Ελισάβετ Κωνσταντινίδου για τον θάνατο της Μίνας Αδαμάκη: «Θεέ μου, Θεέ μου...»

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου για τον θάνατο της Μίνας Αδαμάκη: «Θεέ μου, Θεέ μου...»

«Ήταν από τις λίγες κυρίες στη δουλειά μας» είπε με τη σειρά της η Τζόυς Ευείδη - Δείτε το βίντεο

elisavet_mina323
Η Μίνα Αδαμάκη έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, βυθίζοντας σε θλίψη συγγενείς, φίλους και συναδέλφους.

Για την απώλειά της μίλησαν Τζόυς Ευείδη και Ελισάβετ Κωνσταντίνίδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. Η δεύτερη μάλιστα, δεν μπόρεσε να κρύψει τη θλίψη της.

«Θεέ μου… Θεέ μου… σπουδαία συνάδελφος, σπουδαίος άνθρωπος. Απίστευτη κωμικός, καλόψυχη…» αρκέστηκε να δηλώσει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

«Ήταν από τις λίγες κυρίες στη δουλειά μας. Ένας άνθρωπος καθόλου ανταγωνιστικός και πολύ τρυφερός» τόνισε η Τζόυς Ευείδη στο Star.

Δείτε το βίντεο
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου για Μίνα Αδαμάκη: «Θεέ μου, θεέ μου»

Η ηθοποιός τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας.

Είχε γεννηθεί στο Βόλο και ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα.

Το Δις Εξαμαρτείν - Επεισόδιο 30 HD


Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο θέατρο, ως μαθήτρια ακόμα, με το Θέατρο Τέχνης, στο έργο «Η δολοφονία του Ζαν - Πωλ Μαρά». Είχε παίξει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.

Είχε ιδρύσει τον θίασο «Θεατρική Συντεχνία» και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Ελεύθερης Σκηνής».

Οι τρείς χάριτες - Το προξενιό της Ειρηνης
Κλείσιμο

ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΡΥΑΚΙ  "Οι Τρεις Χάριτες"

Ερμήνευσε πλήθος ρόλων σε θέατρο και τηλεόραση. Εμβληματικός παραμένει ο ρόλος της Ειρήνης στις «Τρεις Χάριτες», δίπλα στη Νένα Μεντή και την Άννα Παναγιωτοπούλου.

Mina-adamaki

Mina-adamaki1


«Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγάπητοι συνάδελφοί μας... Η γλυκειά μας Μίνα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο Θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από τις «Τρεις Χάριτες» και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια... Ανεξίτηλη θα μείνετε στη μνήμη μας αγαπημένοι μου.. Καλό ταξιδι» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μαθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγαπητοι συνάδελφοι μας ... Η...

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Friday, November 11, 2022

Υπουργείο Πολιτισμού για Μίνα Αδαμάκη: «Ιδιαίτερα αγαπητή, την αποχαιρετούμε με θλίψη»

Πληροφορούμενη την απώλεια της Μίνας Αδαμάκη, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η έννοια και η αίσθηση της ελευθερίας χαρακτήριζε τις επιλογές της Μίνας Αδαμάκη σε όλη της την πορεία. Από τις σπουδές της στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, άλλαξε κατεύθυνση και έγινε βασικό στέλεχος της Ελεύθερης Σκηνής, της ομάδας που έφερε νέα πνοή στη θεατρική κωμωδία και στην επιθεώρηση. Εκανε εκπομπές στα πρώτα χρόνια της ελεύθερης ραδιοφωνίας, πρωταγωνίστησε σε μεγάλες επιτυχίες στην πρώτη περίοδο της ελεύθερης, ιδιωτικής τηλεόρασης. Ακόμη κι αν δεν την είχε δει ποτέ κανείς στο θέατρο, τη θυμάται -τρεις δεκαετίες μετά- ως Ειρήνη στις ''Τρεις Χάριτες''. Δεν επαναπαύθηκε όμως σε αυτή την επιτυχία, δεν επέλεξε την ευκολία της τυποποίησης. Επαιξε διαφορετικούς ρόλους στο θέατρο, συνεργάστηκε με νέους σκηνοθέτες. Η ευγένεια, το χιούμορ, η αμεσότητα χαρακτήριζαν τις ερμηνείες της και την προσωπικότητά της. Αυτά τα στοιχεία της είναι που την έκαναν ιδιαίτερα αγαπητή, για αυτά θα μας λείψει. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της και στους φίλους της».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με θλίψη αποχαιρετούμε τη χαρισματική Μίνα Αδαμάκη, ταλαντούχα ηθοποιό, θιασάρχη, ιδρυτικό μέλος της θρυλικής Ελεύθερης Σκηνής της οποίας το αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο είναι ακόμα πολύ έντονο. Ως Ειρήνη στις Τρεις Χάριτες, Λένα στην Αστροφεγγιά, Ελίζα στην Εθνική Ελλάδος αλλά και ως αναπόσπαστο μέρος πολλών θεατρικών και τηλεοπτικών ανσάμπλ αγαπήθηκε από το κοινό που θα την θυμάται με αγάπη και θα συνεχίσει να την βλέπει στις αγαπημένες του σειρές. Θερμά συλλυπητήρια στους πολυάριθμους φίλους της».


Ειδήσεις σήμερα:

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σήμερα και αύριο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Η «μεγάλη αποχώρηση» της Χερσώνας: Τακτικισμός ή πανωλεθρία;

«Μου χτυπούσε το κεφάλι στο αυτοκίνητο», καταγγέλλει 35χρονη για τον πρώην σύζυγό της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης