Ο Νίκος Κουρής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του MEGA «Όλα για τη Ζωή μας» και μίλησε στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τον διαβήτη και στον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζει το πρόβλημα υγείας του.
Όπως αποκάλυψε ο ηθοποιός πάσχει από διαβήτη τύπου 1 από την εφηβεία.
«Δεν το έλεγα γενικώς όπως θα όφειλα και θα ήταν χρήσιμο. Είναι καλό να ξέρει κάποιος ότι έχω αυτό το πρόβλημα για να ξέρει εάν πάθω κάτι να με βοηθήσει, είναι χρήσιμο. Πολλοί διαβητικοί δεν το λένε γιατί υπάρχει μεγάλη μυθολογία στην Ελλάδα για τους διαβητικούς, ήταν πάντα δύσκολο να το πεις» είπε αρχικά ο Νίκος Κουρής.
«Ο διαβήτηςείναι η πιο παρεξηγημένη έλλειψη ινσουλίνης στον τύπο 1. Δεν χρειάζεται να γίνεις διαβητικός για να προσέχεις τι βάζεις στο σώμα σου. Θυμάμαι ότι για 2 μήνες δεν μπορούσα να πάω στο σχολείο, πήγαινα τρίτη γυμνασίου, έπινα πολύ νερό δεν μπορούσα να ξεδιψάσω, έτρωγα πολλά γλυκά για κάποιον λόγο και όταν το ζάχαρό μου έφτασε στο 600 έπεσα σε κώμα. Το ανακαλύψαμε τυχαία σε μία ιδιωτική κλινική, νόμιζαν ότι έχω σκωληκοειδίτιδα. Δεν θεωρώ ότι είναι νόσος, ότι είναι έλλειψη και χρειάζεται μία ιδιαίτερη μεταχείριση» πρόσθεσε ο ηθοποιός.
Στη συνέχεια των δηλώσεών του επισήμανε: «Η ινσουλίνη που μπορείς να την βάλεις μόνος σου, είναι μία μικρή εξίσωση. Έχει σχέση με την ψυχική σου κατάσταση, πόσο αθλείσαι, πόσο τρως και σε τι ποσότητες. Στην αρχή πέρασα κατάθλιψη, 10 χρόνια μεγάλης αυτοκαταστροφής. Ό,τι χρειαστεί για να περάσεις στο φως, πρέπει να το περάσεις. Εγώ πέρασα πολύ σκοτάδι, ξέρω πολύ κόσμο που το περνά και να είναι σαν να μην το έχει».
Ο λόγος για την Παπαστράτος, που έλαβε ξανά την ιδιαίτερα απαιτητική πιστοποίησηESC(EqualSalaryCertification). Μία αναγνώριση που έλαβε πρώτη φορά το 2019 και εξακολουθεί να είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που την έχει αποκτήσει. Παράλληλα, διακρίθηκε ως Κορυφαίος Εργοδότης για 9ησυνεχή χρονιά.
Χρονιά περαιτέρω ανάπτυξης ήταν αυτή που μας πέρασε για το efood αλλά και χρονιά αποκρυστάλλωσης καταναλωτικών τάσεων που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για το πώς διαμορφώνεται η αγορά και οι οποίες θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον
Με αφορμή τα 50 χρόνια από την ιστορική ομιλία του Antoine Riboud στη Μασσαλία, η Danone αποτίνει φόρο τιμής στο πρωτοποριακό του όραμα, που συνοψίζεται στη φράση «Ας διοικήσουμε τις επιχειρήσεις μας τόσο με την καρδιά όσο και με το μυαλό»