Λεωνίδας Σωπρανίδης: «Έπεσα σε κώμα από σακχαρώδη διαβήτη λόγω ιατρικού λάθους»

Λεωνίδας Σωπρανίδης: «Έπεσα σε κώμα από σακχαρώδη διαβήτη λόγω ιατρικού λάθους»

Ο αθλητής του kick boxing μίλησε για την πιο μεγάλη μάχη που έχει δώσει στη ζωή του

sopranidis
Ο Λεωνίδας Σωπρανίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show. O αθλητής του kick boxing, μίλησε για τον πιο σημαντική μάχη που έχει δώσει στη ζωή του, αντιμετωπίζοντας τον διαβήτη τύπου 1.

Ο αθλητής θυμήθηκε τις δυσοίωνες προβλέψεις των γιατρών και τους αγώνες που έδωσε για να τις διαψεύσει και να στεφθεί πρωταθλητής στη ζωή και το άθλημα που λατρεύει. Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην αγάπη που έχει για τον πατέρα του που δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό του και μοιράστηκε τα επαγγελματικά του σχέδια που αφορούν τη συμμετοχή του σε μεγάλες διοργανώσεις πυγμαχίας, στην Αμερική.

«Όταν ήμουν δύο ετών, έπεσα σε κώμα από το σακχαρώδη διαβήτη από ιατρικό λάθος γιατί είχα καιρό υπεργλυκαιμία κι οι γιατροί έλεγαν για αμυγδαλές. Με έβαλαν στο χειρουργείο και το κατάλαβαν κατά λάθος. Ήμουν κλινικά νεκρός για τρεις ημέρες κι οι γιατροί είπαν ότι έχω πάθει μεγάλη ζημιά κι ότι αν ζήσω θα είμαι φυτό. Δεν έδιναν ελπίδες στον μπαμπά μου. Ο μπαμπάς μου τους είπε ότι αυτός μια μέρα θα γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο μπαμπάς μου είναι θεότρελος και είναι ο λόγος που βρίσκομαι σε αυτό το μικρό σκαλοπάτι που είμαι αυτή τη στιγμή και εύχομαι ο Θεός να με αξιώσει να πάω πιο ψηλά γιατί αυτός με μύησε στην πυγμαχία, μου έβαλε το μικρόβιο να ασχοληθώ με αυτό το άθλημα. Στη Γερμανία παλιότερα ασχολήθηκε ο ίδιος με την πυγμαχία, δεν έκανε πρωταθλητισμό γιατί ηλικιακά ήταν μεγάλος, αλλά είναι πιο κολλημένος από μένα με το συγκεκριμένο άθλημα, γι’ αυτό και ξεκίνησα», είπε ο Λεωνίδας Σωπρανίδης και πρόσθεσε: «Οι γιατροί του έλεγαν ότι είναι τρελός και ότι δεν γίνεται το παιδί να ξυπνήσει και να γίνει αθλητής και πρωταθλητής».

Στο ερώτημα τί πρέπει να προσέχει κάποιος με τη δική του ασθένεια απάντησε: «Εγώ αρχικά είμαι ινσουλινοεξαρτώμενος. Κάνω ινσουλίνη κάποιες φορές την ημέρα βάσει γευμάτων και διατροφής από 2 χρονών. Υπάρχει ένας νόμος που λέει ότι δεν πρέπει να ανοίγεις πληγές, να χτυπάς γιατί δύσκολα επουλώνονται. Εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο γιατί από τη στιγμή που αθλούμαι και βγαίνουν οι εξετάσεις καθαρές, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην υγεία που να με επιβαρύνει».

Λεωνίδας Σωπρανίδης: "'Ημουν κλινικά νεκρός για 3 ημέρες"


Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2022: Αγωνία τέλος - Μετά τις 13:00 ανακοινώνονται οι βαθμοί

Χαλάνδρι: Αυτοκίνητο έγινε σμπαράλια πέφτοντας πάνω σε δέντρο - Σοβαρά τραυματίας ο οδηγός

Ελληνοτουρκικά: Έτοιμος ο φάκελος Μητσοτάκη για το ΝΑΤΟ - Στο ίδιο τραπέζι με Ερντογάν στη Μαδρίτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης