The Rings of Power: Ρατσιστική επίθεση κατά μαύρων ηθοποιών του καστ - Αντέδρασαν οι πρώτοι πρωταγωνιστές

The Rings of Power: Ρατσιστική επίθεση κατά μαύρων ηθοποιών του καστ - Αντέδρασαν οι πρώτοι πρωταγωνιστές

Η απάντηση των «Φρόντο», «Μέρι», «Πίπιν» και «Σαμ» από τις πρώτες ταινίες

lordoftheringsratsismos
Θύματα ρατσιστικής επίθεσης, κακοποίησης και παρενόχλησης έπεσαν μαύροι ηθοποιοί της νέας σειράς του Amazon, «The Lord of the Rings: The Rings of Power».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στους επίσημους λογαριασμούς της σειράς στα social media, ορισμένα άτομα από το καστ δέχθηκαν σωρεία προσβολών και απειλών, λόγω του χρώματος της επιδερμίδας τους.

Η δημοσίευση που έγινε αμέσως viral, αποσπώντας χιλιάδες likes και retweets, έγραφε:

«Εμείς, το καστ του "Rings of Power", στεκόμαστε μαζί σε απόλυτη αλληλεγγύη και ενάντια στον αδυσώπητο ρατσισμό, τις απειλές, την παρενόχληση και την κακοποίηση που υφίστανται καθημερινά κάποιοι έγχρωμοι ηθοποιοί μας. Αρνούμαστε να το αγνοήσουμε ή να το ανεχτούμε. Ο RR Tolkien δημιούργησε έναν κόσμο που, εξ ορισμού, είναι πολυπολιτισμικός. Έναν κόσμο στον οποίο ελεύθεροι λαοί από διαφορετικές φυλές και πολιτισμούς ενώνονται μαζί για να νικήσουν τις δυνάμεις του κακού. Το Rings of Power αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό. Ο κόσμος μας δεν ήταν ποτέ μόνο λευκός, η φαντασία δεν ήταν ποτέ μόνο λευκή, η Μέση Γη δεν είναι μόνο λευκή. Οι BIPOC ανήκουν στη Μέση Γη και είναι εδώ για να μείνουν».

Δείτε την ανακοίνωση


Την ίδια ώρα, ο επίσημος λογαριασμός του «Rings of Power» ευχαρίστησε τους θαυμαστές που υπερασπίζονται τους ηθοποιούς, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με αυτού του είδους τις συμπεριφορές.

Η απάντηση των ηθοποιών των πρώτων ταινιών

Με τον δικό τους τρόπο εναντιώθηκαν στις ρατσιστικές επιθέσεις των συναδέλφων τους, οι  θρύλοι των αρχικών «Lord of the Rings» ταινιών του Πιτ Τζάκσον.

Συγκεκριμένα, οι Eλάιτζα Γουντ, Ντόμινικ Μόναγκαν, Μπίλι Μπόιντ και Σον Άστιν, που είχαν ενσαρκώσει τους Φρόντο, Μέρι, Πίπιν και Σαμ αντίστοιχα, πέρασαν το δικό τους μήνυμα μέσα από τα μπλουζάκια που έφτιαξαν ειδικά για την περίσταση αυτή.

Πάνω στα μπλουζάκια και στο καπέλο του «Σαμ» γράφει  «Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι εδώ» στη γλώσσα της Μέσης Γης και από κάτω δείχνει τα αυτιά των ξωτικών και διαφόρων άλλων χαρακτήρων με διαφορετικά χρώματα επιδερμίδας.

Δείτε τις φωτογραφίες

Κλείσιμο
305633518_5965747506773142_1830773059141342178_n
305379499_6108463432513760_8618524248670131911_n

Ειδήσεις σήμερα:

«Χαίρομαι που πέθανε η μαμά μου»: Η φρίκη πίσω από τα απομνημονεύματα πρώην σταρ του Nickelodeon!

Μέσω και των ιδιωτικών φαρμακείων από σήμερα η εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό γιατρό

Η αστυνομία του Μέμφις συνέλαβε 19χρονο που πυροβολούσε κόσμο σε live streaming - Δείτε βίντεο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης