7 διάσημες σταρ που είπαν «όχι» σε εξαντλητικές δίαιτες για τις ανάγκες ενός ρόλου

7 διάσημες σταρ που είπαν «όχι» σε εξαντλητικές δίαιτες για τις ανάγκες ενός ρόλου

Η Κίρστεν Ντανστ δεν θα θυσίαζε με τίποτα το delivery για μια ταινία, ενώ η Άσλι Μπένσον καμαρώνει που δεν είναι «σκελετός»

7diasimes-diaita_2
Οι χολιγουντιανές παραγωγές έχουν μεγάλες απαιτήσεις και πολλοί είναι οι ηθοποιοί που έχει χρειαστεί να κάνουν μεγάλες θυσίες. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των σταρ που άλλαξαν πολλά στην εμφάνισή τους για τις ανάγκες ενός ρόλου. Άλλοι έκοψαν τα μαλλιά τους, άλλοι φόρεσαν φακούς επαφής και άλλοι χρειάστηκε να χάσουν πάρα πολλά κιλά. Μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα πλέον στον χώρο του κινηματογράφου, αλλά στο πολύ κοντινό παρελθόν ήταν συχνό φαινόμενο - κυρίως για τις πρωταγωνίστριες - να ακολουθούν το πρότυπο των αναλογιών ενός μοντέλου.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές γυναίκες που αγαπούν το σώμα τους όπως είναι και δεν έχουν καμία πρόθεση να το αλλάξουν, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα είχαν ως συνέπεια, λιγότερους κινηματογραφικούς ρόλους.

Ακολουθούν μερικές διάσημες ηθοποιοί που όταν του ζητήθηκε να χάσουν κιλά, αρνήθηκαν πεισματικά αφού δεν ήθελαν να κάνουν εξαντλητικές δίαιτες, ρισκάροντας την υγεία τους.

1. Τζένιφερ Λόρενς

Η Κάτνις των «Hunger Games» δεν ήθελε να αποτελεί λάθος πρότυπο για τα νέα κορίτσια που θα παρακολουθούσαν την ταινία. Αυτός είναι και ο λόγος που η Τζένιφερ Λόρενς αρνήθηκε να χάσει βάρος. Όπως έχει η ίδια παραδεχτεί για τον ρόλο της στην ταινία: «Δεν πρόκειται ποτέ να λιμοκτονήσω για τίποτα. Δεν θέλω τα μικρά κορίτσια να λένε "Ω, θέλω να μοιάζω στην Κάτνις, άρα δεν θα φάω''. Προσπαθούσα να κάνω το σώμα μου να φαίνεται σε φόρμα και δυνατό – όχι αδύναμο και υποσιτισμένο».

1__Τζενιφερ_Λορενς


2. Πατρίσια Αρκέτ

Η Πατρίσια Αρκέτ ήρθε σε ρήξη με έναν από τους παραγωγούς, όταν της ζήτησε να χάσει βάρος για τον ρόλο της Άλισον Ντυμπουά στην τηλεοπτική σειρά «Medium» . «Έλεγα "Αυτή η γυναίκα είναι μητέρα, είναι παντρεμένη, έχει τρία παιδιά. Όχι», είχε πει χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Πατρισια_Αρκετ1


3. Κίρστεν Ντανστ

Η σκηνοθέτις του «Beguiled» είχε ζητήσει από την Κίρστεν Ντανστ να χάσει κιλά για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ρόλου της. Παρόλα αυτά, η Ντανστ αρνήθηκε και η απόφασή της δεν επηρέασε καθόλου την εξέλιξή της στην ταινία. «Είναι πολύ πιο δύσκολο όταν είσαι 35 και μισείς να γυμνάζεσαι», είχε εξηγήσει. Ωστόσο, αυτός δεν ήταν ο μόνος λόγος που είπε το «όχι». Η Ντανστ δεν θα καταπίεζε τον εαυτό της και τις συνήθειές της για μία ταινία. Πόσω μάλλον όταν μία από τις καθημερινές συνήθειές της στη δουλειά, είναι να τρώει τζανκ φουντ. «Τρώω τηγανητό κοτόπουλο και McDonald's πριν τη δουλειά. Οπότε λέω: ‘’Δεν έχουμε επιλογές! Λυπάμαι που δεν μπορώ να χάσω βάρος για αυτόν τον ρόλο’’».

Kirsten_Dunst_-1


4. Μάργκοτ Ρόμπι

Έκπληξη προκάλεσε η αποκάλυψη της Μάργκοτ Ρόμπι, σχετικά με το γεγονός, ότι κλήθηκε να χάσει μερικά κιλά για τον ρόλο της Τζέιν στην ταινία «The Legend of Tarzan». Σε σχετικές δηλώσεις της, η ηθοποιός είπε ότι αρνήθηκε την πρόταση των παραγωγών να χάσει βάρος, με τη δικαιολογία ότι σε μια ταινία που αφορά τον 19ο αιώνα, το γυναικείο πρότυπο απείχε πολύ από το πολύ αδύνατο σώμα. «Αν έχει λίγο βάρος πάνω της, είναι μάλλον καλό», τους είπε .

the_legend_of_tarzan_margot_robbie


5. Σιένα Μίλερ

Αφού οι παραγωγοί του «Factory Girl» συμφώνησαν με τη Σιένα Μίλερ να υποδυθεί την Έντι Σεντγκέβικ, της ζήτησαν μετά να χάσει αρκετό βάρος. Η ίδια δέχτηκε στην αρχή αλλά η δίαιτα που ακολουθούσε την έκανε να νιώθει αρκετά αδύναμη στα γυρίσματα, με αποτέλεσμα να μην αποδίδει όπως θα ήθελε. «Η Έντι Σεντγκέβικ ήταν πιο αδύνατη από εμένα, οπότε ο σκηνοθέτης, Τζορτζ Χίκενλουπερ, ήθελε να χάσω βάρος. Αλλά δεν μπορώ να δουλεύω τόσο σκληρά χωρίς να τρώω. Ερχόταν και προσπαθούσε να μου αρπάξει τα κουλούρια από τα χέρια», είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της.

Κλείσιμο
sienna_miller_factory_girlollage


6. Άμπερ Ράιλι

Η Άμπερ Ράιλι είναι συνηθισμένη στο να ακούει το ίδιο πράγμα τους σκηνοθέτες. Αυτό δεν ήταν άλλο από το να «πρέπει να χάσει βάρος». Κάθε φορά που η σταρ του «Glee» περνούσε από οντισιόν, της πρότειναν πάντα ρόλους που λίγο πολύ είχαν να κάνουν με ένα κορίτσι που κάθεται στη γωνία και τρώει όλη μέρα. Ωστόσο, ποτέ δεν ήθελε να υποδυθεί έναν τέτοιο χαρακτήρα, «που μισούσε τον εαυτό του», όπως είχε τονίσει η ίδια. Αυτό είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχολογία της, όπως είχε επισημάνει σε συνεντεύξεις της και μάλιστα αυτός ήταν ο βασικός λόγος που την απέτρεψε από το να πηγαίνει σε οντισιόν. Όμως, παρόλα τα εμπόδια, η Ράιλι κατάφερε να αποδείξει την αξία της, ως ηθοποιός.

amber_riley_glee


7. Άσλι Μπένσον

Μπορεί να είναι μία αδύνατη ηθοποιός, αλλά έχει τύχει περισσότερες από μία φορές, οι παραγωγοί να τη θέλουν με λιγότερα κιλά. Η Άσλι Μπένσον όμως δεν έβλεπε ατέλειες στο σώμα της και γι’ αυτό αρνήθηκε να μπει σε οποιαδήποτε διαδικασία. «Έχουν εμφανιστεί μερικοί άνθρωποι τα τελευταία χρόνια, που έχουν πει: "Είσαι πολύ χοντρή για αυτό". Και απλά σκέφτομαι: ‘’Περίμενε,τι; Θέλεις σκελετό;’’», είχε πει χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Ashley_Benson12


Φωτογραφίες: Shutterstockx



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης