Δεν έχουν τέλος οι κατηγορίες καλλιτεχνών γύρω από το νέο άλμπουμ της Μπιγιονσέμε τίτλο «Renaissance», αφού τόσο οι στίχοι όσο για τα δικαιώματα των τραγουδιών εξακολουθούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση.
Μετά την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Kelis, η οποία κατηγορεί την Μπιγιονσέ για «κλοπή» και τους προσβλητικούς στίχους του «Heated» που η σταρ υποσχέθηκε να αλλάξει, σειρά πήρε το συγκρότημα Right Said Fred.
Τα μέλη του συγκροτήματος κατηγορούν τη Μπιγιονσέ ότι έκλεψε τη μουσική σύνθεση από το «I'm Too Sexy» του 1992, για το κομμάτι του νέου άλμπουμ της, «Alien Superstar».
Τα αδέρφια Φρεντ και Ρίτσαρντ Φέρμπρας περιέγραψαν τη 41χρονη ως άτομα με αλαζονεία.
Dear @MailOnline It’s not a ‘sample’ 🤦♂️I'm Too Sexy artists Right Said Fred say Beyonce didn't ask permission to sample their hit track | Daily Mail Online https://t.co/NSX0DDW4iF
Η πλευρά της Μπιγιονσέ όχι μόνο αρν'ηθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς, αλλά του χαρακτήρισε «λανθασμένους και απίστευτα απαξιωτικούς».
«Δεν δόθηκε μόνο άδεια για τη χρήση του, αλλά μίλησαν δημόσια για την ευγνωμοσύνη τους που ήταν στο άλμπουμ» αναφέρεται στη σχετική δήλωση και ακόμη στο κείμενο επισημαίνεται ότι «χρησιμοποιήθηκε μόνο η σύνθεση».
Ζητήθηκε άδεια για τη χρήση της μουσικής στις 11 Μαΐου και ο αρμόδιος εκδότης, την ενέκρινε ένα μήνα αργότερα. Τον Αύγουστο πληρώθηκαν όσα τους αναλογούσαν από τα δικαιώματα, κατά τους εκπροσώπους της ποπ σταρ.
Ακούστε το «Alien Superstar»
«Επιπλέον, το ποσοστό πνευματικών δικαιωμάτων των για τους Right Said Fred σε σχέση με τη χρήση του "I'm Too Sexy" είναι ένα σημαντικό μέρος της σύνθεσης» αναφέρεται στη δήλωση στη Sun, όπου τονίζεται ότι: «Αυτή η κατηγορία είναι ψευδής».
Το κομμάτι της Μπιγιονσέ «Alien Superstar» κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος και μέχρι ώρας μετρά σχεδόν 10 εκατομμύρια προβολές στο YouTube και 70 εκατομμύρια streams στο Spotify.
Οι Right Said Fred ισχυρίστηκαν ότι καλλιτέχνες όπως ο Drake και η Τέιλορ Σουίφτ τους πλησίασαν για να πάρουν άδεια στα τραγούδια τους «Way 2 Sexy» και «Look What You Made Me Do» αντίστοιχα.
«Κανονικά ο κάθε καλλιτέχνης μας πλησιάζει, αλλά η Μπιγιονσέ δεν το έκανε επειδή είναι τόσο αλαζονικό άτομο, οπότε το ακούσαμε μετά. Αλλά όλοι οι άλλοι, ο Drake και η Τέιλορ Σουίφτ , ήρθαν σε εμάς» είπε συγκεκριμένα το συγκρότημα.
Ωστόσο, το μουσικό δίδυμο δεν θα ξεκινήσει δικαστική διαμάχη με την Μπιγιονσέ, επειδή έχει «πολύ περισσότερη δύναμη και χρήματα» από εκείνους.
Με την PrimaDonna Aromatic της De’Longhi απολαμβάνουμε το ζεστό ή κρύο ρόφημά μας στο χώρο μας, από τον κόκκο στο φλιτζάνι, όπως ακριβώς θα το κάναμε στα πιο premium café του κόσμου
Σε μια λαμπερή τελετή στα «Sponsorship Awards 2025» η bwin έλαμψε με τα έξι βραβεία που κατέκτησε, επιβεβαιώνοντας έτσι τον σημαντικό της ρόλο και στον αθλητικό χώρο.