Αντώνης Δημητριάδης: «Ημουν, είμαι και θα είμαι πάντα dj»

Αντώνης Δημητριάδης: «Ημουν, είμαι και θα είμαι πάντα dj»

Λίγο πριν ανέβει στην κονσόλα του Cavo Paradiso της Μυκόνου μαζί με τον καλό του φίλο DINO MFU, ο κορυφαίος dj μίλησε στο ΘΕΜΑ για τον χειμώνα που πέρασε και για όλα όσα πρόκειται να συμβούν το φετινό καλοκαίρι

antonis
Σε όποιο πλάνο και αν προσπαθήσεις να τον φανταστείς θα υπάρχει πάντα μουσική. Πίσω από τα decks, στο κοντρόλ ενός τηλεοπτικού γυρίσματος, στο στούντιο ενός ραδιοφώνου. Ο Αντώνης Δημητριάδης, όπως ο ίδιος εξομολογείται, ήταν, είναι και θα είναι για πάντα dj». Είκοσι και πλέον χρόνια καριέρας, έξι προσωπικές συλλογές με την έβδομη να είναι στα σκαριά, αμέτρητα πάρτι και events, μεγάλες συνεργασίες σε όλη την Ελλάδα και ανά τον κόσμο, τηλεοπτικές παραγωγές, ραδιόφωνο, φεστιβάλ, clubbing. Μία ζωή μέσα στην μουσική, μια ζωή για την μουσική.

Αποχαιρετώντας τον Ιούνιο και καλωσορίζοντας τον Ιούλιο, ο Αντώνης ετοιμάζεται για ένα μεγάλο πάρτι απόψε στο Cavo Paradiso στην Μύκονο. Λίγο μετά την πρόβα και λίγο πριν το μεγάλο event βρήκαμε λίγο χρόνο να κάνουμε έναν απολογισμό των τελευταίων ετών και ενός ιδιαίτερου χειμώνα και ενός ακόμη πιο απαιτητικού καλοκαιριού με πολλές εκπλήξεις.

bf316102-0e2b-4aca-8e86-9f59d92438d7_2


«Τα τρία αυτά χρόνια είχα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα. Βρέθηκα στο τιμόνι του project «Σπίτι με το Mega» το οποίο έγινε θεσμός. Ηταν η πρώτη εκπομπή του νέου Mega και δώσαμε μεγάλη προσοχή και δουλέψαμε πάρα πολύ όλοι, οι συνεργάτες, η διοίκηση του σταθμού και οι καλλιτέχνες. Ηρθε το «Mega Star», τα «Mad Awards», το «Madwalk» και τηλεοπτικά ήμουν full. Ολη μου η ενέργεια και η προσοχή ήταν εκεί. Σταδιακά έπαιζα και λίγο μουσική στα διαστήματα όπου τα μαγαζιά άνοιγαν και σε πιο prive parties πάντα με μεγάλη προσοχή. Και βέβαια, από Δευτέρα έως Πέμπτη, στις 22:00, στο My Radio 104,6».

9277234f-74d9-4f94-89c9-12f560d4f48b

Η σχέση της τηλεόρασης με τον κόσμο άλλαξε αναπόφευκτα και την σχέση του με την μουσική. Κάτι που διαπιστώνει και ο ίδιος μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλαγών που απαιτούν νέα δεδομένα και νέα ερεθίσματα. «Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε ούτε η επίδραση του you tube αλλά ούτε η εξοικείωση του κόσμου με το διαδίκτυο. Παρακολουθούσες με άλλο ενδιαφέρον την τηλεόραση. Εμείς θέλαμε να δώσουμε κάτι άλλο, όχι κάτι παρωχημένο. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στην εικόνα, στην παραγωγή και στον ήχο. Δώσαμε βασικά στον καλλιτέχνη τον χώρο και τον χρόνο να ανοίξει την ψυχή του. Να είναι η μουσική και οι καλλιτέχνες στην θέση που τους αξίζει δίχως στερεότυπα, δίχως τηλεοπτικούς κανόνες. Αυτό πιστεύω το καταφέραμε και ο κόσμος το αγκάλιασε. Τη επόμενη σεζόν θα αναπτύξουμε το project και θα του δώσουμε μία νέα πνοή».

Ο χειμώνας πέρασε με τον Αντώνη Ρέμο στο NOX. «Με τον Αντώνη μας συνδέει φιλία και συνεργασία πολλών χρόνων», θα πει. «Τώρα πλέον είμαστε στην φάση του καλοκαιριού και για καλοκαιρινή περιοδεία και διακοπές με την οικογένειά μου».

«Ημουν, είμαι και θα είμαι dj»

«Το djing είναι κάτι που με εκφράζει και το αγαπώ. Είναι κάτι που με έφτασε εδώ. Ημουν, είμαι και θα είμαι dj. Τα παλιότερα χρόνια ερχόσουν στο κλαμπ για να ακούσεις μουσική. Εβγαινες για να διασκεδάσεις και να χορέψεις. Τώρα βγαίνεις για να δείξεις πώς περνάς, για να κάνεις την κοινωνική ζωή σου, να σηκώσεις το κινητό και να κάνεις τα stories σου. Ο κόσμος είναι διψασμένος για χορό και διασκέδαση μετά την πανδημία»,
διαπιστώνει.

5e629dcc-dae2-412d-812b-c1ef12ca8e3f
Κλείσιμο

Το μέλλον δείχνει να αλλάζει τα δεδομένα που δεν άφηναν περιθώρια να ελπίζουμε στην ενέργεια των parties. «Από το Πάσχα ξεκίνησε η Μύκονος. Ο Ιούνιος ήταν πολύ δυνατός. Του Αγίου Πνεύματος είχαμε το opening του καινούριου Nammos στην Λεμεσό, ενώ στις 28 Ιούλιου έρχεται το Nammos της Μυκόνου, πάντα φυσικά με τον Αντώνη Ρέμο. Είχαμε τα Mad VMA, στα οποία άνοιξα την βραδιά και θα προβληθούν την Παρασκευή 1 Ιουλίου στο Mega, ενώ συμμετείχα και στο Color day Festival, το οποίο θα προβληθεί τον Σεπτέμβριο. Απόψε θα βρεθώ στο Cavo Paradiso στην Μύκονο, για πρώτη φορά φέτος, με τον καλό μου φίλο DINO MFU. Ένα ιστορικό κλαμπ με τα κορυφαία ονόματα της dance σκηνής παγκοσμίως. Φέτος είναι στην 29η θέση των τοπ κλαμπ όλου του κόσμου. Την Παρασκευή δίνουμε ραντεβού στο Island».

Αναρωτιέμαι για την ιεροτελεστία που ακολουθεί κάποιος, ο οποίος αναπόφευκτα είναι η ψυχή του πάρτι. «Για όλους τους dj όπως και για τους καλλιτέχνες, όταν έχεις να παίξεις για τον κόσμο θα πρέπει να έχεις κάνει την πρόβα σου. Αν δεν θες να βρεθείς προ εκπλήξεως. Εγώ ακουμπάω σε όλες τις μουσικές, αγαπώ όλα τα ρεπερτόρια, και το ελληνικό και το ξένο, μου άρεσε πάντα να τα μπερδεύω. Πρέπει να ξέρεις πού πας να παίξεις και για ποιον. Μετά από 20 και πλέον χρόνια καριέρας έχω μία βάση, έναν κορμό, ενημερώνομαι για όσα συμβαίνουν στην μουσική. Απλά την ημέρα εκείνη συμπληρώνεις το κερασάκι για να απογειώσεις το κοινό. Δεν είναι ούτε εύκολο ούτε δύσκολο».

«Με προσωπικό ρεκόρ 14,5 ώρες συνεχούς παιξίματος στην Μύκονο, παρουσίας σε πολλά κλαμπ, συνεργασίας με τον David Getta πέρυσι και με πολύ μεγάλα ονόματα του χώρου» υπάρχουν ανεκπλήρωτα όνειρα; Κι όμως ναι. «Θα ήθελα πολύ να βρεθώ στο line up ενός μεγάλου φεστιβάλ του εξωτερικού».

Λίγο πριν του ευχηθώ καλή επιτυχία γι απόψε, μου ζητά να ξεκαθαρίσει κάτι, καθώς την Παρασκευή το βράδυ θα προβληθούν από το Mega τα Mad Awards. Με αφορμή τα δυσάρεστα περιστατικά βίας μεταξύ καλλιτεχνών της τραπ, ο Αντώνης θα ξεκαθαρίσει αυτό που ισχύει και ουσιαστικά θα πρέπει πάντα να ισχύει. «Ηταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και δεν αφορά την μουσική. Η βία και όλα αυτά τα γεγονότα δεν έχουν θέση πουθενά, όχι μόνο στη μουσική. Πουθενά. Γι αυτό το Mad και το Mega αποφάσισαν να μην μεταδοθούν αποσπάσματα με όλους όσοι ενεπλάκησαν με τα δυσάρεστα γεγονότα». Η μουσική είναι γιορτή #aLiveAgain.

daeb2821-c932-42d3-b4f3-c05037ffd48a



Ειδήσεις σήμερα:

Εκ νέου αίτηση στο power pass για όσους πολίτες αλλάξουν στοιχεία κατοικίας από απόψε το βράδυ

Πώς έγινε η απαγωγή της 22χρονης στην Κυψέλη - Ο πατέρας της την άρπαξε από την μέση του δρόμου και την κλείδωσε στο υπόγειο


Viral έγινε 89χρονος που χόρεψε με την εγγονή του σε τοπική γιορτή στην Σχοινούσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης