Ξένια Καλογεροπούλου: «Πέρασα πολύ μεγάλη μοναξιά όταν έχασα το φως μου»

Ξένια Καλογεροπούλου: «Πέρασα πολύ μεγάλη μοναξιά όταν έχασα το φως μου»

«Έλεγα δεν θέλω να ζήσω, δεν αντέχω να είμαι έτσι» συμπλήρωσε η ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας 

Kalogeropoulou
Η Ξένια Καλογεροπούλου παραχώρησε μία συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή του EΡΤNEWS με τίτλο «Στο Κέντρο». Η ηθοποιός με αφορμή την επιστροφή της στη θεατρική σκηνή και συγκεκριμένα στην παράσταση του έργου του Τσέχωφ «Θείος Βάνιας», μίλησε για τις άγνωστες πτυχές της ζωής της και αναφέρθηκε στο πρόβλημα της υγείας της.

Ξεκινώντας τη συζήτηση η Ξένια Καλογεροπούλου εξέφρασε τη χαρά της, τόσο για τη συμμετοχή της στο θέατρο, όσο και για τους συνεργάτες της: «Ό,τι έχω μάθει, το έχω μάθει από τους νεότερους. Είναι ένας θίασος εκπληκτικός και είμαι πολύ χαρούμενη που δουλεύω μαζί τους».

Αναφερόμενη στο πρόβλημα της όρασής της, το οποίο αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια σημείωσε: «Πρόσφατα έκλεισα τα 86 μου χρόνια και μου κάνανε πάρτι εδώ με κεράκια. Έλεγα δεν θέλω άλλα γενέθλια, δεν θέλω να ζήσω γενικά, δεν αντέχω να είμαι έτσι, αλλά σιγά -σιγά κάτι άλλαξε, γιατί άρχισα να δουλεύω, να κάνω πολλά πράγματα. Από εκεί που ήμουνα στο σπίτι κι έκλαιγα την μοίρα μου τώρα κάνω πολλά».

«Πέρασα πολύ μεγάλη μοναξιά από τότε που έχασα το φως μου γιατί ήταν και φυσικό έχουν όλοι οι άνθρωποι δουλειές, έχουν παιδιά, έχουν προβλήματα, πού να έρχονται να βλέπουν μια γριά τυφλή και να της κάνουν παρεούλα. Ήμουνα πάρα πολύ μόνη. Τώρα όμως έχει συμβεί το αντίθετο, δεν προλαβαίνω» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων η ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας.

Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο μαθαίνει τον ρόλο της, αφού δεν βλέπει πια: «Είχα αρχίσει να δουλεύω με κομπιούτερ για τυφλούς αρχικά. Τώρα όμως δεν μπορώ, αφού έχω χειροτερέψει. Πατάω όμως ένα κουμπί και ακούω τον ρόλο μου. Τα τελευταία χρόνια τα πέρεασα ακούγοντας».

Δείτε το βίντεο 
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cnvbj6rjptk9)

Ειδήσεις σήμερα:

Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ως νομικό γεγονός


Η «κόκκινη γραμμή» Μητσοτάκη με τη διαγραφή Πάτση και το νέο μοντέλο διαχείρισης κρίσεων


Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Το πρωί στα δικαστήρια Ηρακλείου η 38χρονη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης