Μονακό: Η ελληνική «απόβαση» για το yacht show και το πάρτι του Nammos

Μονακό: Η ελληνική «απόβαση» για το yacht show και το πάρτι του Nammos

To φαντασμαγορικό σκηνικό για την γιορτή των σκαφών στήθηκε από την περασμένη Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη το βράδυ, ο διάσημος dj David Guetta ήταν ο σταρ της βραδιάς στο πάρτι του διάσημου μυκονιάτικου brand

monaco_yacht_arthro
Η ιέρεια της μόδας Κοκό Σανέλ είχε πει ότι «η πολυτέλεια πρέπει να είναι άνετη, αλλιώς δεν είναι πολυτέλεια» φράση που ταιριάζει απόλυτα με τα όσα συμβαίνουν στο Μονακό τις τελευταίες ημέρες.

Το μικροσκοπικό πριγκιπάτο επισκέφθηκαν γνωστά εγχώρια ονόματα που ενέσκηψαν στο τερπνόν μετά του ωφελίμου, συνδυάζοντας business & pleasure στο κατ' εξοχήν κατάλληλο μέρος.

Η επιστροφή του Monaco Yacht Show συνέπεσε χρονικά με λαμπερά πάρτι που λαμβάνουν χώρα στο Πριγκιπάτο, όπως αυτό που έγινε την Πέμπτη το βράδυ στο περιώνυμο Yacht Club.

To διοργάνωσαν ο Ζαννής Φρατζέσκος και ο Σάμι Ιμπραήμ του Nammos, οι οποίοι το έχουν καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, την ίδια στιγμή που εφοπλιστές και επιχειρηματίες από την Ελλάδα, βρίσκονται εκεί για το φετινό Yacht Show.

monaco_dionys__2_
monaco_dionys__3_
monaco_dionys__4_


Οι καλεσμένοι ήταν πεντακόσια άτομα, στην συντριπτική πλειοψηφία τους από το Κατάρ και το Ντουμπάι σε μια βραδιά που άρχισε λίγο μετά τις εννιά και τελείωσε γύρω στις δώδεκα και μισή.
Μονακό: Η ελληνική απόβαση για το yacht show και το πάρτι του Nammos

Ανάμεσα τους ήταν και λίγοι Έλληνες, όχι όμως πολύ δυνατά ονόματα του εφοπλιστικού χώρου με εξαίρεση τον Χάρη Βαφειά, παρότι το Μονακό βίωσε μια ελληνική απόβαση ονομάτων του επιχειρείν και της ναυτιλίας που έμεινανστο Hotel de Paris, το Hermitage ή το Monte Carlo Bay για να αναφέρουμε μερικά μόνο ξενοδοχεία.

Ο Βασίλης Τσιλιχρήστος ανέλαβε να «ζεστάνει» τους προσκεκλημένους που γέμισαν το Yacht Club του Μονακό και μετά ο David Guetta απογείωσε την βραδιά με τις μουσικές του.

monaco_dionys__9_
Κλείσιμο


Yacht Show: Οι VIP, το εισητήριο των 500 ευρώ και οι πωλήσεις

Το πολυαναμενόμενο Monaco Yacht show φέτος ήταν αρκετά διαφορετικό από το περσινό, αφού είχε πολύ περισσότερο κόσμο τώρα που η πανδημία έχει πλέον υποχωρήσει σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Φέτος ήταν όλα αλλιώς. Tην πρώτη μέρα ως είθισται πρόσβαση στις προβλήτες με τα εντυπωσιακά σκάφη είχαν μόνο οι VIP καλεσμένοι, δηλαδή οι πιθανοί αγοραστές και οι προσκεκλημένοι των εταιριών και των ναυπηγείων.
monaco_dionys__1_
monaco_dionys__14_
monaco_dionys__13_


Το συμπέρασμα ήταν ένα. Η αγορά πολυτελών σκαφών όχι μόνο πάει πολύ καλά αλλά όπως ακούστηκε κατά κόρον σε συζητήσεις Ελλήνων επιχειρηματιών αλλά υπήρξε και φέτος εντυπωσιακός αριθμός πωλήσεων. Το VIP εισητήριο για να θαυμάσει κάποιος τα νέα πλωτά παλάτια φημισμένων ναυπηγείων την πρώτη μέρα κόστιζε πεντακόσια ευρώ ενώ δεν έλειψαν και τα πάρτι σε φημισμένα στέκια του Μόντε Κάρλο.

Μεταξύ των επισκεπτών στο Monaco Yacht Show ακούστηκε ότι ήταν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Προκοπίου, ο Θόδωρος Βενιάμης, ο Γιάννης Προκοπίου, ο Ανδρέας Πετράκης, ο Χάρης Βαφειάς και ο Νίκος Τσάκος.

Πολλές οι συζητήσεις σε δείπνα και γεύματα ως είθισται αφού οι συγκεκριμένοι εφοπλιστές-και δεν είναι οι μόνοι-συνηθίζουν να ταξιδεύουν για μια εβδομάδα στο Μονακό κάθε χρόνο.

Είναι ένα τρόπο τινά καθιερωμένο ταξίδι ώστε να δουν από κοντά τις νέες δημιουργίες της Oceanco, της Benneti, της Baglietto και πολλών άλλων γνωστών κατασκευαστών.
monaco_dionys__12_
monaco_dionys__11_
monaco_dionys__10_

Έτσι, αυτοί που πήγαν είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις δημιουργίες των μεγάλων ναυπηγείων του κόσμου με σκάφη που ξεκινάνε από τα είκοσι οχτώ μέτρα και φτάνουν τα εκατόν δεκαπέντε μέτρα, όπως το «Ahpo» της Lursen. Αντικρίζοντας το, πολλοί έμειναν ενεοί αφού προσομοιάζει σαν ένα μικρό πλωτό χωριό μπορεί να φιλοξενήσει δεκαέξι άτομα και διαθέτει προσωπικό τριάντα επτά ατόμων!

Οι Πάρης Δράγνης, ο Βασίλης Μιχαήλ, ο Λέων Πατίτσας με την Μαριέττα Χρουσαλά και η Κλέλια Χατζηιωάννου, έδωσαν επίσης το παρόν στο πιο διάσημο ναυτικό σαλόνι.

Παρόλο που ο αριθμός των σκαφών ήταν κατά κατά τι μειωμένος το portfolio των επισκεπτών σύμφωνα με διάφορα sites του χώρου, χαρακτηρίσθηκε πολύ ποιοτικό.

Ταυτόχρονα το θέαμα με τα δεκάδες εκθεσιακά σκάφη αλλά και αυτά που είχαν απλά «δέσει» στην μαρίνα του Μονακό ήταν αρκούντως εντυπωσιακό για τους χιλιάδες επισκέπτες του σόου που τελειώνει σήμερα Σάββατο και ανανεώνει το ραντεβού του για το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Ειδήσεις σήμερα

Ελληνοτουρκικά - Τροπολογία Μενέντεζ στη Γερουσία των ΗΠΑ: Αν θέλει η Τουρκία F-16, να μην πετάνε πάνω από την Ελλάδα

Διπλό έγκλημα στην Καβάλα: «Την είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει και εκείνη και το παιδί, αλλά δεν τον πίστευε»

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου στον Δανίκα: Από το Ελ Αλαμέιν μέχρι την dolce vita στη Μύκονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης