Τζόνι Ντεπ: Δέχεται «πυρά» για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για τρανς άνδρα

Τζόνι Ντεπ: Δέχεται «πυρά» για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για τρανς άνδρα

Viral το βίντεο με τον χολιγουντιανό ηθοποιό να «μπερδεύει» τα λόγια του, τη στιγμή που αναφέρεται στον φίλο της Άμπερ Χερντ και τρανς άνδρα, κατά τη διάρκεια της δίκης

johnny-depp-trans_2
Ο Τζόνι Ντεπ δέχεται πυρά για τους ατυχείς χαρακτηρισμούς του, με αφορμή το όνομα του παρουσιαστή και ακτιβιστή Ίο Τίλετ Ράιτ, στη διάρκεια της υπόθεσης συκοφαντικής δυσφήμισης, κατά της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επικαλέστηκαν την ανισότητα και ισχυρίστηκαν πως ο ηθοποιός, που έμεινε αξέχαστος με τον ρόλο του στους «Πειρατές της Καραϊβικής», χρησιμοποίησε λάθος γλώσσα στο δικαστήριο.
Johny_Depp

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο Ντεπ φαίνεται να «μπερδεύει» τα λόγια του, καθώς αναφέρεται στον Ράιτ: «Γεννήθηκε γυναίκα, αν αυτή είναι η σωστή ορολογία αυτές τις μέρες. Γεννημένος θηλυκός, σε πολύ μικρή ηλικία, αποφάσισε ότι ήταν αρσενικό». 

Δείτε το βίντεο: 
Johnny Depp misgendering iO Tillett Wright for 2 minutes straight
Κλείσιμο

Ο Ντεπ δείχνει σαν να «σκοντάφτει» με τα λόγια του, ενώ μάλιστα μπερδεύεται με τις ορολογίες και τις λέξεις, τη στιγμή αναφοράς στο πρόσωπο του Ράιτ. Σε αυτά τα λόγια του ηθοποιού πλήθος χρηστών στα social media, αντέδρασαν και άφησαν τα δικά τους σχόλια.
«Ο Τζόνι κατονομάζει συνεχώς λανθασμένα τον Ίο και τον αποκαλεί λεσβία μέσα σε λίγα λεπτά», έγραψε ένας χρήστης του Twitter, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Ο Τζόνι μπερδεύει τα φύλα. Ο Ίο είναι ένας τρανς άνδρας που κατέθεσε, ότι είδε τον Τζόνι να χτυπάει την Άμπερ».

Δείτε μερικές από τις αντιδράσεις

Ωστόσο, ένας θαυμαστής του Ντεπ προσπάθησε να τον υπερασπιστεί, γράφοντας: «Αναφέρθηκε στον Ίο με τον τρόπο, με τον οποίο μιλούσαν την εποχή που γνωρίζονταν. Δεν φαινόταν καθολου ασεβής στην κατάθεσή του. Δεν τον χαρακτήρισε λεσβία», ενώ ένας άλλος υπερασπιστής του ηθοποιού ανέφερε: «Δέχεται πυρά για το τίποτα. Κανείς δεν το σκέφτεται πια. Ήταν κάτι που έγινε μήνες πριν και είναι θλιβερό να μιλάμε για αυτό»

Ο Ράιτ, ακτιβιστής και συν-παρουσιαστής της εκπομπής του MTV Suspect, μέσα από το Instagram διευκρίνησε την οποιαδήποτε σύγχυση γύρω από τον τρόπο, με τον οποίο αναφέρθηκε ο Ντεπ στο όνομά του και παραδέχτηκε, πως δεν του άρεσαν οι χαρακτηρισμοί.

«Εάν αισθάνεστε επειγόντως πιεσμένοι να εξηγήσετε κάτι, μπορείτε να πείτε “δεν είναι αδελφή” έως ότου αποκαλυφθεί κάτι καλύτερο και ο κόσμος “προλάβει”», ανέφερε μεταξύ άλλων στη μακροσκελή ανάρτησή του.



Ο Ράιτ είναι ένας από τους καλύτερους φίλους της Χερντ και κατέθεσε στο δικαστήριο, για την πολύκροτη υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης μεταξύ του πρώην ζευγαριού, ότι ο Ντεπ ήταν «κακός» και «μισογύνης», όταν βρισκόταν υπό την επιρροή ουσιών.
«Η κοκαΐνη και κάθε είδους αλκοόλ αναδείκνυαν μια πολύ, πολύ άσχημη πλευρά του. Γινόταν σκληρός, μισογύνης και πολλά άλλα πράγματα, όταν έπαιρνε οποιοδήποτε ναρκωτικό. Ακόμα, όταν έπινε αλκοόλ γινόταν παρανοϊκός», ανέφερε ο Ράιτ.
Ο ακτιβιστής και παρουσιαστής πρόσθεσε, ότι περιστασιακά τον καλούσαν για να βοηθήσει το ζευγάρι, να αντιμετωπίσει τους καβγάδες του. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης διαφωνίας, ο στενός φίλος της Χερντ θυμήθηκε τα σχόλια, που φέρεται να έκανε προς αυτήν ο Ντεπ.

«Της έλεγε: “Το μόνο που έχεις είναι η εμφάνισή σου. Δεν έχεις ταλέντο και όταν γεράσεις κανείς δεν θα σου δίνει σημασία, όποτε βρες έναν άλλο τρόπο να επιβιωσεις”», ανέφερε ο Ράιτ για τη συμπεριφορά του ηθοποιού προς το πρόσωπο της πρώην συζύγου του.
Amber-Wright

Τέλος, ο Ράιτ είχε κληθεί από το δικαστήριο, για να υποστηρίξει το περιοριστικό διάταγμα, που είχε καταθέσει η Άμπερ Χερντ μετά την επίθεση, που φέρεται να της έκανε ο Ντεπ.

Ωστόσο, όταν το TMZ ανέφερε ότι δύο θυρωροί στο συγκρότημα του ζευγαριού είδαν την Άμπερ, χωρίς στοιχεία για μώλωπες στο πρόσωπο, μετά την υποτιθέμενη επίθεση, ο Ράιτ δέχτηκε καταιγισμό αρνητικών σχολίων, μέσω του πλέον απενεργοποιημένου λογαριασμού του στο Twitter.



Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Καύσωνας «χτυπά» τη χώρα - Πάνω από 40°C θα χτυπήσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Αργυρούπολη: Επτά μήνες σε κώμα η 40χρονη Όλγα που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον προπονητή τζούντο

Οι «πασάδες» της Τουρκίας: Ελληνες ποδοσφαιριστές που τους κάνουν... τεμενάδες οι γείτονες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης