Δανάη Μπάρκα: Είναι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει, αν βγει ένα κορίτσι στην παραλία και δεν έχει το τέλειο σώμα

Δανάη Μπάρκα: Είναι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει, αν βγει ένα κορίτσι στην παραλία και δεν έχει το τέλειο σώμα

Η παρουσιάστρια μίλησε για το bullying που δέχονται οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, όχι μόνο στην πραγματική ζωή, αλλά και στον εργασιακό χώρο

barka__1_
Τον εκνευρισμό της εξέφρασε δημόσια η Δανάη Μπάρκα σχετικά με το πώς αντιμετωπίζεται μια γυναίκα στην κοινωνία σε σχέση με έναν άνδρα.

Με αφορμή τις δηλώσεις της Ράνιας Τζίμα, η οποία εξομολογήθηκε πως «πολλές φορές καταπίεσε τη γυναικεία της φύση για να μην την υποτιμήσουν».

Τότε, η Δανάη Μπάρκα δήλωσε: «Θέλω να τσιρίξω. Τα λέει υπέροχα, έχει απόλυτο δίκιο, πιστεύω ότι ακόμα κι αν θεωρούμε ότι εξελισσόμαστε, αυτά τα στερεότυπα είναι τόσο βαθιά ριζωμένα στις φλέβες των απόψεων και των μυαλών που υπάρχουν γύρω μας, που δεν ξεριζώνονται εύκολα. Πιστεύω ότι την κακοποίηση τη λεκτική και το bullying που λαμβάνουμε, δεν το έχουν πάρει αντίστοιχα αγόρια».

Δανάη Μπάρκα: «Θέλω να τσιρίξω»

Στη συνέχεια, εξήγησε πώς λειτουργούν αυτά τα στερεότυπα ακόμα και στην τηλεόραση ή την πραγματική ζωή.

«Δηλαδή αν ένα αγόρι ξαφνικά αύριο είναι πρωταγωνιστής σε ένα σίριαλ θα πουν "αχ, ωραία τα λέει". Αν όμως ένα κορίτσι είναι πρωταγωνίστρια σε ένα σίριαλ, σίγουρα θα υπάρχουν σχόλια του τύπου "το κορίτσι του σεναριογράφου". Δεν λέω ότι θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο για τους άνδρες, αλίμονο. Λέω ότι δεν θα έπρεπε να κάνουμε αυτό για κανέναν», είπε.

Τέλος, πρόσθεσε: «Δεν ισχύει μόνο για τη δουλειά. Ισχύει για τα πάντα. Ακόμα και για τα σώματα. Έχετε δει τι bullying περνάει μια κοπέλα με ένα πιο ιδιαίτερο σώμα από ό,τι ένας άνδρας; Αν ένας άνδρας βγει σε μια παραλία και δεν έχει το τέλειο κορμί, δεν θα πει κανείς τίποτα. Ίσα ίσα. Θα είναι δίπλα του μια ωραία κοπέλα, θα γελάνε, θα, θα, θα... Αν όμως, βγει ένα κορίτσι και δεν έχει το τέλειο σώμα, ξέρεις τι συμβαίνει; Είναι ασύλληπτο».



Ειδήσεις σήμερα:

Σάκκαρη: Ξημερώματα ο «τελικός» με Κουντερμέτοβα

«Κόκκινα δάνεια»: Μόνη λύση ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τράπεζες και οφειλέτες

Λιζ Τρας: Οι τελευταίες ώρες στη Ντάουνινγκ Στριτ και το ταξίδι του Σερ Μπρέιντι στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης