Μουντιάλ: Tα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας που αρνήθηκαν να εμφανιστούν στην τελετή έναρξης

Μουντιάλ: Tα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας που αρνήθηκαν να εμφανιστούν στην τελετή έναρξης

Οι περιορισμοί που επιβάλλει το κράτος στους πολίτες του δεν ταιριάζει στα «πιστεύω» τους

mousikoi_katar_new_xr
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, γνωστό σε όλους ως «Μουντιάλ», θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Κατάρ.

Πρόκειται για το πρώτο Μουντιάλ που θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο και όχι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και η έναρξή του είναι απόψε, Κυριακή 20 Νοεμβρίου στο στάδιο Al Bayt.

Ωστόσο, μια αλλαγή φαίνεται πως έγινε στη φετινή διοργάνωση και αφορά τα διάσημα πρόσωπα της μουσικής βιομηχανίας, που είπαν «όχι» στην πρόταση να εμφανιστούν στην τελετή έναρξης.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τους περιορισμούς που επιβάλλει ο αραβικός κόσμος σχετικά με την ελευθερία του λόγου, τις συναναστροφές μεταξύ των ανθρώπων, καθώς και η καταπίεση των γυναικών, που συνεχίζει να υφίσταται.

Κλείσιμο
Ένας ακόμα λόγος φυσικά, είναι η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, στην οποία οι περισσότεροι celebrities έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια την στήριξή τους. Η ομοφυλοφιλία στο Κατάρ θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Παρακάτω, τα μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας που είπαν «όχι» στη διοργάνωση.

Ντούα Λίπα

Μέσα από ένα Instagram story, η τραγουδίστρια διέψευσε τις φήμες που την ήθελαν να εμφανίζεται στην τελετή έναρξης. Με αφορμή αυτό μάλιστα, θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα και να καταδικάσει τη στάση του Κατάρ σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Δεν θα εμφανιστώ και δεν μπήκα καν στη διαδικασία να διαπραγματευτώ την εμφάνισή μου. Θα υποστηρίξω την Αγγλία από μακριά και ανυπομονώ να επισκεφτώ το Κατάρ, όταν πια θα έχει ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έκανε για τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν κέρδισε το δικαίωμα να οργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου εκεί», έγραψε η Ντούα Λίπα.

dua

Ροντ Στιούαρτ

Ο Βρετανός μουσικός αρνήθηκε πρόταση ύψους 1 εκατ. δολαρίων για την εμφάνισή του στο Κατάρ. Μιλώντας πρόσφατα στους Sunday Times, εξήγησε πως το εν λόγω ποσό του προσφέρθηκε πριν από περίπου 15 μήνες, όμως ο ίδιος το απέρριψε για «ηθικούς λόγους».

«Δεν είναι σωστό να πάω. Και επίσης νομίζω πως ήρθε η ώρα να αφαιρεθεί επιτέλους το οπλοστάσιο των Ιρανών», δήλωσε.
 


Melanie C

Η τραγουδίστρια των «Spice Girls» δήλωσε τον Οκτώβριο πως νιώθει «άβολα» με τη σκέψη να βρεθεί στο Κατάρ για την τελετή έναρξης του Μουντιάλ, λαμβάνοντας υπόψιν τη στάση του κράτους απέναντι στους ομοφυλόφιλους.

Μάλιστα, δεν δίστασε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δέχτηκε να γίνει πρεσβευτής για το Μουντιάλ, κερδίζοντας έτσι 10 εκατ. δολάρια. «Είναι λίγο δύσκολο όλο αυτό. Ο Ντέιβιντ είναι φίλος μου, όμως ο καθένας θα πρέπει να κάνει τις επιλογές του», είχε πει.

Σακίρα

Αν και το όνομά της βρισκόταν στη λίστα των καλλιτεχνών που θα έδιναν το παρών στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ, στη συνέχεια η Κολομβιανή τραγουδίστρια άλλαξε γνώμη και ακύρωσε την εμφάνισή της, χωρίς ωστόσο να δώσει καμία εξήγηση.

Ρόμπερτ Σμιθ

Ο frontman του συγκροτήματος «The Cure» ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως εκείνος και η μπάντα του δεν πρόκειται να εμφανιστεί στο Μουντιάλ.

«Λυπάμαι που σας απογοητεύω, αλλά παρά τις φήμες, δεν θα είμαστε εκείνοι που θα ηγηθούμε του σχήματος για την τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου», έγραψε σε ανάρτησή του.

Ποιοι θα εμφανιστούν:

Σύμφωνα με την ισπανική «Marca»,  αναμένεται να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης ο τραγουδιστής Jungkook του συγκροτήματος της Νότιας Κορέας «BTS». Επιπλέον, στο «Fifa Fan Festival» που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Μουντιάλ και θα διαρκέσει όλο τον μήνα, θα δώσουν το παρών οι: Patoranking, Omar Montes, Dj Aseel, Gims, Miami Band, Julian Marley and The Uprising, Myrath, Hassan Shakosh, Clean Bandit και Sean Paul.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης