Διαζύγιο Χριστοπούλου-Καλλίτσης: Αθώες Χριστοπούλου, Παπαγεωργίου, Ηλιάκη που κατηγορούνταν για κακούργημα

Διαζύγιο Χριστοπούλου-Καλλίτσης: Αθώες Χριστοπούλου, Παπαγεωργίου, Ηλιάκη που κατηγορούνταν για κακούργημα

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών απήλλαξε την πρώην σύζυγο του γνωστού κομμωτή Πάνου Καλλίτση, τη μητέρα της και τις διάσημες φίλες της

xristopoulou-kallistis
Οταν ο Βόλφγκανγκ Γκαίτε είχε γράψει ότι «ο έρωτας είναι κάτι ιδεώδες και ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδεώδους με το πραγματικό δεν μένει ποτέ ατιμώρητη» ίσως να μην συνειδητοποιούσε πόσο δίκιο θα είχε η συγκεκριμένη ρήση. Κάποιους αιώνες μετά οι λέξεις του Γερμανού φιλόσοφου ταυτίζονται σχεδόν απόλυτα με το διαζύγιο του κομμωτή Πάνου Καλλίτση και της Έλενας Χριστοπούλου. Διαζύγιο που παραπέμπει με τα όσα λαμβάνουν χώρα εδώ και πέντε χρόνια στον κινηματογραφικό «Πόλεμο των Ρόουζ», μια ταινία στην οποία ο Μάικλ Ντάγκλας και η Κάθλιν Τέρνερ προσπαθούν να «εξοντώσουν» ο ένας τον άλλο μετά τον χωρισμό.

Στην περίπτωση του κομμωτή των celebrities και της γνωστής booker μοντέλων με την έντονη τηλεοπτική παρουσία ο χωρισμός τους ξεκίνησε αθόρυβα και χωρίς λεπτομέρειες, ενώ μετά κρεμάστηκε στα μανταλάκια της δημοσιότητας με τον Καλλίτση να σέρνει τον χορό των αποκαλύψεων, για να βγει τελικά προς τα έξω μια σύγκρουση που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα συστατικά.

Αυτά δηλαδή, που τροφοδοτούν τις lifestyle και gossip εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης με αναπαραγωγές και ενίοτε νέες δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Ο πόλεμος που ξεκίνησε ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που κάποτε αγαπήθηκαν μαίνεται αμείλικτος εδώ και πέντε χρόνια στις δικαστικές αίθουσες έχοντας φέρει στην δημοσιότητα ουκ ολίγες λεπτομέρειες της δικαστικής διαμάχης των δύο πρώην.

elena-hristopoulou-iliana-papageorgiou
Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου και η Έλενα Χριστοπούλου


Ο Πάνος της οργής και η Έλενα της σιωπής

Το τελευταίο κεφάλαιο μέχρι να έρθει το επόμενο γράφτηκε πριν από λίγες ημέρες και αφορούσε την μήνυση του Καλλίτση κατά της Έλενας Χριστοπούλου, της Ηλιάνας Παπαγεωργίου, της μητέρας της πρώτης και μιας φίλης της γνωστής booker.

Σε αυτή ο γνωστός κομμωτής κατηγορούσε τις πέντε γυναίκες για απόπειρα κακουργηματικής απάτης και ψευδείς ένορκες καταθέσεις. Όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με το βούλευμα του αθώωσε και τις πέντε κυρίες τις οποίες υπερασπίστηκαν οι δικηγόροι Χριστίνα Αγορογιάννη και Ηλίας Λάρδας από όλες τις κατηγορίες.

Κλείσιμο
Η Έλενα Χριστοπούλου μιλώντας για την απόφαση επισήμανε: «Από το έτος 2017 όπου ξεκίνησε η θλιβερή αντιδικία μου με τον πρώην σύζυγο μου κ. Καλλίτση, ακολούθησα απαρέγκλιτα την απόφαση μου να σεβαστώ απόλυτα την κρίση των Ελληνικών Δικαστηρίων και να αποφύγω την οποιαδήποτε δημοσιοποίηση του συνεχιζόμενου δικαστικού αγώνα μας, αφού θεωρούσα και θεωρώ ότι αφορά μόνο στα εμπλεκόμενα πρόσωπα και κανέναν άλλο. Το ίδιο ακριβώς έπραξαν και οι μάρτυρες μου, οι οποίες επειδή κατέθεσαν υπέρ μου στον δικαστικό αυτό αγώνα μηνύθηκαν αδίκως από τον κ. Καλλίτση.

Στη συνέχεια της δήλωσης της η γνωστή booker αναφέρεται στην τακτική που επέλεξε ο πρώην σύζυγος της τονίζοντας: «Σε αντίθεση με εμένα και τις μάρτυρές μου, η πλευρά του κ. Καλλίτση επέλεξε συνειδητά και μεθοδευμένα τη δημιουργία αρνητικών σε βάρος μας εντυπώσεων με συνεχείς δημοσιεύσεις της κάθε δικονομικής εξέλιξης, συνοδευόμενες από αρνητικά και απαξιωτικά σχόλια και προοικονομίες της δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης, φυσικά πάντα σε βάρος εμού και των μαρτύρων μου. Αντιθέτως εμείς όχι μόνο δεν πράξαμε με τον ίδιο τρόπο αλλά εγώ συγκεκριμένα δεν προέβαλα ούτε τις δικαστικές αποφάσεις που με δικαίωσαν! Δηλαδή : 1) την απόφαση διαζυγίου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έλυσε τον γάμο μου με τον κ. Καλλίτση με δική του αποκλειστική υπαιτιότητα, 2) την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την υπόθεση των χρημάτων και κοσμημάτων μου κλπ., η οποία δέχθηκε ότι ο κ. Καλλίτσης οφείλει να μου καταβάλει το συνολικό ποσό των 90.000 ευρώ (50.000 ευρώ για τα χρήματα που μου παρακρατά, 35.000 ευρώ για τα κοσμήματά μου και τις λίρες Αγγλίας που ομοίως μου παρακρατά και 5.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης) και 3) Την εισαγγελική διάταξη της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών που απέρριψε αρχικά τη μήνυση του κ. Καλλίτση ως αβάσιμη».

maria-iliaki_2
Η Μαρία Ηλιάκη και η Έλενα Χριστοπούλου


Ηχηρή απάντηση και η συνέχεια στα δικαστήρια

Τέλος, κλείνει την τοποθέτηση της αναφερόμενη στην αθώωση της ίδιας, της μητέρας της, της Ηλιάνας Παπαγεωργίου, της Μαρίας Ηλιάκη και μιας στενής της φίλης.

«Εν τέλει, επί της μηνύσεως που είχε ασκήσει ο κ. Καλλίτσης σε βάρος εμού και των μαρτύρων μου που κατέθεσαν την αλήθεια που γνώριζαν, με την οποία κατηγορούσε εμένα για δήθεν ηθική αυτουργία στις καταθέσεις των μαρτύρων μου και επιπλέον για απόπειρα απάτης στο δικαστήριο σε βαθμό κακουργήματος, τις δε μάρτυρές μου ότι δήθεν έδωσαν ψευδείς ένορκες καταθέσεις αναφορικά με την υπόθεση των χρημάτων και κοσμημάτων κλπ και παρά τις επί 3 και πλέον χρόνια κοπιώδεις προσπάθειες του αντιδίκου να παραπεμφθούμε στο δικαστήριο/ακροατήριο, η Δικαιοσύνη απεφάνθη δίνοντας του μία ηχηρή απάντηση. Συγκεκριμένα, με το με αριθμό 1529/2022 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών η Δικαιοσύνη απάλλαξε όλες τις κατηγορούμενες (σ.σ εμένα, τη μητέρα μου και τις κ.κ Κοκολάκη, Παπαγεωργίου και Ηλιάκη) από τις ανωτέρω κατηγορίες. 

Αυτονόητο είναι πως αναφορικά με το αστικό σκέλος της υπόθεσης, θα προχωρήσω άμεσα στην άσκηση του προβλεπόμενου από το νόμο ένδικου βοηθήματος- αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου- δεδομένου ότι το Εφετείο Αθηνών, έχοντας εκδικάσει την έφεση του κ. Καλλίτση στις 2 Σεπτεμβρίου 2021 εξέδωσε μόλις πρόσφατα την απόφασή του, με την οποία ανατράπηκε η πρωτόδικη απόφαση που με είχε δικαιώσει, χωρίς όμως να είναι αντικειμενικά σε θέση λάβει υπόψη του το απαλλακτικό βούλευμα το οποίο δημοσιεύθηκε μεταγενέστερα».

Ειδήσεις σήμερα:

Άγρια δολοφονία άνδρα στα Πετράλωνα - Βρέθηκαν 14 σφαίρες

Ενεργειακή κρίση: Τα μέτρα που παίρνουν χώρες της ΕΕ για να αντιμετωπίσουν τις τιμές που αυξάνονται

Κύθνος: Το σούπερ γιοτ «007» αξίας δεκάδων εκατομμυρίων έχει σχεδόν βυθιστεί - Δείτε νέα βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης