Χάρι Πότερ: Πολυοργανική ανεπάρκεια η αιτία θανάτου του «γίγαντα Χάγκριντ»

Χάρι Πότερ: Πολυοργανική ανεπάρκεια η αιτία θανάτου του «γίγαντα Χάγκριντ»

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός Ρόμπι Κολτρέιν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών - Έπασχε από σειρά νοσημάτων, που οδήγησαν στην πολυοργανική ανεπάρκεια και τον θάνατο του, στις 14 Οκτωβρίου

coltrane2
Η πολυοργανική ανεπάρκεια αναφέρεται ως αιτία θανάτου στο πιστοποιητικό του Βρετανού ηθοποιού Ρόμπι Κολτρέιν που έφυγε τις προηγούμενες ημέρες από τη ζωή, σύμφωνα με νέες αναφορές.

Ο πρωταγωνιστής της γνωστής σειράς ταινιών «Χάρι Πότερ» πέθανε σε ηλικία 72 ετών στις 14 Οκτωβρίου. Κατά τη στιγμή του θανάτου του, φέρεται να έπασχε από σηψαιμία, λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, διαβήτη τύπου 2, καρδιακό αποκλεισμό και παχυσαρκία.



Κλείσιμο
Οι παράγοντες αυτοί - σε συνδυασμό με την οργανική ανεπάρκεια - οδήγησαν αθροιστικά στον πρόωρο θάνατό του.

Η πρώην σύζυγος του Κολτρέιν, Ρόνα Γκέμελ, κατέγραψε τον θάνατό του στη Γλασκώβη, σύμφωνα με την Daily Star. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η υγεία του ήταν αρκετά επιβαρυμένη το τελευταίο διάστημα.

Φημολογείται ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας νωρίτερα φέτος, αφού αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την έκθεση «Comic Con» του Λονδίνου τον Ιούνιο για ιατρικούς λόγους.

Ο Σκωτσέζος σταρ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Άντονι Ρόμπερτ ΜακΜίλαν, ήταν γνωστός για τον ρόλο του αγαπημένου θηροφύλακα του Χόγκουαρτς, «Χάγκριντ» (είχε αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα σαν μισός γίγαντας-μισός μάγος) και τον ρόλο του εγκληματολόγου Dr Eddie «Fitz» Fitzgerald στο τηλεοπτικό δράμα «Cracker» του ITV της δεκαετίας του '90.

Κέρδισε το βραβείο BAFTA καλύτερου ηθοποιού για τρεις συνεχόμενες χρονιές για τον ρόλο του ως Dr Fitz, καθώς και δύο βραβεία BAFTA Σκωτίας. Έδωσε ακόμη τη φωνή του στη μεταφορά του παιδικού βιβλίου του King Charles, The Old Man Of Lochnagar, από το BBC.

Πρωταγωνίστησε επίσης στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ «GoldenEye» και «The World is not Enough», μαζί με τον Πιρς Μπρόσναν στον χαρακτήρα του θρυλικού 007. Στις ταινίες έπαιξε τον Valentin Dmitrovich Zukovsky και αυτός ήταν ένας από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας του..

Υπήρξε ένας από τους πιο αγαπητούς κωμικούς του Ηνωμένου Βασιλείου πριν στραφεί στην υποκριτική, όπου ο πρώτος του μεγάλος σοβαρός ρόλος ήταν ο «Φιτζ».

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: Θα παραδοθεί αφού μιλήσει με τον δικηγόρο της η 38χρονη που έριξε το οξύ

Βρετανία: «Ρεύμα» Σούνακ στους Συντηρητικούς, ο Τζόνσον ακολουθεί με διαφορά, μένει πίσω η Μόρντοντ

Βιασμός 12χρονης: Τρεις ακόμη άνδρες παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης