Δημήτρης Μοθωναίος για τη σεξουαλική κακοποίηση: «Μέχρι να μιλήσω, νόμιζα ότι είμαι ο μόνος»

Δημήτρης Μοθωναίος για τη σεξουαλική κακοποίηση: «Μέχρι να μιλήσω, νόμιζα ότι είμαι ο μόνος»

Όσα δήλωσε για το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης που έζησε, αλλά και τη συνέντευξη που παραχώρησε στη Φαίη Σκορδά

mothoneos
Μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Δημήτρης Μοθωναίος και αναφέρθηκε στο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης που έζησε.

Πιο συγκεκριμένα, εξομολογήθηκε πως «οι αναμνήσεις του ξύπνησαν, με αφορμή όσα ακούστηκαν, στο πλαίσιο του #metoo». «Μέχρι τότε, νόμιζα ότι είμαι ο μόνος. Δεν είχα εξομολογηθεί την ιστορία μου στη Φαίη Σκορδά, όταν κάναμε τη συνέντευξη. Κι εκείνη πρώτη φορά την άκουγε, την ώρα της εγγραφής. Της είχα εξηγήσει απλά ότι θέλω να μιλήσω για κάτι πολύ προσωπικό και μου είπε, οκ πάμε. Έγινε όλο σε μια εγγραφή. Δεν σταματήσαμε καθόλου», δήλωσε ο Δημήτρης Μοθωναίος στο ΟΚ! για την αποκάλυψη που είχε κάνει στην παρουσιάστρια.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c961vunw7wkx)

Κλείσιμο
Όπως ανέφερε στη συνέχεια, έκανε τρεις μήνες να δει τη συνέντευξη, γιατί δεν ένιωθε έτοιμος. Του προκαλούσε ταραχή. «Ήταν πολύ έντονο, μεγάλη ταραχή. Γι' αυτό δεν είχα αίσθηση του τι είχε ειπωθεί. Το επόμενο διάστημα δέχτηκα στα social media περίπου 40.000 μηνύματα που ξεκινούσαν απευθείας με την εξομολόγηση της δικής τους ιστορίας. Απαντούσα σε όλους. Επειδή όμως, δεν είμαι ειδικός, απευθύνθηκα στο ΕΛΙΖΑ και σκέφτηκα πως κάτι πρέπει να κάνω για να βοηθήσω στην πράξη αυτούς τους ανθρώπους», είπε.

Τέλος, τόνισε πως ήδη έχουν γίνει πολλά βήματα, καθώς το σωματείο αυτό ασχολείται με την παιδική κακοποίηση, ένα φαινόμενο που πρέπει να εξαλειφθεί από την κοινωνία.

«Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να αλλάξει το νομικό πλαίσιο με το να επιμηκυνθεί ο χρόνος παραγραφής αυτών των αδικημάτων. Παράλληλα, ανοίξαμε μια τηλεφωνική γραμμή, στην οποία μπορεί να απευθυνθεί ανώνυμα οποιοσδήποτε υποψιάζεται ότι υπάρχει ένα περιστατικό κακοποίησης», είπε κλείνοντας ο Δημήτρης Μοθωναίος.



Ειδήσεις σήμερα

Άνω Λιόσια: Έστειλαν στο νοσοκομείο 40χρονο επειδή τους έκανε παρατήρηση για τη μουσική

«Ενεργειακή ανεργία» και περικοπές ηλεκτρικού στην Ευρώπη λόγω της κρίσης

Μύκονος: Φωτογραφίες από τη βάφτιση των δίδυμων κοριτσιών του Σάκη Τανιμανίδη και της Χριστίνας Μπόμπα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης