Η Χάρις Αλεξίου ανακοίνωσε μία νέα θεατρική παράσταση

Η Χάρις Αλεξίου ανακοίνωσε μία νέα θεατρική παράσταση

Δείτε τη δημοσίευση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η μεγάλη ερμηνεύτρια

alexiou_2
Η Χάρις Αλεξίου έχει αποσυρθεί τα τελευταία δύο χρόνια από το τραγούδι, επειδή αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με τη φωνή της, ωστόσο παραμένει στον καλλιτεχνικό χώρο.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό, πως η αγαπητή ερμηνεύτρια θα πρωταγωνιστήσει στη νέα τηλεοπτική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Maestro», τις προάλλες όμως ανακοίνωσε κι ένα ακόμη επαγγελματικό βήμα.

Σύμφωνα με την τελευταία της δημοσίευση στο Instagram, σε έναν μήνα από τώρα θα εμφανιστεί σε μία νέα παράσταση με την ηθοποιό Όλια Λαζαρίδου. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα παρουσιάσει το κείμενο του Φώτη Κόντογλου «Το Αϊβαλί η Πατρίδα μου», σε μια θεατροποιημένη σκηνική παρουσίαση.

Πιο συγκεκριμένα, η Χάρις Αλεξίου, έγραψε στην ανάρτησή της: «Κάποτε στο ξεκίνημα μου, τραγούδησα το Αϊβαλί στη Μικρά Ασία του Καλδάρα και του Πυθαγόρα. Τώρα σε ένα μήνα από σήμερα η πρεμιέρα μας με την Όλια Λαζαρίδου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα μεταφέρουμε θεατρικά, το Αϊβαλί του Φώτη Κόντογλου. Συγκίνηση μεγάλη που θα ήθελα να την ζήσουμε παρέα. Κι η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας μαζί μας με τους σκοπούς της Ανατολής».
alexiou-theatro

«Τέλος το τραγούδι, δεν καταδέχομαι να συνεχίσω αν δεν το κάνω καλά»
Τον Ιούνιο του 2020, η Χάρις Αλεξίου είχε προχωρήσει σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση, όπου ανακοίνωσε ότι αποφασίζει να σταματήσει το τραγούδι.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια είχε μιλήσει τότε στην εκπομπή «Κατάλληλη Ώρα» στο Β' πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοφωνίας και εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφασή της να εγκαταλείψει το τραγούδι καθώς, όπως είπε, αντιμετωπίζει προβλήματα με τη φωνή της.

«Έχω απομακρυνθεί από τραγούδι τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως τραγουδούσα παλιά. Και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δεν μπορώ να το κάνω καλά. Θα με ακούσετε σε λίγο καιρό σε ένα τραγούδι με τη Γιασμίν, ένα ντουέτο που κάναμε μαζί που έχω γράψει τους στίχους στα ελληνικά εγώ και εκείνη τη μουσική και τους στίχους στα ισπανικά. Το ηχογράφησα πέρσι το καλοκαίρι. Είναι μια μπαλάντα που μπορούσα να πω, αλλά δε με ακούει η φωνή μου πια και είπα πως είναι καλύτερα να σταματήσω. Δεν είναι σωστό.
2811_XARIS_ALEXIOY_2652022
Κλείσιμο
Το Χειρόγραφο ήταν το τελευταίο μουσικό που έκανα. Υπήρχε ήδη το πρόβλημα. Όταν με κάλεσε ο Μικρούτσικος να τραγουδήσω στους Βράχους του είπα “δεν τραγουδάω Θάνο μου αλλά θα είμαι εκεί για σένα”. Πήρα λίγο θάρρος και μετά συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο στον Ζαμπέτα. Εκεί πήρα την οριστική απόφαση. Είπα “δε σου αξίζει να συνεχίσεις”. Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα.

Μπορεί και εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα πως δεν αποδίδω πια όπως παλιά, να την έσκαψα λίγο παραπάνω.

Είπα “μην είσαι τώρα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φτάσει τη νότα. Αφού δε μπορεί πια η φωνή σου να το βγάλει αυτό. Σεβάσου αυτό που έχεις κάνει μέχρι τώρα”. Δεν γράφω πια τραγούδια. Αν γράψω ξανά, θα περάσει κάποιος χρόνος. Όταν γράφω εγώ τραγούδι, μου βγαίνει αυτόματα να το τραγουδήσω. Οπότε τι να γράψω τώρα;».
Χάρις Αλεξίου: Τέλος το τραγούδι, δεν καταδέχομαι να συνεχίσω αν δεν το κάνω καλά

Φωτογραφία άρθρου: NDPPHOTO

Ειδήσεις σήμερα:

Το Facebook παρέδωσε συνομιλία μάνας-κόρης για παράνομη έκτρωση στην αστυνομία της Νεμπράσκα

Ιστορίες «μύησης» ξένων τουριστών στο ελληνικό καλοκαίρι: Η μαγεία, οι εκπλήξεις και οι κακοτοπιές

Φωτιά σε δασική έκταση στην Ζάκυνθο - Εντολή εκκένωσης για τον οικισμό Μεγάλα Αλώνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης