Έλτον Τζον: Αποκάλυψε τον μεγαλύτερο φόβο του στην κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Έλτον Τζον: Αποκάλυψε τον μεγαλύτερο φόβο του στην κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Είχα απίστευτο άγχος μη τυχόν και τραγουδήσω την λάθος εκδοχή του  «Candle in the Wind», είπε ο καλλιτέχνης

diana23-ar3
Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2022 συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, μετά από το τροχαίο δυστύχημα που δημιούργησε ένα κλίμα παγκόσμιου πένθους. Τηλεοπτικά δίκτυα από όλο τον κόσμο είχαν βρεθεί τότε στο Λονδίνο για να καλύψουν το θλιβερό γεγονός.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη της βασιλικής οικογένειας, πολιτικοί και διασημότητες, όπως ο Τομ Χανκς, ο Τομ Κρουζ, η Νικόλ Κίντμαν και ο Τζορτζ Μάικλ. Ανάμεσα σε όσους τίμησαν την αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταιάνα ήταν και ο τραγουδιστής, Έλτον Τζον, με τον οποίο τους συνέδεε μία μακροχρόνια φιλία.

Ο κορυφαίος μουσικός, είχε αναλάβει μία δύσκολη αποστολή, που δεν ήταν άλλη από το να τραγουδήσει στη μνήμη της καλής του φίλης.
Για την πένθιμη ημέρα, ο Έλτον Τζον επέλεξε να τραγουδήσει μια διαφορετική εκδοχή του επιτυχημένου τραγουδιού του «Candle in the Wind».

Αργότερα περιέγραψε την εμπειρία του από εκείνα τα λεπτά, στην αυτοβιογραφία του, «Me», όπου μεταξύ άλλων, αποκάλυψε τον μεγάλο φόβο που τον κυρίευσε όσο βρισκόταν μπροστά από το πιάνο του.

Η κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν το πρώτο θέμα παγκοσμίως και όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης είχαν στείλει απεσταλμένους για να μεταδοθεί η τελετή ζωντανά. Εκατομμύρια κόσμου παρακολουθούσαν την κηδεία και κατ’ επέκταση την ερμηνεία του Έλτον Τζον.

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε, εκείνο που του δημιούργησε μεγάλο φόβο και άγχος ήταν να μην τραγουδήσει λάθος εκδοχή του κομματιού σε μία τόσο ιδιαίτερη περίσταση, με τόσο κόσμο να τον παρακολουθεί.

«Δεν ήταν ότι υπέφερα από άγχος επί σκηνής. Τι θα γινόταν αν έμπαινα στον αυτόματο πιλότο και τραγουδούσα τη λάθος εκδοχή;», γράφει στο βιβλίο του.


Είναι γνωστό ότι ο ‘Ελτον Τζον είναι από τους καλλιτέχνες που δεν χρησιμοποιούν τηλεϋποβολέα κατά τη διάρκεια των σόου του. Ωστόσο, εκείνη την ημέρα η πίεση ήταν μεγάλη και αναγκάστηκε να το κάνει.

«Μέχρι τότε, ήμουν αντίθετος στη χρήση τους. Εν μέρει επειδή φαινόταν αντίθετο με το αυθόρμητο πνεύμα του ροκ εν ρολ» παραδέχτηκε.

Παρά τη χρήση του υποβολέα, ο τραγουδιστής εξακολουθούσε να έχει το ίδιο άγχος. «Είχα παίξει το “Candle In The Wind” εκατοντάδες φορές. Δεν ήταν δύσκολο να παρασυρθώ στην performance, να ξεχάσω τον υποβολέα και να αρχίσω να τραγουδάω τους αρχικούς στίχους».
Κλείσιμο
Elton John - Candle in the Wind/Goodbye England's Rose (Live at Princess Diana's Funeral - 1997)


Το «Candle in the Wind» γράφτηκε αρχικά για τη Μέριλιν Μονρόε
Το «Candle in the Wind» από τον Έλτον Τζον είχε ως πρώτη μούσα του, τη Μέριλιν Μονρόε που έφυγε από τη ζωή στα 36 της, όσο ήταν και η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Παρόλα αυτά, άλλαξε μερικούς από τους στίχους του τραγουδιού, αποφεύγοντας εκείνους που αναφέρονταν στην καταδίωξη από τους παπαράτσι.
Marilyn Monroe - Elton John - Candle In The Wind.


Γι αυτό τον λόγο φοβόταν ότι θα πει τα λόγια της πρώτης εκδοχής και για αυτό χρησιμοποίησε τον υποβολέα. Παλιότερα είχε δηλώσει στο BBC ότι: «Πρέπει να παραδεχτώ ότι έκανα απάτη».

«Το κερί σου έσβησε πολύ νωρίς πριν σβήσει ο θρύλος σου» ήταν οι στίχοι που «έντυσαν» την εικόνα των γιων της, Ουίλιαμς και Χάρι να κλαίνε αδιαφορώντας για το πρωτόκολλο και αποχαιρετώντας τη μητέρα τους.
UK - Princes Meet Crowds At Kensington, Queen's Walkabout At Buckingham Palace

Ειδήσεις σήμερα

Ο διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης Εμανουέλε Κριαλέζε αποκάλυψε ότι γεννήθηκε γυναίκα

Μασκοφόροι ληστές έδεσαν επιχειρηματία στον Ασπρόπυργο και του πήραν 100.000 ευρώ και χρυσές λίρες

Στη ρωσική Άπω Ανατολή ο Πούτιν για τη μεγάλη πολυεθνική άσκηση Vostok 2022


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης