Τζάκι Κένεντι: «Ήταν προετοιμασμένη να πεθάνει» αποκαλύπτει ο σωματοφύλακάς της

Τζάκι Κένεντι: «Ήταν προετοιμασμένη να πεθάνει» αποκαλύπτει ο σωματοφύλακάς της

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις πιο δύσκολες ημέρες της Πρώτης Κυρίας στον Λευκό Οίκο

jackie-kennedy34
Η Τζάκι Κένεντι ήταν προετοιμασμένη να πεθάνει, κατά τη διάρκεια των ημερών της κρίσης των πυραύλων της Κούβας το 1962, αποκάλυψε ο πρώην σωματοφύλακάς της, Κλίντον Χιλ, στο νέο του βιβλίο.

Πρόκειται για την περίοδο μίας αντιπαράθεσης διάρκειας 13 ημερών μεταξύ των Η.Π.Α. και της Σοβιετικής Ένωσης, λόγω των σοβιετικών βαλλιστικών πυραύλων που αναπτύχθηκαν στην Κούβα.

Ο Κλίντον Χιλ στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «My Travels with Mrs. Kennedy», μέρος των οποίων δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό People, αναφέρεται εκτεταμένα στη ζωή της Πρώτης Κυρίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως τη δύσκολη περίοδο της κρίσης των πυραύλων της Κούβας, είχε προσφέρει στην Κένεντι και στα παιδιά της, Τζον και Κάρολαιν, καταφύγιο.

Η Τζάκι Κένεντι παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις της Σοβιετικής Ένωσης και της Αμερικής ήταν τεταμένες, είχε αρνηθεί να κρυφτεί και ήταν έτοιμη να πεθάνει.  Όπως είχε πει στον σωματοφύλακά της: «Θα πάρω τον Τζον και την Κάρολαϊν και θα περπατήσουμε σαν γενναίοι στρατιώτες. Θα αντιμετωπίσουμε την ίδια μοίρα με όλους τους άλλους Αμερικάνους».

Ο Χιλ που ανέφερε την ιστορία και σε Tweet του, με αφορμή την 60η επέτειό της κρίσης των πυραύλων που έφερε τον κόσμο αντιμέτωπο με την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου, δούλευε στις μυστικές υπηρεσίες, ως πράκτορας πέντε Αμερικανών προέδρων.

Κλείσιμο
Ο σωματοφύλακας της Τζάκι Κένεντι, ο οποίος έχει γράψει και άλλα βιβλία από την εποχή και τη ζωή του στον Λευκό Οίκο, μίλησε και για την ψυχική του οδύνη, όταν δεν μπόρεσε να σώσει τον Πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1963 στο Ντάλας.

«Οι τύψεις κι η αγωνία με έτρωγαν» γράφει ο Κλίντον Χιλ, ο οποίος ήταν 31 ετών τότε. «Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν το Ντάλας. Έτρεχα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, τα χέρια μου έπιαναν το αυτοκίνητο, αλλά ήταν λες και τα πόδια μου ήταν σε κινούμενη άμμο. Η κυρία Κένεντι σκαρφάλωνε στο πίσω κάθισμα με τα τρομοκρατημένα μάτια της να με κοιτούν αλλά να μην με βλέπουν σαν να μην ήμουν εκεί» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ένα από τα αποσπάσματα των απομνημονευμάτων του.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρεις ώρες με τον παπά-Δημήτρη στους Αγίους Ισιδώρους

Δημοτικά σχολεία: Αδειάζουν κάθε χρόνο τα θρανία - Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

ΗΠΑ: Μοντέλο εξεπλάγη γιατί βρήκε... πολλούς Έλληνες στην Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης