Κριστίνα Άπλγκεϊτ για τη σκλήρυνση κατά πλάκας: «Πήρα 18 κιλά, περπατάω με μπαστούνι»

Κριστίνα Άπλγκεϊτ για τη σκλήρυνση κατά πλάκας: «Πήρα 18 κιλά, περπατάω με μπαστούνι»

Η ηθοποιός του «Μarried with children» μιλάει για τη μάχη που δίνει με την ασθένεια - Πριν από μερικά χρόνια είχε υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή

Christina-Applegate
Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ αποκάλυψε ότι έχει πάρει 18 κιλά από τότε που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και τώρα δυσκολεύεται να περπατήσει χωρίς τη βοήθεια μπαστουνιού.

Η 50χρονη ηθοποιός - που ανακοίνωσε πως πάσχει από τη συγκεκριμένη ασθένεια τον Αύγουστο του 2021- αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας σεζόν της σειράς του Netflix, «Dead to Me».

«Είναι η πρώτη φορά που κάποιος θα με δει όπως είμαι. Πήρα 18 κιλά- δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς μπαστούνι. Θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι έχω πλήρη επίγνωση όλων αυτών», δήλωσε η Αμερικανίδα ηθοποιός σε συνέντευξή της στους «New York Times».

Η Άπλγκεϊτ διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας ενώ βρισκόταν στα γυρίσματα της τελευταίας σεζόν της σειράς. Η ηθοποιός σταμάτησε για πέντε μήνες ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει τη θεραπεία της.

Η ηθοποιός δήλωσε για τα γυρίσματα της τελευταίας σεζόν: «Είχα μια υποχρέωση. Οι αρμόδιοι είπαν: "Ας σταματήσουμε. Δεν χρειάζεται να το τελειώσουμε. Ας βάλουμε μερικά επεισόδια μαζί με ήδη καταγεγραμμένο υλικό". Είπα, "Όχι. Θα το κάνουμε, αλλά θα το κάνουμε με τους δικούς μου όρους"».

Christina_Applegate1


Δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχτώ
Κλείσιμο
Η Άπλγκεϊτ πρόσθεσε επίσης για την ασθένειά της: «Δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχτώ αυτό. Είμαι τσαντισμένη».

Τελικά όπως αποδείχτηκε το διάλειμμα λειτούργησε θετικά για εκείνη: «Έπρεπε να επεξεργαστώ την απώλεια της ζωής μου, την απώλεια αυτού του μέρους του εαυτού μου. Χρειαζόμουν αυτόν τον χρόνο. Παρόλο που δεν μπορώ να πω: "Γιούχου, είμαι μια χαρά"».

Η γεννημένη στο Λος Άντζελες ηθοποιός αποκάλυψε επίσης ότι κοιτάζοντας πίσω στον χρόνο υπήρχαν κάποια σημάδια της ασθένειας, όπως η απώλεια της ισορροπίας της σε μια σκηνή χορού κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν της σειράς.

«Μακάρι να είχα δώσει προσοχή. Αλλά ποια ήμουν εγώ για να ξέρω;», είπε χαρακτηριστικά.

Επέστρεψε στα γυρίσματα με αναπηρικό καροτσάκι
Η Άπλγκεϊτ είπε ότι μόλις επέστρεψε, χρειαζόταν αναπηρικό καροτσάκι για να φτάσει στο πλατό λόγω της μειωμένης κινητικότητάς της και ότι ένας τεχνικός ήχου έπρεπε να κρατάει τα πόδια της για να τραβήξει ορισμένα πλάνα.

Στη συνέχεια μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε είπε ότι δεν μπορούσαν να γυριστούν πλάνα που την έδειχναν να μπαίνει σε ένα δωμάτιο επειδή χρειαζόταν βοήθεια και ότι ακουμπούσε σε πόρτες για να μπορεί να μείνει όρθια.

Η πρωταγωνίστρια του «Married With Children» είπε επίσης ότι δεν είναι σίγουρη αν θα βρίσκεται στην τελευταία σεζόν καθώς είναι πολύ επώδυνη. Διευκρίνισε ακόμα ότι θέλει να ολοκληρώσει τα γυρίσματα τόσο για τη συμπρωταγωνίστριά της Λίντα Καρντελίνι όσο και τη δημιουργό της σειράς Λιζ Φέλντμαν.

«Αν ο κόσμος μισεί τη σειρά, αν ο κόσμος την αγαπά, αν το μόνο στο οποίο μπορεί να επικεντρωθεί είναι: "Ω, κοίτα τον σακάτη", αυτό δεν εξαρτάται από εμένα. Είμαι σίγουρη ότι ο κόσμος θα θέλει να αποχαιρετήσει αυτά τα δύο κορίτσια», δήλωσε.

Ο ρόλος της στη σειρά
Στη σειρά η Άπλγκεϊτ υποδύεται τη χήρα Τζεν Χάρντινγκ η οποία, μετά την απώλεια του συζύγου της από ατύχημα με εγκατάλειψη, συναντά την ελεύθερη Τζούντι Χέιλ (την οποία υποδύεται η Καρντελίνι) σε μια ομάδα υποστήριξης.

Η απίθανη φιλία τους, τελικά, περιπλέκεται από μυστικά, ψέματα και μια τυχαία δολοφονία που θα τις συνδέσει για μια ζωή.

Η πρώτη σεζόν του «Dead To Me» έκανε πρεμιέρα στο Netflix με 10 επεισόδια τον Μάιο του 2019. Η ημίωρη σκοτεινή κωμωδία επέστρεψε για δεύτερη σεζόν τον Μάιο του 2020, επίσης με 10 επεισόδια.

Dead_to_me


Παρόλο που η σειρά ανανεώθηκε για τρίτη σεζόν τον Ιούνιο του 2020, η πανδημία και η διακοπή tn γυρισμάτων κράτησαν την παραγωγή σε ακινησία.

Η παραγωγή της τρίτης σεζόν ξεκίνησε την άνοιξη του 2021, αλλά καθυστέρησε, καθώς η Άπλγκεϊτ έμαθε ότι διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Christina_Applegate2


Η τελευταία σεζόν του «Dead to Me» θα είναι διαθέσιμη στο Netflix στις 17 Νοεμβρίου.

Dead to Me | Season 1 Official Trailer [HD] | Netflix


Ο άλλος συμπρωταγωνιστής της Άπλγκεϊτ στη σειρά, ο 49χρονος Τζέιμς Μάρσντεν μίλησε για τη δύναμη της ηθοποιού. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, είχε φωτογραφηθεί να φτάνει στα γυρίσματα της τρίτης σεζόν του «Dead To Me» με μπαστούνι.

«Τίποτα δεν πρόκειται να την κρατήσει χαμηλά και θα παλέψει. Τη θαυμάζω ως άνθρωπο», είχε πει ο Μάρσντεν για να συνεχίσει:

«Ό,τι και να της πετάξει η ζωή, θα βρει έναν τρόπο να μην την αφήσει να τη ρίξει, και αυτό ακριβώς κάνει. Είναι πραγματικά έμπνευση να το βλέπεις».

Τον Οκτώβριο η Άπλγκεϊτ παρουσίασε τα νέα της μπαστούνια στο Twitter πριν από μια εκδήλωση, εξηγώντας πώς το να χρειάζεται βοήθεια στο περπάτημα είναι πλέον η «νέα της κανονικότητα».



Η ηθοποιός αποκάλυψε τη διάγνωσή της τον Αύγουστο του 2021 και τότε, έγραψε στο Twitter ότι έχει λάβει απίστευτη υποστήριξη από όσους διαγνώστηκαν με την ίδια πάθηση.

Η ανακοίνωσή της στο Twitter
«Γεια σας φίλοι μου. Πριν από μερικούς μήνες διαγνώστηκα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Ήταν ένα περίεργο ταξίδι. Αλλά με έχουν στηρίξει τόσο πολύ οι άνθρωποι που γνωρίζω και οι οποίοι έχουν επίσης αυτή την πάθηση», είχε πει τότε η ηθοποιός.

Christina_Applegate_Twitter


Στο πλευρό της σε αυτή τη δύσκολη μάχη έχει τον σύζυγό της Martyn LeNoble με τον οποίο είναι παντρεμένοι από το 2013. Το ζευγάρι έχει μία κόρη, τη Sadie, η οποία γεννήθηκε το 2011.

Η μάχη με τον καρκίκο
Το 2008 έδωσε μάχη με τον καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή. Αργότερα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης.

Το 2017, η Άπλγκεϊτ ανακάλυψε ότι είχε τη μετάλλαξη του γονιδίου BRCA1, η οποία την προδιαθέτει να αναπτύξει καρκίνο. Επέλεξε να αφαιρέσει τις ωοθήκες και τις σάλπιγγες της.

Ποια είναι η Κριστίνα Άπλγκεϊτ
Η Άπλγκεϊτ έγινε γνωστή σε ηλικία 15 ετών όταν υποδύθηκε την άσωτη κόρη του Al και της Peggy, Kelly Bundy στην κωμική σειρά του Fox «Married with Children», η οποία προβάλλονταν από το 1987-1997.

Married


Έλαβε επίσης μεγάλη αναγνώριση για την ερμηνεία της ως παρουσιάστρια Βερόνικα Κόρνινγκστοουν στις κωμικές ταινίες Anchorman: The Legend of Ron Burgundy και Wake Up, Ron Burgundy του 2004: The Lost Movie.

Έχει κερδίσει το βραβείο Primetime Emmy (για τον guest ρόλο της στην κωμική σειρά Friends του NBC) και έχει λάβει τέσσερις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα καθώς και μία υποψηφιότητα για βραβείο Tony.

φωτογραφίεσ: Shutterstock, Netflix

Δείτε βίντεο: Κριστίνα Άπλγκεϊτ για τη σκλήρυνση κατά πλάκας: «Πήρα 18 κιλά, περπατάω με μπαστούνι»
Κριστίνα Άπλγκεϊτ για τη σκλήρυνση κατά πλάκας: «Πήρα 18 κιλά, περπατάω με μπαστούνι»


Ειδήσεις σήμερα:

Σακίρα: Προσπέρασε «ουρά» για να μπει πρώτη στον «Πύργο του Τρόμου»


Ο Έλον Μασκ αλλάζει το Twitter: Η μηνιαία συνδρομή, οι ψεύτικοι λογαριασμοί και το κουμπί επεξεργασίας


Καιρός: Στους 27 βαθμούς θα ανέβει σήμερα ο υδράργυρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης