Ρίζες: Ο Θανάσης Ευθυμιάδης παρουσιάζει τα οφέλη του χορού

Ρίζες: Ο Θανάσης Ευθυμιάδης παρουσιάζει τα οφέλη του χορού

Αύριο, Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 13:40, στο MEGA - Δείτε το τρέιλερ

rizes__1_
Αύριο, Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 13:40 στο MEGA, η σειρά ντοκιμαντέρ «Ρίζες» με τον Θανάση Ευθυμιάδη μάς προσκαλεί να ανακαλύψουμε τον χορό, την τέχνη μέσα από την οποία εκφραζόμαστε σωματικά και συναισθηματικά.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι σε όλους τους πολιτισμούς χορεύουν, μόνοι τους ή μπροστά σε κοινό, αυτοσχεδιάζοντας ή ακολουθώντας βήματα. Χορεύουν για να εκτονωθούν, για να έρθουν σε επαφή με το σώμα τους και με τα σώματα των άλλων, για να μιλήσουν, για να σαγηνεύσουν.

Σε αυτό το επεισόδιο, ο Θανάσης Ευθυμιάδης συνομιλεί με τον Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη για την πορεία του στον αθλητισμό και, στη συνέχεια, στον χορό και την υποκριτική.

Στη συνέχεια, ο Θανάσης μάς συστήνει τη σκηνοθέτρια και χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη, μαζί με την οποία δοκιμάζουν χορευτικές κινήσεις που «ζουν» μέσα μας σαν μια ενστικτώδης χορογραφία.

Ρίζες | Σάββατο 22/10 13:40 (trailer)

Κλείσιμο
Στον Σύλλογο Ποντίων Σουρμένων στο Ελληνικό, ο Θανάσης συναντά τον χοροδιδάσκαλό του Γιώργο Σαραφίδη. Χορεύουν πυρρίχιο και συζητούν για το ιστορικό βάρος των ποντιακών χορών.

Στον Κεραμεικό, ο Θανάσης παρακολουθεί την υπαίθρια πρόβα του χορευτή και χορογράφου με αναπηρία Γιώργου Χρηστάκη μαζί με την ομάδα χορού που έχει ιδρύσει, η οποία αποτελείται από άτομα με και χωρίς αναπηρία. Κοντά τους μαθαίνει πώς ο χορός εξαλείφει τις διακρίσεις και ανοίγει δρόμους ενδυνάμωσης των ανθρώπων.

Τέλος, ο Θανάσης επισκέπτεται το πολιτιστικό κέντρο αφρικανικής τέχνης και πολιτισμών ANASA. Μυείται στη μυστικιστική ενέργεια του αφρικανικού ρυθμού και γίνεται μέλος της χορευτικής ομάδας για μία ημέρα.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Αριστομενόπουλος, Νίνα Μαρία Πασχαλίδου
Παραγωγή: White Room


Ειδήσεις σήμερα:

Σάκκαρη: Ξημερώματα ο «τελικός» με Κουντερμέτοβα

«Κόκκινα δάνεια»: Μόνη λύση ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τράπεζες και οφειλέτες

Λιζ Τρας: Οι τελευταίες ώρες στη Ντάουνινγκ Στριτ και το ταξίδι του Σερ Μπρέιντι στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης