Μαράια Κάρεϊ: Δεν είναι η «βασίλισσα των Χριστουγέννων» και επίσημα

Μαράια Κάρεϊ: Δεν είναι η «βασίλισσα των Χριστουγέννων» και επίσημα

Με αφορμή την επιτυχία της, «All I Want for Christmas is you», έκανε αίτηση στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, αλλά την απέρριψαν

mariah_carey2782
Η Μαράια Κάρεϊ έχει ταυτιστεί με την περίοδο των Χριστουγέννων και όχι άδικα, μιας και το «All I Want for Christmas is You» είναι από τα πλέον δημοφιλέστερα κομμάτια για αυτή την εορταστική περίοδο.

Για χρόνια, η Κάρεϊ απολάμβανε άτυπα τη φήμη της «βασίλισσας των Χριστουγέννων», αλλά το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, δεν συμφωνεί να γίνει η επίσημη εμπορική ονομασία της, όπως η ίδια ζήτησε.

Η αίτηση της τραγουδίστριας για το εμπορικό σήμα του ψευδώνυμου «Queen of Christmas», δηλαδή «Βασίλισσα των Χριστουγέννων», απορρίφθηκε από τον αρμόδιο οργανισμό στην Αμερική.

Το εμπορικό σήμα θα έδινε στην Αμερικανίδα σταρ το νόμιμο δικαίωμα να εμποδίσει άλλους να χρησιμοποιούν αυτόν τον τίτλο σε μουσική και εμπορεύματα, ενώ θα της έφερνε πολύ μεγάλο κέρδος.

Η Κάρεϊ προσπάθησε επίσης να αποκτήσει το εμπορικό σήμα και για τον τίτλο «Princess Christmas», δηλαδή «Πριγκίπισσα των Χριστουγέννων» αλλά ούτε αυτό έγινε αποδεκτό. 

Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You (Official Video)

«Τα Χριστούγεννα είναι για όλους»

Η Ελίζαμπεθ Τσαν, που είχε χαρακτηρίσει την 52χρονη σταρ στο περιοδικό «The New Yorker» ως «βασίλισσα των Χριστουγέννων» το 2018, επέκρινε την Κάρεϊ για την προσπάθειά της να βγάλει έσοδα από αυτό.

Η Τσαν σχολίασε τις κινήσεις της Κάρεϊ πολύ αρνητικά, επιχειρώντας παράλληλα να εμποδίσει την απόκτηση της άδειας για τη χρήση του ψευδωνύμου, λέγοντας ότι: «τα Χριστούγεννα είναι για όλους. Υπάρχουν για τα μοιραζόμαστε. Όχι για να μας ανήκουν».


Ειδήσεις σήμερα:

Αστυνομικός της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα έψαχνε Γκιουλενιστές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτει το Nordic Monitor

Αυξήσεις στις συντάξεις, μόνιμες οι μειώσεις στις εισφορές - Στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Πετρελαιοφόρο ισραηλινών συμφερόντων χτυπήθηκε από drone με εκρηκτικά ανοιχτά του Ομάν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης