Σερένα Γουίλιαμς: Με δάκρυα στα μάτια μάλλον αποχαιρετά το τένις - «Μπαμπά σε ευχαριστώ»

Σερένα Γουίλιαμς: Με δάκρυα στα μάτια μάλλον αποχαιρετά το τένις - «Μπαμπά σε ευχαριστώ»

Η κορυφαία τενίστρια του πλανήτη πιο συγκινημένη από ποτέ στη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την ήττα της από την Αυστραλή Ajla Tomljanović στο US Open 

serena03
Δεν έμεινε ούτε ένα μάτι στεγνό στο Arthur Ashe Stadium» μετά την ήττα της Σερένα Γουίλιαμς η οποία κατά πάσα πιθανότητα αποχαιρετά το τένις και ολοκληρώνει τη θρυλική της καριέρα.

Αφού πάλεψε σκληρά για τρία σετ, η 23 φορές πρωταθλήτρια του Grand Slam έχασε με 2-1 σετ από την Αυστραλή Ajla Tomljanović.

Το μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς και την αδερφή της
Στη συνέντευξη που έδωσε μετά τον αγώνα μέσα στο κατάμεστο στάδιο, η Γουίλιαμς συγκινήθηκε καθώς ευχαρίστησε τους γονείς της, συμπεριλαμβανομένου του εκλιπόντος πατέρα της Ρίτσαρντ Γουίλιαμς.

«Σ' ευχαριστώ, μπαμπά. Ξέρω ότι παρακολουθείς», είπε κλαίγοντας. «Ευχαριστώ, μαμά. Ω, Θεέ μου».

serena01


«Ευχαριστώ όλους όσους είναι εδώ, που ήταν στο πλευρό μου τόσα χρόνια, δεκαετίες. Θεέ μου, κυριολεκτικά δεκαετίες. Αλλά όλα ξεκίνησαν με τους γονείς μου. Και τους αξίζουν τα πάντα. Γι' αυτό είμαι πραγματικά ευγνώμων γι' αυτούς».

Λέγοντας πως τα δάκρυά της «είναι δάκρυα χαράς και ευτυχίας», η Γουίλιαμς συνέχισε να αποδίδει τα εύσημα στη μεγάλη της αδελφή τη Βένους, που τη βοήθησε να κάνει αυτή την τόσο μεγάλη και σπουδαία καριέρα.

Κλείσιμο
serena02


«Δεν θα ήμουν η Σερένα αν δεν υπήρχε η Βένους, οπότε σε ευχαριστώ, Βένους. Είναι ο μόνος λόγος που υπήρξε ποτέ η Σερένα Γουίλιαμς», είπε.

Η Γουίλιαμς συνέχισε να ευχαριστεί τους φίλους και την οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της Αλέξις Οχανιάν και της κόρης της Ολυμπίας, πριν στείλει την αγάπη της στο πλήθος που δεν σταμάτησε να την αποθεώνει και στα εκατομμύρια των οπαδών που την υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της 27χρονης καριέρας της.

Δείτε το βίντεο
Serena Williams in tears as her tennis career ends  | 2022 US Open | Eurosport tennis
 

Ήταν μια διασκεδαστική διαδρομή
«Ήταν μια διασκεδαστική διαδρομή. Ήταν η πιο απίστευτη βόλτα και το πιο απίστευτο ταξίδι που έχω κάνει ποτέ, εννοώ, στη ζωή μου. Είμαι τόσο ευγνώμων σε κάθε άνθρωπο που είπε ποτέ στη ζωή του "Πάμε Σερένα". Είμαι τόσο ευγνώμων», είπε. «Εσείς με φέρατε εδώ».

Η Σερένα Γουίλιαμς έχει αποκαλύψει ότι «θα σταματήσει το τένις» μετά το φετινό U.S. Open.

serena04


Η Γουίλιαμς είχε πει πριν από το τουρνουά ότι «θα τελειώσει την καριέρα της» μετά το US Open, αλλά σε συνεντεύξεις μετά τον αγώνα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα. «Δεν το νομίζω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις», δήλωσε.

«Σαφώς και είμαι ακόμα ικανή», πρόσθεσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τον αγώνα. «Χρειάζονται πολλά περισσότερα από αυτό. Είμαι έτοιμη να γίνω μαμά, να εξερευνήσω μια διαφορετική εκδοχή της Σερένα. Τεχνικά στον κόσμο είμαι ακόμα σούπερ νέα, οπότε θέλω να έχω λίγη... ζωή όσο ακόμα περπατάω».

Επαγγελματίας τενίστρια από τα 14
Η κορυφαία τενίστρια, που έγινε επαγγελματίας σε ηλικία 14 ετών το 1995, με προπονητή τον πατέρα της, Ρίτσαρντς Γουίλιαμς, είναι επτά φορές πρωταθλήτρια στο Australian Open, επτά φορές νικήτρια του Wimbledon, έξι φορές νικήτρια του US Open και έχει κερδίσει τρεις φορές το French Open.

Στην πορεία, μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της, τη Βένους, κατέκτησαν μαζί 14 μεγάλα πρωταθλήματα στο διπλό.

serena05


Η Γουίλιαμς δήλωσε την Παρασκευή ότι αν αυτό είναι πραγματικά το τέλος της επαγγελματικής της καριέρας, θα παραμείνει στο τένις με κάποια άλλη ιδιότητα.

«Για μένα, το τένις παίζει τόσο μεγάλο μέρος στη ζωή μου, που δεν μπορώ να φανταστώ να μην ασχολούμαι με το τένις», δήλωσε. «Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω ακριβώς. Αλλά νιώθω ότι μου έχει προσφέρει τόσες πολλές ευκαιρίες. Μέσω αυτού, έχει προσφέρει σε άλλους ανθρώπους τόσες πολλές καταπληκτικές ευκαιρίες. Νομίζω ότι σημαίνει τόσα πολλά για μένα στη ζωή μου, και έχω ζήσει τόσες πολλές καταπληκτικές στιγμές, που δεν βλέπω μέλλον χωρίς αυτό».

Φωτογραφίες: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης