Όσκαρ: Η Ινδιάνα που ανέβηκε στη σκηνή αντί του Μάρλον Μπράντο δεν ήταν καν... Ινδιάνα!

Όσκαρ: Η Ινδιάνα που ανέβηκε στη σκηνή αντί του Μάρλον Μπράντο δεν ήταν καν... Ινδιάνα!

49 χρόνια μετά την τελετή, οι δύο αδερφές της  Σαχίν Λιτλφέδερ αποκάλυψαν το ψέμα της - Δανείστηκε την ιστορία του πατέρα της και την παρουσίασε ως δική της

sacheen-littlefeather
Η Σαχίν Λιτλφέδερ, η γυναίκα που έμεινε στην ιστορία ως η «Ινδιάνα που ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ του Μάρλον Μπράντο» αποδείχθηκε τελικά... απάτη!

Πρόκειται για τη γυναίκα που συζητήθηκε ιδιαίτερα για την κίνησή της να ανέβει στη σκηνή και να αρνηθεί το χρυσό αγαλματίδιο εκ μέρους του Μάρλον Μπράντο, για την ταινία «Ο Νονός», το 1973.

Θέλοντας να τιμήσει τον λαό της, τους Ινδιάνους, έβγαλε έναν λόγο ενώπιον όλων και εξήγησε τότε πως ο Μάρλον Μπράντο με αυτή του την απόφαση να στείλει εκείνη στη θέση του, δείχνει πως δεν συμφωνούσε με την εικόνα που έχει σχηματιστεί για τους Ινδιάνους στη βιομηχανία του Χόλιγουντ.

«Εκπροσωπώ τον Μάρλον Μπράντο απόψε και μου ζήτησε να σας πω ότι είναι ευγνώμων, αλλά λυπάται που δεν μπορεί να παραλάβει αυτό το γενναιόδωρο βραβείο. Και η αιτία δεν είναι είναι άλλη από τη συμπεριφορά της βιομηχανίας του κινηματογράφου στους Αμερικανούς Ινδιάνους», είχε πει στη σκηνή των Όσκαρ, η Σανχίν Λιτλφέδερ.

Δείτε το βίντεο
Marlon Brando's Oscar® win for "The Godfather"

Ωστόσο, έναν μήνα μόλις μετά τον θάνατο της Λιτλφέδερ, οι βιολογικές αδερφές της ανατρέπουν τα πάντα, καθώς αποκάλυψαν πως... η Σαχίν Λιτλφέδερ δεν ήταν καν Ινδιάνα!

Οι Ροζαλίντ Κρους και η Τρούντι Ορλάντι μίλησαν στην εφημερίδα San Francisco Chronicle και δήλωσαν πως «όλα αυτά είναι ένα ψέμα που προσβάλλει την οικογένειά τους».

«Είναι ψέμα. Ο πατέρας μας ήταν Ινδιάνος, αλλά η οικογένειά μας κατάγεται από το Μεξικό. Ο πατέρας μας γεννήθηκε στο Όξναρντ. Ήταν μια απάτη κι αποτελεί προσβολή για την κληρονομιά των Ιθαγενών, αλλά προσβάλει επίσης τους γονείς μας», είπε η Ορλάντι.

Στη συνέχεια, τόνισε πως την περίοδο που ξεκινούσε την καριέρα της η αδερφή της, «είχε μεγαλύτερο πρεστίζ να δηλώνει κανείς Ινδιάνος, παρά ισπανικής καταγωγής».

Κλείσιμο
Η δημοσιογράφος του άρθρου αναφέρει ότι η Λιτλφέδερ ξεκίνησε να ισχυρίζεται πως είναι Ιθαγενής Αμερικανίδα της φυλής «White Mountain Apache», λίγο μετά τις σπουδές της στα τέλη της δεκαετίας του '60, όταν δηλαδή ξεκινούσε την καριέρα της ως ηθοποιός και μοντέλο.

Καθ'όλη τη διάρκεια της ζωής της υποστήριζε πως μεγάλωσε με τη λευκή μητέρα της και τον Ινδιάνο πατέρα της σε μια καλύβα στην πόλη Σαλίνας στην Καλιφόρνια. Μάλιστα, είχε περιγράψει τον πατέρα της ως «έναν σκληρό Απάτσι αλκοολικό», ο οποίος προκαλούσε φόβο σε ολόκληρη την οικογένειά της.

Οι αδερφές της ωστόσο, περιγράφουν μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. «Ο πατέρας μας ήταν κωφός, είχε χάσει την ακοή του σε ηλικία 9 ετών από μηνιγγίτιδα. Είχε γεννηθεί φτωχός. Ο πατέρας του ήταν αλκοολικός και τον χτυπούσε, οπότε τον μετέφεραν σε ανάδοχες οικογένειες. Η αδερφή μας απλά δανείστηκε την ιστορία του, εκείνος δεν έπινε ποτέ», εξήγησαν οι δύο αδερφές.

Όπως είπαν κλείνοντας, ο λόγος που αποφάσισαν να πουν την αλήθεια, λίγο μετά τον θάνατο της αδερφής τους ήταν για να αποκαταστήσουν τη μνήμη των γονιών τους, οι οποίοι ήταν δύο άνθρωποι σκληρά εργαζόμενοι και τίμιοι.

Τέλος, η Ορλάντι δήλωσε: «Η Σαχίν δεν ήθελε να είναι Μεξικάνα. Οπότε, βγάζει κάποιο νόημα που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της υποκρινόμενη κάποια άλλη. Αυτό που περιγράφει καλύτερα την αδερφή μου είναι η φράση: "Δημιούργησε μια φαντασία, έζησε και πέθανε μέσα σε αυτή"».

Ειδήσεις σήμερα:
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης