Χρήστος Βασιλόπουλος: Απάντησε δημόσια μετά την αγγελία για τζάμπα εργασία

Χρήστος Βασιλόπουλος: Απάντησε δημόσια μετά την αγγελία για τζάμπα εργασία

«Θεώρησα ότι θα ήταν μια ωραία εμπειρία για τους νέους ηθοποιούς» δήλωσε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός

Vasilopoulos_
Ο Χρήστος Βασιλόπουλος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην επικαιρότητα με την αγγελία που δημοσίευσε, ζητώντας να απασχολήσει ηθοποιούς άνευ πληρωμής σε ένα πρότζεκτ, μίλησε δημόσια και απάντησε μέσα από την εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι». 

Ο ηθοποιός δέχτηκε αρνητικά σχόλια και σκληρή κριτική τις προηγούμενες ημέρες, ενώ ξεκάθαρη θέση πήρε αρχικά ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας. Ύστερα ακολούθησαν και άλλοι από τον κόσμο του θέατρου, οι οποίοι τοποθετήθηκαν επίσημα για το ζήτημα, με την «επίμαχη» αγγελία να εξαφανίζεται τελικά από το προφίλ του ηθοποιού... λόγω μεγάλης προσφοράς και κάλυψης των θέσεων.

Σε απάντηση όλων αυτών ο Χρήστος Βασιλόπουλος τα «έριξε» στην παραπληροφόρηση: «Υπάρχει φοβερή παραπληροφόρηση. Από το γεγονός ότι το πρότζεκτ δεν είναι ταινία, ότι δεν γράφω πουθενά για εργασία, ότι δεν είναι γύρισμα 10 με 6 το απόγευμα. Δεν είναι τίποτα από όλα αυτά. Δεν έκανα αυτή την ανάρτηση για να εκμεταλλευτώ κανέναν. Έχουν γραφτεί απίστευτα σχόλα και θέλω να το πάρουμε από την αρχή».

«Δουλεύω για ένα πρότζεκτ που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα. Είναι η φυσική ροή των πραγμάτων όταν ξεκινά ένα πρότζεκτ. Θεώρησα ότι θα ήταν μια ωραία εμπειρία για τους νέους ηθοποιούς ή εκείνους που τελείωσαν μια σχολή τώρα και όταν προχωρήσει το πρότζεκτ και αν υπάρχουν κάποιοι ηθοποιοί που ενδιαφέρουν την παραγωγή, να τους προσλάβουν» συνέχισε ο ηθοποιός.

Δείτε το βίντεο
Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cn4gvebcptqx)

Ακόμα μίλησε περί ανθρωποφαγίας και υποστήριξε, σε κάθε περίπτωση, την ανάρτησή του: «Η σκαρκοφαγία στην Ελλάδα και στα μίντια είναι τεράστια. Νομίζω ότι κάποιοι ήθελαν να πιαστούν από το γεγονός ότι εγώ προσπαθώ να εκμεταλλεύτώ κόσμο και ότι δίνω τσάμπα δουλειά. Σχόλια μίσουν αλλά και υποστήριξης και αγάπης και δεν είναι τυχαίο ότι έχουν στείλει πάνω από 100 βιογραφικά ηθοποιοί. Αν οι άνθρωποι ένιωθαν από μόνοι τους ότι ήταν λάθος, δεν θα έστελναν».

Κλείνοντας ο Χρήστος Βασιλόπουλος τόνισε πως συμφωνεί με όσα είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ενώ επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι η αγγελία δεν αφορούσε σε δουλειά μιας ολοκληρωμένης σεζόν: «Είμαι ο πρώτος που έλεγα ότι δεν πρέπει να πηγαίνει κανείς να δουλεύει τσάμπα και πρέπει αυτό να αλλάξει, όπως έχει γίνει στην Αμερική. Ο ηθοποιός πρέπει να πληρώνεται από την πρώτη μέρα και είναι σωστός ο Σπύρος Μπιμπίλας σε αυτά που έγραψε στην ανάρτησή του. Συμφωνώ απόλυτα. Εδώ όμως δεν μιλάμε για μια σεζόν, δεν εργάζονται. Είναι μια ακρόαση, μια προεπιλογή ηθοποιών για ένα μεγαλύτερο πρότζεκτ το οποίο στο μέλλον θα χρηματοδοτηθεί».

Η αγγελία του ηθοποιού 
Ο Χρήστος Βασιλόπουλος δημοσίευσε πριν μερικές ημέρες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια αγγελία, στην οποία ζητούσε από ηθοποιούς να στείλουν τα βιογραφικά τους, για τζάμπα εργασία.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως όσοι επιλεγούν, δεν θα πληρωθούν. Ωστόσο, υπόσχεται πως... «η παραγωγή θα κρατήσει όλα τα βιογραφικά των συμμετεχόντων για μελλοντική συνεργασία».

Μετά τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε και κάνουν λόγω για εργασιακή εκμετάλλευση, θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση. Ξεκαθάρισε μάλιστα, πως «είναι λογικό» να μην πληρωθούν οι ηθοποιοί, εφόσον ούτε ο ίδιος δεν θα λάβει χρήματα.

«Να σας ενημερώσω εσάς που στάζει φαρμάκι το στόμα σας ότι ούτε εγώ, αλλά ούτε και κανένας από την ομάδα σκηνοθεσίας και παραγωγής θα πληρωθεί. Δεν υποχρεώνουμε κανέναν να λάβει μέρος και είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή. Οπότε δεν καταλαβαίνω πού είναι η ντροπή και πού το λάθος. Ίσα ίσα, όσοι θα συμμετάσχουν στο γύρισμα, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια γνωριμία με τον σκηνοθέτη. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω ότι ακόμα και σήμερα, όταν στέλνω τις ακροάσεις μου στους σκηνοθέτες, καταναλώνοντας χρόνο και χρήμα, δεν πληρώνομαι ούτε κι εγώ», έγραψε αρχικά.
βασιλ
Σε δεύτερο σχόλιό του, επέμεινε στο ίδιο επιχείρημα και δήλωσε πως δεν ζητάει από κανέναν να έρθει με το ζόρι. Ωστόσο, η παραγωγή θα συνεχιστεί με τις ίδιες προϋποθέσεις. Μάλιστα, χαρακτήρισε «ανθρωποφαγία» τα σχόλια που δέχτηκε.

«Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα. Ξεκινάω από το γεγονός ότι δεν πληρώνομαι ούτε εγώ, ούτε κανένας από αυτό το ολιγοωρο γύρισμα. Δεύτερον, δεν ζητάμε να έρθει κανείς με το ζόρι. Τρίτον, η λέξη ολιγόωρα γυρίσματα σημαίνει ότι θα φέρουμε όσους σπουδαστές/ηθοποιούς χρειαστούμε στο γύρισμα για μισή ώρα, το πολύ μιάμιση. Δεν θα προσλάβουμε ηθοποιούς 8ωρο και 10ωρο. Να ξεκαθαρίσω πως είμαι από τους πρώτους ηθοποιούς που μιλώντας με άτομα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, είπα κι ήμουν ξεκάθαρος ότι κανείς μα κανείς δεν θα πρέπει να πηγαίνει να δουλεύει τσάμπα. Κανείς όμως. Έχω την τύχη να έχω δουλέψει και να είμαι μέλος του σωματείου ηθοποιών της Αμερικής και ασπάζομαι τα δικαιώματα των συναδέλφων στο 100%», έγραψε.

χρηστος
Συμπλήρωσε μάλιστα, πως: «Κανείς δεν πρέπει να δουλεύει, ούτε να κάνει πρόβες τσάμπα, ούτε να δουλεύει τσάμπα σε κανονικό γύρισμα σειράς ή στο θέατρο. Εδώ λοιπόν, μιλάμε για ένα μικρό γύρισμα τύπου, μιας ώρας, μιάμιση, στην οποία ο ηθοποιός - σπουδαστής θα έχει την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει στον σκηνοθέτη. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο όλη αυτή η ανθρωποφαγία. Δεν ανάρτησα αυτό το ποστ με σκοπό να εκμεταλλευτώ κανέναν, ίσα ίσα. Πιστεύω ότι όποιος έρθει θα δώσει μια ευκαιρία στον εαυτό του να εξελιχθεί. Λυπάμαι ειλικρινά που βλέπω σχόλια νεαρών συναδέλφων, αλλά και πιο έμπειρων, γεμάτα χολή και αρνητισμό. Λυπάμαι για την κουλτούρα και την ανθρωποφαγία της Ελλάδας. Πιστεύω ότι αν είχε αναρτήσει την συγκεκριμένη ανάρτηση κάποιος σκηνοθέτης ή casting director, θα τρέχανε όλοι αυτοί οι ψωνισμένοι ηθοποιοί που έκαναν μια καλοκαιρινή επιτυχία και λένε το μακρύ και το κοντό τους, να αφήσουν βιογραφικό. Αν σας πω πόσες ώρες έχω δουλέψει τσάμπα και δουλεύω ακόμα τσάμπα σε αυτή τη δουλειά, θα κλάψετε. Δεν κάνουμε μια δουλειά γραφείου, στην οποία έχεις εργοδότη. Όταν θα στείλω την ακρόασή μου στον τάδε σκηνοθέτη, έχω βάλει κι εγώ τον χρόνο μου, τζάμπα. Κανείς όμως, δεν μου εγγυάται ότι θα κλείσω τη δουλειά. Εγώ λοιπόν, τι θα έπρεπε να λέω; Αααα, όχι θα με πληρώσετε για τον χρόνο μου που ξόδεψα για την ακρόαση, αλλιώς δεν την κάνω. Ξυπνήστε, λοιπόν, ξυπνήστε!».

Δείτε την αγγελία του:

Aggelia_Vasilopoulos

«Ζητούνται σπουδαστές/ ηθοποιοί ηλικίας 25-70, για βοήθεια σε γύρισμα ή και συμμετοχή (είτε με ρόλο είτε με βοηθητικό ρόλο) σε νέο project με γυρίσματα στην Αττική. Στείλτε τα βιογραφικά και τις φωτογραφίες σας στο email:… μέχρι τις 24 Σεπτέμβρη. Δεν θα υπάρχει πληρωμή, όμως η παραγωγή θα κρατήσει όλα τα βιογραφικά των συμμετεχόντων για μελλοντική συνεργασία. Το συγκεκριμένο project είναι ένα τεράστιο project και οι ηθοποιοί που θα συμμετέχουν θα δουλέψουν άμεσα με τον σκηνοθέτη αλλά και τον πρωταγωνιστή (Χρήστος Βασιλόπουλος) αποκτώντας αρκετή εμπειρία», έγραψε στην αγγελία ο Χρήστος Βασιλόπουλος.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόρτα-πόρτα και με απειλές ξεκίνησαν τα δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες περιοχές στην Ουκρανία


Βγήκαν τα αποτελέσματα για τα 200.000 voucher διακοπών του «Τουρισμός για όλους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης