αυτοπροστασίας για:

Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους: https://bit.ly/3CshmQ8

Κεραυνούς: https://bit.ly/3dQi5jN

Πλημμυρικά φαινόμενα: https://bit.ly/3QM3yUE

Για πληροφορίες αναφορικά με την προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Η ορατότητα θα είναι τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στη Θράκη νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: Με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει τις δομές

Μουντιάλ 2022: Μετά το παγκόσμιο κύπελλο το Κατάρ ονειρεύεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γερμανός βουλευτής παράτησε σύντροφό του και τρία παιδιά για μία πρώην πορνοστάρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης