Πέτρος Ξεκούκης: Οι αποκαλύψεις για όσα θα δούμε στο Κόκκινο Ποτάμι

Πέτρος Ξεκούκης: Οι αποκαλύψεις για όσα θα δούμε στο Κόκκινο Ποτάμι

«Για εμένα ο Μανουσάκης μέσα από το «Κόκκινο Ποτάμι – Η συνέχεια» θα ξεθάψει πολύ σκληρές μνήμες, θα διδάξει ιστορία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός 

ξεκουκης
Ο Πέτρος Ξεκούκης σε συνέντευξή του μίλησε για τις εξελίξεις στο «Κόκκινο Ποτάμι», που πρόκειται να έρθει στις οθόνες μας από τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Σε μία συνέντευξή του στο 7 Μέρες Tv ο ηθοποιός μίλησε, για όσα θα δούμε στη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, που επιστρέφει τη νέα σεζόν στο Open.

Ξεκινώντας τη συνέντευξή του ο ηθοποιός αναφέρθηκε στο ρόλο και σχολίασε τη δράση του χαρακτήρα του (Χότζα), ο οποίος αναλαμβάνει το ρίσκο να κρύβει και να προστατεύει τους Ποντίους. «Επειδή μιλάμε για υπαρκτό πρόσωπο αντιλαμβάνεστε ότι το ρίσκο που πήρε αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ μεγάλο. Συνεχίζει να κρύβει Ποντίους, να τους δίνει εφόδια για να διαφύγουν, επιλέγει να κάνει το καλό, σώζει ψυχές και πιστεύει ότι αυτό είναι το καθήκον του, αφού είναι αφοσιωμένος κι αφιερωμένος στον Θεό κι όχι στις πολιτικές ηγεσίες».

«Μιλάμε για έναν καλόκαρδο, φωτεινό και πνευματικό άνθρωπο, που μπήκε σε μεγάλο κίνδυνο γιατί οι Νεότουρκοι τους προδότες, δηλαδή όσους βοηθούσαν Έλληνες και χριστιανούς, τους τιμωρούσαν βάναυσα και με παραδειγματικό τρόπο. Ο Χότζας εκτιμούσε βαθύτατα κι ήταν φίλος με τον Μητροπολίτη Σμύρνης, ο οποίος σφαγιάστηκε από τους Νεότουρκους κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή
», τόνισε ο ηθοποιός.
petros_xekoukis

Σε συνέχεια των δηλώσεών του ο Πέτρος Ξεκούκης αναφέρθηκε στο νέο κύκλο του «Κόκκινου Ποταμιού»: «Κοιτάξτε η γενοκτονία, το ολοκαύτωμα των Ποντίων έχει μπει σε εφαρμογή και δεν τελειώνει. Οι Νεότουρκοι θέλουν να τους εξοντώσουν όλους, να βγάλουν ένα λαό έξω από τον ιστορικό χάρτη. Ο Μανούσος θα μπορούσε να δείξει και πιο σκληρές σκηνές, πέρα από τις πορείες θανάτου στο πουθενά. Στα ιστορικά βιβλία θα διαβάσετε ότι έθαβαν τους Πόντιους ζωντανούς σε λάκκους. Για εμένα ο Μανουσάκης μέσα από το “Κόκκινο Ποτάμι – Η συνέχεια” θα ξεθάψει πολύ σκληρές μνήμες, θα διδάξει ιστορία και καλά θα κάνει. Γιατί η ιστορία που δεν μαθαίνεται τραγικά επαναλαμβάνεται και το 2022 είναι για τους Έλληνες μια μαύρη επέτειος την οποία πρέπει να στοχαστούμε».

Συνεχίζοντας ο ηθοποιός σχολίασε: «Μιλώ το 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή, το πως φτάσαμε μέχρι από το διχασμό και τι ρόλο έπαιξαν οι Μεγάλες Δυνάμεις. Πέρασαν εκατό χρόνια που χάθηκαν αυτές οι πατρίδες. Προσωπικά ως Έλληνας θλίβομαι για τους προγόνους μας και για όλη αυτή τη σφαγή στην Σμύρνη, την καταστροφή των περιουσιών, μιας κοσμοπολίτικης κι αρχοντικής πόλης-κόσμημα».


Ειδήσεις σήμερα:

Αγωνία για την εξαφάνιση της 45χρονης μητέρας από τα Πατήσια: Πριν έναν χρόνο είχε κάψει το σπίτι της

Silicon Valley: Το σκοτεινό πρόσωπο με πάρτι, ναρκωτικά, σεξ και τεχνολογία

Καιρός: Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία και Αργολίδα σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς - Χάρτες του meteo
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης