Ναόμι Κάμπελ: Αναγορεύτηκε επίτιμη διδάκτωρ

Ναόμι Κάμπελ: Αναγορεύτηκε επίτιμη διδάκτωρ

«Ποτέ μην παραιτείστε», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην ορκωμοσία στο UCA

naomi-campbell-didaktwr2
Το supermodel Ναόμι Κάμπελ αναγορεύτηκε επίτιμη διδάκτωρ από το UCA (University for the Creative Arts), με αφορμή τον αντίκτυπο της στην παγκόσμια μόδα.

Με το νέο τίτλο της, η ίδια έδωσε μία συμβουλή στους μαθητές του πανεπιστημίου και τόνισε: «Πρέπει να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας, γιατί εσείς πραγματικά ξέρετε τι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε. Φυσικά, χρειάζεστε την επιβεβαίωση των άλλων, αλλά βαθιά μέσα σας μόνο εσείς γνωρίζετε την επιθυμία σας».

NaomiCabell9987__6_
NaomiCabell9987__7_
NaomiCabell9987__8_
NaomiCabell9987__9_
Η Ναόμι Κάμπελ στην καριέρα της έχει εργαστεί ως μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδίστρια και επιχειρηματίας. Όλα ξεκίνησαν για εκείνη στην ηλικία των 15 ετών και λίγα χρόνια αργότερα, καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα της δεκαετίας του 80 και του 90. Μάλιστα ήταν ένα από τα έξι μοντέλα της γενιάς της, που χαρακτηρίστηκαν ως supermodels από τη βιομηχανία της μόδας και τον διεθνή τύπο.

Το διάσημο μοντέλο έγινε επίσης και η πρώτη μαύρη γυναίκα, που απαθαντίστηκε για να κοσμίσει το εξώφυλλο της Vogue.
NaomiCabell9987__2_
NaomiCabell9987__3_
NaomiCabell9987__4_
NaomiCabell9987__5_
Κλείσιμο

NaomiCabell9987__1_

Μετά την απονομή της η Ναόμι Κάμπελ, μίλησε στην κάμερα του BBC και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πολυετή καριέρα της και στις ελπίδες της για το μέλλον. Είναι γεγονός, ότι το μοντέλο καθόλη τη διάρκεια της καριέρας της, χρησιμοποιήσε τον λόγο και τη δύναμή της, για να απαιτήσει να συμπεριληφθούν και οι μαύρες γυναίκες στη βιομηχανία της μόδας.

«Όλοι πρέπει να είμαστε ίσοι και να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση. Είναι στα χέρια της βιομηχανίας, να μας αξιοποιήσει όλους. Δεν θέλω να ακούω άλλα λόγια, θέλω να δω πράξεις. Για παράδειγμα στο Παρίσι, βρήκα μόνο έναν μαύρο make up artist, τα τελευταία δύο χρόνια», ενώ συνέχισε λέγοντας «Πάντα ήθελα να μιλάω και αυτό γιατί είναι η εμπειρία μου, που με αναγκάζει να το κάνω, εξαιτίας όλων όσων έχω περάσει. Πολλές φορές προσπάθησαν να με "ρίξουν" με πολλούς τρόπους», είπε μεταξύ άλλων στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο. 


Στο τέλος της συνέντευξης της, η Ναόμι Κάμπελ μίλησε για τη μητρότητα, μιας και πριν από ένα χρόνο, έγινε για πρώτη φορά μητέρα. Η ίδια μάλιστα σχολίασε πως το μωρό της είναι εξαιρετικά ήσυχο και κοιμάται 12 ώρες κάθε μέρα. «Είναι το καλύτερο μωρό». 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της: 
Naomi Campbell on modelling, mortarboards and motherhood



Ειδήσεις σήμερα:

Το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα: Πώς «έδεσαν» το ζεύγος Τράγκα

Το σχέδιο Μητσοτάκη για εκλογές την άνοιξη του 2023: Γιατί το πάει έως το τέλος της θητείας

Κιργιστάν: Τουρίστες γλίτωσαν από θαύμα από χιονοστιβάδα στα βουνά του Τιεν Σαν – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης