Μπιγιονσέ: Νέες κατηγορίες για το «Renaissance» - Οι Right Said Fred λένε ότι τους έκλεψε τραγούδι

Μπιγιονσέ: Νέες κατηγορίες για το «Renaissance» - Οι Right Said Fred λένε ότι τους έκλεψε τραγούδι

«Έχουν πληρωθεί τα δικαιώματα» απαντά η σταρ - «Δεν μας πλησιάσε ποτέ, είναι αλαζόνας» λέει το συγκρότημα

beyonce928DWWQ
Δεν έχουν τέλος οι κατηγορίες καλλιτεχνών γύρω από το νέο άλμπουμ της Μπιγιονσέ με τίτλο «Renaissance», αφού τόσο οι στίχοι όσο για τα δικαιώματα των τραγουδιών εξακολουθούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Μετά την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Kelis, η οποία κατηγορεί την Μπιγιονσέ για «κλοπή» και τους προσβλητικούς στίχους του «Heated» που η σταρ υποσχέθηκε να αλλάξει, σειρά πήρε το συγκρότημα Right Said Fred.
ε42_3_

Τα μέλη του συγκροτήματος κατηγορούν τη Μπιγιονσέ ότι έκλεψε τη μουσική σύνθεση από το «I'm Too Sexy» του 1992, για το κομμάτι του νέου άλμπουμ της, «Alien Superstar».

Τα αδέρφια Φρεντ και Ρίτσαρντ Φέρμπρας περιέγραψαν τη 41χρονη ως άτομα με αλαζονεία.

Η απάντηση της Μπιγιονσέ

Η πλευρά της Μπιγιονσέ όχι μόνο αρν'ηθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς, αλλά του χαρακτήρισε «λανθασμένους και απίστευτα απαξιωτικούς».

«Δεν δόθηκε μόνο άδεια για τη χρήση του, αλλά μίλησαν δημόσια για την ευγνωμοσύνη τους που ήταν στο άλμπουμ» αναφέρεται στη σχετική δήλωση και ακόμη στο κείμενο επισημαίνεται ότι «χρησιμοποιήθηκε μόνο η σύνθεση».

Ζητήθηκε άδεια για τη χρήση της μουσικής στις 11 Μαΐου και ο αρμόδιος εκδότης, την ενέκρινε ένα μήνα αργότερα. Τον Αύγουστο πληρώθηκαν όσα τους αναλογούσαν από τα δικαιώματα, κατά τους εκπροσώπους της ποπ σταρ.

Ακούστε το «Alien Superstar»

ALIEN SUPERSTAR
Κλείσιμο

«Επιπλέον, το ποσοστό πνευματικών δικαιωμάτων των για τους Right Said Fred σε σχέση με τη χρήση του "I'm Too Sexy" είναι ένα σημαντικό μέρος της σύνθεσης»  αναφέρεται στη δήλωση στη Sun, όπου τονίζεται ότι: «Αυτή η κατηγορία είναι ψευδής».

Το κομμάτι της Μπιγιονσέ «Alien Superstar» κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος και μέχρι ώρας μετρά σχεδόν 10 εκατομμύρια προβολές στο YouTube και 70 εκατομμύρια streams στο Spotify.

Οι Right Said Fred ισχυρίστηκαν ότι καλλιτέχνες όπως ο Drake και η Τέιλορ Σουίφτ τους πλησίασαν για να πάρουν άδεια στα τραγούδια τους «Way 2 Sexy» και «Look What You Made Me Do» αντίστοιχα.

«Κανονικά ο κάθε καλλιτέχνης μας πλησιάζει, αλλά η Μπιγιονσέ δεν το έκανε επειδή είναι τόσο αλαζονικό άτομο, οπότε το ακούσαμε μετά. Αλλά όλοι οι άλλοι, ο Drake και η Τέιλορ Σουίφτ , ήρθαν σε εμάς» είπε συγκεκριμένα το συγκρότημα.

Ωστόσο, το μουσικό δίδυμο δεν θα ξεκινήσει δικαστική διαμάχη με την Μπιγιονσέ, επειδή έχει «πολύ περισσότερη δύναμη και χρήματα» από εκείνους.

Ακούστε το «I'm Too Sexy»
Right Said Fred - I'm Too Sexy (Original Mix - 2006 Version)



Ειδήσεις σήμερα:

Νέα «επίθεση» Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Δεν ξέρει το πρωτόκολλο - Δεν θα πέσω στο επίπεδό του»

«Ο γιος μου ήταν στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή», κατέθεσε η Μάγδα Φύσσα

90χρονος κέρασε όλο το καφενείο, τους κάλεσε στην κηδεία του και αυτοκτόνησε!








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης