Σπύρος Μπιμπίλας: «Ποτέ να μη δουλεύετε χωρίς χρήματα»

Σπύρος Μπιμπίλας: «Ποτέ να μη δουλεύετε χωρίς χρήματα»

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ θέλησε να τοποθετηθεί, μετά την αγγελία που ανέβασε ο Χρήστος Βασιλόπουλος για δωρεάν εργασία από ηθοποιούς

bibilas
Τη δική του τοποθέτηση έκανε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την αγγελία που δημοσίευσε ο Χρήστος Βασιλόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός έκανε μια ανάρτηση, στην οποία ζητάει από ηθοποιούς να στείλουν τα βιογραφικά τους για μια παραγωγή που ετοιμάζει, διευκρινίζοντας ωστόσο, πως δεν πρόκειται να πληρωθούν.

βασιλο

Έκτοτε, έχει δεχτεί πληθώρα αρνητικών σχολίων, με το κοινό να κάνει λόγο για «εργασιακή εκμετάλλευση».

Στην ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΕΗ θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος και τόνισε πως κανείς δεν πρέπει να εργάζεται χωρίς αμοιβή.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, έγραψε: «Συνάδελφοι. Ποτέ να μη δουλεύετε χωρίς χρήματα απλά για να βρεθείτε πάνω σε μια σκηνή ή μπροστά σε μία κάμερα. Είναι ότι πιο αντισυναδελφικό μπορείτε να κάνετε. Ακόμα και να έχετε απο άλλη πηγή χρήματα μη καταδεχτείτε να σύρετε στη πλάτη σας το κάρο μιας παράστασης, μιας ταινιας, ή ενος σήριαλ. Μη καταδεχτείτε τέτοιο εξευτελισμό. Φερθείτε σαν επαγγελματίες. Το θεατρο, ο κινηματογράφος, η τηλεόραση, είναι επάγγελμάτα εκτός απο όνειρο. Από αυτά θα πρέπει να ζήσετε μη το ξεχνάτε. Πολλοί απο εμάς το έχουμε κάνει επανειλημμένα αυτό και το πληρώσαμε ακριβά. Μην επαναλαμβάνετε λάθη δεκαετιών πια. Σεβαστείτε τον εαυτό σας για να σας σεβονται όλοι. ( Φυσικά δεν απευθύνομαι σε μικρές θεατρικές ομάδες που μοιράζονται ισότιμα ότι κέρδη προκύψουν απο τις παραστάσεις τους)».

Δείτε τη δημοσίευσή του:

308422574_672431890506501_1524004468986187543_n



Ειδήσεις σήμερα:

Χάος στο Ιράν, αναφορές για τουλάχιστον 11 νεκρούς - «Έπεσε» το ίντερνετ

«Ο Πούτιν φλερτάρει ξανά με τη ζοφερή προοπτική ενός πυρηνικού πολέμου» - Άμεση ανάλυση Guardian

Στο αρχείο η υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα από τον Άρειο Πάγο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης