Κατηγηγορίες για δύο σεξουαλικές επιθέσεις το 1996 θα αντιμετωπίσει ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Κατηγηγορίες για δύο σεξουαλικές επιθέσεις το 1996 θα αντιμετωπίσει ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Θύμα του πρώην μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ μία γυναίκα στο Λονδίνο

weinstein-main
weinstein-mak
Ο πρώην παραγωγός ταινιών του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, έρχεται αντιμέτωπος με δύο νέες βαριές κατηγορίες, σχετικά με άσεμνη επίθεση κατά γυναίκας στο Λονδίνο, τον Αύγουστο του 1996. Η αρμόδια εισαγγελική υπηρεσία ισχυρίζεται, ότι έχει εξουσιοδοτήσει τη Μητροπολιτική Αστυνομία να κατηγορήσει τον 70χρονο μετά από έλεγχο των αποδεικτικών στοιχείων που συγκέντρωσε η δύναμη.

Πιο συγκεκριμένα, η Rosemary Ainslie, επικεφαλής του τμήματος ειδικού εγκλήματος του CPS, δήλωσε: «Το CPS εξουσιοδότησε τη Μητροπολιτική Αστυνομία να κατηγορήσει τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για δύο αδικήματα, σχετικά με άσεμνη επίθεση εναντίον μιας γυναίκας τον Αύγουστο του 1996.

«Έχουν εγκριθεί κατηγορίες εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν, 70 ετών, μετά από εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκέντρωσε η αστυνομία κατά την έρευνά της. Η Εισαγγελία υπενθυμίζει, ότι οι ποινικές διαδικασίες εναντίον του κατηγορουμένου είναι ενεργές και ότι έχει το δικαίωμα για δίκη».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Γουάινσταϊν εκτίει αυτήν την περίοδο, ποινή φυλάκισης 23 ετών στην Καλιφόρνια, αφού η καριέρα του ως ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του Χόλιγουντ κατέρρευσε,  όταν δεκάδες γυναίκες εμφανίστηκαν με καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον του.
Ο Γουάινσταϊν καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2020, για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση σε δύο υποθέσεις: τον βιασμό το 2013 της ηθοποιού Τζέσικα Μαν και τον εξαναγκασμό σε πεολειχία της πρώην βοηθού παραγωγής Μίριαμ Χάλεϊ, το 2006.Ωστόσο, απηλλάγη από την κατηγορία της βίαης σεξουαλικής επίθεσης και του βιασμού σε πρώτο βαθμό. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι δεν ήταν ένοχος για καμία από τις δύο υποθέσεις.



Ειδήσεις σήμερα:

«Η αντικατασκοπεία δεν έχει νόημα, τα επιτελεία είναι ελβετικό τυρί», εξερράγη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Πυροβόλησε τη σύζυγό του στο στήθος με την καραμπίνα - Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση για την 59χρονη στη Δράμα

Έπεσαν οι υπογραφές για το καζίνο στο Ελληνικό – Επένδυση άνω του 1 δισ. ευρώ




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης