Έμμα Τόμσον: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επηρεαστεί το #MeToo από τη δίκη Ντεπ - Χερντ»

Έμμα Τόμσον: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επηρεαστεί το #MeToo από τη δίκη Ντεπ - Χερντ»

Η ηθοποιός τόνισε πως η συγκεκριμένη περίπτωση του πρώην ζευγαριού δεν είναι αντιπροσωπευτική του κινήματος - «Ξαφνικά, κάτι τόσο απλό έχει γίνει περίπλοκο, απλά και μόνο λόγω της φήμης αυτού του ζευγαριού», είπε

thomson-emma-12
Την άποψή της κατέθεσε η Έμμα Τόμσον σχετικά με το αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στο κίνημα #MeToo, η πολύκροτη δίκη μεταξύ του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ.

Η σπουδαία ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC και σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη δικαστική αίθουσα όλο αυτό το διάστημα ανάμεσα στο διάσημο πρώην ζευγάρι.



Υπενθυμίζεται πως ο ηθοποιός κατέθεσε μήνυση εναντίον της πρώην συζύγου του, για συκοφαντική δυσφήμιση σε άρθρο της στη Washington Post. H Άμπερ Χερντ τον κατηγορούσε για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, κατά τη διάρκεια του 15μηνου γάμου τους. Ο Τζόνι Ντεπ τη μήνυσε για τους ισχυρισμούς της, απαιτώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια, εκείνη υπέβαλε αγωγή εναντίον του για 100 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ένορκοι αποφάσισαν ότι η δήλωση της Χερντ ήταν ψευδής, συκοφαντική και έγινε με κακόβουλο τρόπο. Υπέρ του ηθοποιού επιδικάστηκε αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων. Η Χερντ κέρδισε μία από τις αντεγκλήσεις της εναντίον του Ντεπ, για σχόλια του δικηγόρου του στην Daily Mail και υπέρ της επιδικάστηκε αποζημίωση 2 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, μετά τις ρυθμίσεις και τη μείωση του ποσού από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βιρτζίνια, η ηθοποιός καλείται να πληρώσει 8 εκατ. δολάρια.



Το γεγονός ότι η ηθοποιός εξέθεσε κατ' αυτόν τον τρόπο τον Τζόνι Ντεπ, προβάλλοντας ψευδείς ισχυρισμούς ενώπιον του Δικαστηρίου και παρουσίασε τον εαυτό της ως θύμα κακοποίησης, θεωρήθηκε «προσβολή» από τα πραγματικά θύματα του κινήματος του #MeToo.

Κλείσιμο
Και την ίδια άποψη έχει όπως φαίνεται και η Χολιγουντιανή ηθοποιός, Έμα Τόμσον. «Ένα από τα πιο σπουδαία ζητήματα που έχει σχέση με αυτή την υπόθεση, είναι η φήμη αυτών των δύο ανθρώπων και το πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζονται οι διάσημοι», εξηγεί αρχικά.

«Το κίνημα του #MeToo δεν πρόκειται να εκτροχιαστεί λόγω αυτής της δίκης, όμως προκειμένου να μην εκτροχιαστεί, πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να μιλάμε και να το υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο. Δεν είναι σωστό να αφήσουμε την επιρροή δύο διάσημων ανθρώπων να αλλάξει τον σκοπό της δημιουργίας της αυτής της κοινωνικής δράσης. Ο στόχος μας δεν είναι άλλος από την προστασία όσο το δυνατόν περισσότερων θυμάτων κακοποίησης», τόνισε στη συνέχεια η ηθοποιός, η οποία από την αρχή κιόλας του κινήματος, δήλωσε θερμή υποστηρίκτριά του.



Τέλος, επισήμανε πως η συγκεκριμένη περίπτωση των ηθοποιών δεν αποτελεί μια αντιπροσωπευτική κατάσταση κακοποίησης και δεν πρέπει η κοινωνία να βασίσει επάνω της όλο το σκεπτικό της γύρω από το κίνημα του #MeToo.

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτό το κίνημα αφορά την ανθρώπινη καλοσύνη και είναι τόσο απλό, πραγματικά. Ξαφνικά, έχει γίνει περίπλοκο, απλά και μόνο λόγω της φήμης αυτού του ζευγαριού. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επηρεαστεί από μία μεμονωμένη περίπτωση, όπου τελικά το θύμα αποδείχθηκε ο θύτης», είπε κλείνοντας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης