Twitter: Αποχώρησε από την πλατφόρμα ο οίκος Balenciaga

Twitter: Αποχώρησε από την πλατφόρμα ο οίκος Balenciaga

Ο Έλον Μασκ έχασε από την «επιχείρησή» του, ένα προφίλ που είχε έως τώρα 950.000 ακόλουθους και μεγάλη δύναμη στον χώρο τη μόδας

balenciaga
Νέα δεδομένα έχει δημιουργήσει η «εποχή Μασκ» στο Twitter και αλλεπάλληλοι λογαριασμοί διακόπτουν τη λειτουργία τους.

Ο οίκος μόδας Balenciaga, με τη σειρά του αποχώρησε επίσημα από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ορθώνοντας ένα τείχος απέναντι στην πολιτική που ο νέος ιδιοκτήτης υιοθετεί.

Η απόφαση του brand, διευθυντής περιεχομένου του οποίου είναι ο Demna Gvasalia, να εγκαταλείψει το Twitter, έρχεται αφού ήδη πολλές μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των General Motors και Dyson, ανέστειλαν τις διαφημιστικές τους καμπάνιες στην πλατφόρμα.

Το προφίλ του Balenciaga στο Twitter είχε έως πρόσφατα 950.000 ακόλουθους.
balenciaga_Twitter_
Εταιρείες και χρήστες έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι τα σχέδια του Μασκ για μαζικές απολύσεις και η εστίαση στην προώθηση της ελευθερίας του λόγου, θα οδηγήσουν σε πιο χαλαρό έλεγχο περιεχομένου στον ιστότοπο, κάτι που θα μπορούσε να καταστήσει πιο δύσκολο για τους διαφημιστές να αποφύγουν τη σύνδεση με ρητορική μίσους και παραπληροφόρηση.

Κλείσιμο
Στην πλατφόρμα, σύμφωνα με το bof, διεξάγονταν διαδικτυακές συζητήσεις για τον Balenciaga που ανήκει στον όμιλο Kering, καθώς ο Demna Gvasalia προκαλούσε ενδιαφέρον με τα σχέδιά του, όπως υπερμεγέθη αθλητικά ρούχα, γλυπτική ραπτική και διχαστικές δημιουργίες, όπως τα ακριβά υποδήματα Crocs.

Το δικό της «αντίο» στο Twitter, το οποίο λειτουργεί πλέον υπό το καθεστώς του Έλον Μασκ, είπε και η Τζίτζι Χαντίν. Το διεθνούς φήμης μοντέλο αντέδρασε απέναντι στην εξαγορά της διάσημης πλατφόρμας και την αποκάλεσε «βόθρο μίσους και φανατισμού».

Εκτός από την Τζίτζι Χαντίντ και η διάσημη τραγουδίστρια Τόνι Μπράξτον είχε ανακοινώσει ότι αποχαιρετά το Twitter: «Έχω σοκαριστεί και τρομάξει με την "ελευθερία λόγου", που έχω δει σε αυτή την πλατφόρμα μετά την εξαγορά της. Η ρητορική μίσους υπό τον μανδύα της "ελευθερίας του λόγου" είναι απαράδεκτη. Ως εκ τούτου επιλέγω να μείνω μακριά από το Twitter, καθώς δεν αποτελεί πλέον ασφαλή χώρο για μένα και τους γιους μου» έγραψε τον περασμένο μήνα.

Επιπλέον η τηλεοπτική παραγωγός και showrunner της δραματικής σειράς Grey's Anatomy, Σόντα Ράιμς, και η ηθοποιός Τέα Λεόνικ, ήταν ακόμα δύο από τις γυναίκες που έβαλαν τη δική τους τελεία στην πλατφόρμα κοινωνικής διακτύωσης: «Δεν θα μείνω εδώ για ό,τι έχει σχεδιάσει ο Έλον. Αντίο» έγραψε η Ράιμς.

Με τη σειρά της και η Άμπερ Χερντ αντέδρασε με την εξαγορά του Twitter και απενεργοποίησε τον λογαριασμό της. Ωστόσο για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό αν η ίδια αποφάσισε να διαγράψει τον λογαριασμό της ή αν υπεύθυνος για αυτό είναι ο ίδιος ο Μασκ. Σίγουρα, όμως το γεγονός ότι η διαγραφή του λογαριασμού της συνέπεσε χρονικά με την εξαγορά του μεγιστάνα δεν είναι σύμπτωση.




Ειδήσεις σήμερα:

Η πιο «σκοτεινή ώρα» του πολέμου στην Ουκρανία: Πάμε για το τέλος ή για κλιμάκωση;


Επεισόδιο στην δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό - Γονείς ζήτησαν να πάρουν τα παιδιά τους

Salt Bae: O Νουσρέτ απάντησε με μια «χρυσή» μπριζόλα στην κριτική για τον λογαριασμό των 161.000 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης