Η Ρίτα Μορένο θυμάται την παράνομη άμβλωση που έκανε, όταν είχε σχέση με τον Μάρλον Μπράντο

Η Ρίτα Μορένο θυμάται την παράνομη άμβλωση που έκανε, όταν είχε σχέση με τον Μάρλον Μπράντο

«Επιστρέφω σε εκείνα τα σκοτεινά σοκάκια. Είμαι αγχωμένη και τρομοκρατημένη», σχολίασε η ηθοποιός σχετικά με την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος στην άμβλωση από τις ΗΠΑ

25432186
Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος στην άμβλωση έχει ξεσηκώσει τεράστιο κύμα αντιδράσεων παγκοσμίως. Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει την μεγάλη ανησυχία τους για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ανάμεσά τους και η βετεράνος ηθοποιός του Χόλιγουντ, Ρίτα Μορένο, η οποία μοιράστηκε την δική της εμπειρία σχετικά με το ζήτημα της άμβλωσης, όταν είχε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη από τη σχέση της με τον Μάρλον Μπράντο.


Πιο συγκεκριμένα, η 90χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε στο «Variety», γυρνώντας πίσω στον χρόνο, όταν έμεινε έγκυος από τον Μάρλον Μπράντο, με τον οποίο βρισκόταν σε σχέση από το 1954 έως το 1962. Την εποχή εκείνη, οι αμβλώσεις ήταν ακόμα παράνομες σχεδόν στο σύνολο των Η.Π.Α.


«Ο Μάρλον βρήκε έναν γιατρό μέσω κάποιων φίλων. Ήταν πραγματικά γιατρός σε αντίθεση μ' αυτούς που μπορούσες να βρεις σε σκοτεινά σοκάκια. Τον πλήρωσε 500 δολάρια», θυμάται η Μορένο. Όπως εκμυστηρεύτηκε στη συνέχεια, μετά την επίσκεψη στον γιατρό, άρχισε να αιμορραγεί. Όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, ο γιατρός είχε αφήσει τη διαδικασία της άμβλωσης ανολοκλήρωτη.

«Ο Μάρλον με πήγε στο νοσοκομείο. Απ' ο,τι μου είπαν είχα εξωμήτρια κύηση. Στην πραγματικότητα ο γιατρός δεν είχε κάνει τίποτα, πέρα από το να μου προκαλέσει αιμορραγία. Με άλλα λόγια, δεν το έκανε σωστά. Τότε δεν το ήξερα, αλλά θα μπορούσα να είχα πεθάνει. Ήταν ένα μπάχαλο! Ένα πολύ επικίνδυνο μπάχαλο».

μορενομπραντον


Για την απόφαση των ΗΠΑ που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τις τελευταίες ημέρες, η ηθοποιός σχολίασε: «Βλέπω αυτά που συμβαίνουν τώρα και επιστρέφω σε εκείνα τα σκοτεινά σοκάκια. Είμαι αγχωμένη και τρομοκρατημένη μ' αυτά που συμβαίνουν. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιοι απ' αυτούς τους ανθρώπους μας λένε τι να κάνουμε με το σώμα μας. Με τη απόφαση "Roe v. Wade": "Είχα κατενθουσιαστεί"».


Ειδήσεις σήμερα

Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Πλήρης οδηγός

Δολοφονία στο Κουκάκι: Κακοποιούσε τη γυναίκα του ο 55χρονος - «Καταπέλτης» οι καταθέσεις των παιδιών του

Πανελλαδικές εξετάσεις: Αυτή την εβδομάδα οι βαθμολογίες - Πού θα κυμανθούν οι βάσεις


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης