Αθηνά Ωνάση - Αλμπέρτο Ζόρζι: Η κληρονόμος, το άλογο και ο Ιταλός ιππέας

Αθηνά Ωνάση - Αλμπέρτο Ζόρζι: Η κληρονόμος, το άλογο και ο Ιταλός ιππέας

Το χρονικό της γνωριμίας που, όπως πολλοί λένε, εξελίχθηκε σε love story με τον 33χρονο ιππέα και αξιωματικό του ιταλικού στρατού, ξεκίνησε όταν η χρυσή κληρονόμος τον συνάντησε με τη μεσολάβηση κοινού φίλου για να του πουλήσει το αγαπημένο άλογο του πρώην συζύγου της, Αλβάρο Νέτο, προκειμένου να τον εκδικηθεί επειδή την είχε απατήσει

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
athina-wnasi-xr
Τέσσερα φωτογραφικά καρέ της 37χρονης Αθηνάς Ωνάση με τον 33χρονο Ιταλό αναβάτη Αλμπέρτο Ζόρζι στο περιθώριο των ιππικών αγώνων του Σεν Τροπέ, πριν από λίγες ημέρες, ήταν αρκετά για να φουντώσουν και πάλι τα σενάρια που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια: είναι σε σχέση οι δυο τους;

Γνωρίστηκαν πριν από περίπου πέντε χρόνια, την εποχή που η χρυσή κληρονόμος του Ωνάση προσπαθούσε να ξεπεράσει το διαζύγιό της από τον επί 11 χρόνια σύζυγό της, τον Βραζιλιάνο Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο ή αλλιώς Ντόντα, γιο ατυχήσαντα επιχειρηματία και ιππέα Ολυμπιακής κλάσης, ο οποίος απάτησε την Αθηνά με την Πιλάρ Κορντόν, αναβάτρια κι αυτή, αλλά και σταβλάρχισσα στο Βέλγιο.

Η αφορμή για την πρώτη γνωριμία της Αθηνάς με τον Ζόρζι ήταν ένα άλογο αγώνων, το Cornetto K. Και δεν ήταν ένα οποιοδήποτε άλογο - ήταν το αγαπημένο του άπιστου συζύγου της Αθηνάς, η οποία το είχε αγοράσει για εκείνον, αλλά το κράτησε στις δικές της σταβλικές εγκαταστάσεις.

Μετά το διαζύγιο, ο Ντόντα πήγε στα δικαστήρια για να ξανααποκτήσει πρόσβαση στους στάβλους της Αθηνάς, αλλά εκείνη είχε αποφασίσει να πουλήσει κάθε άλογο που της θύμιζε τον πρώην σύζυγό της. Και φυσικά, το Cornetto K ήταν στην κορυφή της λίστας…

Εκείνη την εποχή ο Ζόρζι είχε μετακομίσει από την Πάντοβα, όπου γεννήθηκε, στην Ολλανδία, για να ενταχθεί στην ιππική ομάδα του Γιαν Τοπς, αναβάτη και προνητή αλόγων. Ο Τοπς, μία διασημότητα στον χώρο της ιππασίας, τύχαινε να είναι προπονητής και προσωπικός φίλος της Αθηνάς, η οποία προσέτρεξε σε αυτόν και τη σύζυγό του Εντουίνα για να ξεπεράσει το ψυχολογικό τραύμα που της προκάλεσε το διαζύγιο, αλλά κυρίως η αίσθηση της απιστίας μετά από 11 χρόνια γάμου.

Το πρώτο ραντεβού

Εκεί περίμενε ο Αλμπέρτο Ζόρζι, ένας ανερχόμενος αναβάτης, ήδη με κάποιες νίκες στο ενεργητικό του, τον οποίο της σύστησε ο Τοπς.

Κλείσιμο
Η Αθηνά, που έχει τυφλή εμπιστοσύνη στον προπονητή της, δέχτηκε αμέσως να γνωρίσει τον άνθρωπο στον οποίο θα πωλούσε «το άλογο της εκδίκησης». Ο Ιταλός ιππέας και η χρυσή κληρονόμος ταίριαξαν από την πρώτη στιγμή και η συμφωνία έκλεισε μέσα σε λίγη ώρα. Μπορεί ο Ζόρζι να μεταπώλησε το άλογο μέσα σε μερικούς μήνες, αλλά τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά είχαν βρει θέμα. Μάλιστα, υπήρξαν δημοσιεύματα για κοινές εξόδους των δυο τους, χωρίς όμως να υπάρξει ποτέ κάποια φωτογραφική απόδειξη.

Γνωρίζοντας τον Ιταλό, η Αθηνά απέκτησε ακόμη έναν φίλο, παρότι πολλοί μιλούσαν για κάτι πολύ περισσότερο, για μία έντονη σχέση, που οδήγησε μάλιστα σε ένα άλλο διαζύγιο. Οι φήμες ήθελαν την εγγονή του Ωνάση να είναι η αιτία του χωρισμού του γοητευτικού ιππέα από τη σύζυγό του Αναλίζα Τζιουντίνι, επιχειρηματία από τη βόρεια Ιταλία. Οι ψίθυροι έδιναν κι έπαιρναν μετά την απόφαση που πήρε ο Ζόρζι να φύγει από την Ιταλία και να μετακομίσει στην Ολλανδία, δίπλα στον Γιαν Τοπς.

Το 2019 σε συνέντευξή του στο «GALA» -ενώ είχε ήδη χωρίσει από τη σύζυγό του- ο Ιταλός ιππέας προσπάθησε να διαψεύσει τις φήμες περί ερωτικού ειδυλλίου με την Αθηνά. Επιβεβαίωσε ότι η γνωριμία του με την Ωνάση έγινε μέσω του Τοπς: «Δούλευα για αυτόν (από το 2015) και η Αθηνά συνεργαζόταν μαζί του. Ετσι τη γνώρισα και μου έδωσε το άλογο». Πολύ «ξερές» φράσεις, χωρίς καμία λεπτομέρεια που να μπορεί να δώσει σιγουριά ότι δεν υπάρχει ούτε φωτιά, ούτε καπνός…

Οσον φορά τις φήμες που ήθελαν την Αθηνά να είναι η πέτρα του σκανδάλου στον χωρισμό του από τη σύζυγό του, ο Αλμπέρτο είχε πει: «Κι εγώ το άκουσα, αλλά όχι, δεν είναι αλήθεια. Δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ τίποτα ανάμεσα σ’ εμένα και την Αθηνά. Απλώς έχουμε δουλέψει μαζί και τέλος. Ιππευσα το άλογό της, αλλά δεν έκανα ποτέ κάτι με την ίδια»...
athina-wnasi-2
Τα στιγμιότυπα που κατέγραψε ο φακός στο περιθώριο των ιππικών αγώνων του Σεν Τροπέ με την Αθηνά Ωνάση και τον ιππέα Αλμπέρτο Ζόρζι να περπατούν πλάι-πλάι ήταν αρκετά για να φουντώσουν και πάλι τα σενάρια για έναν ερωτικό δεσμό μεταξύ τους, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι κάτι περισσότερο από φίλοι
Ο γητευτής των αλόγων

Ο Αλμπέρτο Ζόρζι γεννήθηκε το 1989 στο Μονσελίτσε, κοντά στην Πάντοβα της Ιταλίας. Ηταν μόλις 9 ετών όταν ο αδελφός του τον έπεισε να ανέβει σε ένα πόνι. Αυτή η εμπειρία στη ράχη του τετράποδου ήταν μοναδική για τον μικρό Αλμπέρτο, ο οποίος άρχισε να ασχολείται σοβαρά με την ιππασία.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους: στα 18 του έδωσε το «παρών» για πρώτη φορά σε διεθνείς ιππικούς αγώνες, στην Αντβέρπ. Μπορεί να μην ξεχώρισε με το άλογό του, τη Μάγια, αλλά έλαβε μέρος και στο ατομικό αγώνισμα και στο ομαδικό, με τα ιταλικά χρώματα.

To 2011 o Ζόρζι είχε έλθει στην Ελλάδα για το Nations Cup, έναν ομαδικό αγώνα υπερπήδησης εμποδίων, στον οποίον έλαβε μέρος ιππεύοντας τον Μαέστρο του Τίβολι. Στα 22 του πια, πήρε οκτώ βαθμούς ποινής στην πρώτη προσπάθεια, αλλά κανέναν στη δεύτερη - και η ιταλική ομάδα θριάμβευσε στο Μαρκόπουλο, όπου μας έμεινε η Ολυμπιακή κληρονομιά του Ιππικού Κέντρου, από το 2004.

Ανεξήγητη πώληση

Οταν γνωρίστηκαν και πήρε το άλογό της, το Cornetto K, ο Ζόρζι έκανε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο «πεντάστερο» Γκραν Πρι του Μαϊάμι, τον Απρίλιο του 2017. Ωστόσο, χωρίς να δώσει κάποιες εξηγήσεις, το πούλησε μερικούς μήνες αργότερα.

Πάντως ο Ζόρζι, που είναι ιππέας του ιταλικού Στρατού και ιππεύει πάντοτε με τη στρατιωτική του στολή, επέστρεψε στην πατρίδα του το 2022, μετά τον τερματισμό της συνεργασίας του με την ομάδα του Τοπς, που ήταν ο συνδετικός κρίκος για τη γνωριμία του με την Αθηνά. Και αυτό σημαίνει ότι απομακρύνεται από την Ολλανδία, όπου είναι η νέα έδρα της Αθηνάς.

Μάλιστα, τον Φεβρουάριο ανακοινώθηκε επισήμως ότι θα ιππεύει για το προβλεπτό μέλλον με τη Scuderia 1918 («Στάβλος 1918»), μία ομάδα επιλέκτων ιππέων, όπως κι εκείνος, με βάση κοντά στη Βιτσέντσα, ανάμεσα στην Πάντοβα και τη Βερόνα.

Η απόσταση δεν είναι μεγάλη, αλλά δεν είναι και μικρή. H εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση μετά τον χωρισμό της με τον Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο το 2016 έχει απομονωθεί σε μια μικρή κωμόπολη στην Ολλανδία, στο Φαλκενσβάαρντ. Μάλιστα, διάλεξε το συγκεκριμένο μέρος μια και εκεί οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται με την ιππασία και την εκτροφή αλόγων, που είναι το πάθος της.

Ελλείψει αποδείξεων κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πού σταματά η αλήθεια και πού αρχίζουν τα κουτσομπολιά. Αλλωστε, η Αθηνά Ωνάση είναι μια γυναίκα που δεν θα άφηνε την ιδιωτική της ζωή να βγει στα μανταλάκια.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιες περιοχές έχει βάλει στο μάτι η Μόσχα, εκτός από την «προτεραιότητα Ντονμπάς»

Σε νέες βάσεις χτίζει ο Τσίπρας τον «Άλλο ΣΥΡΙΖΑ»: Ο αιφνιδιασμός των κορυφαίων και οι αποστάσεις από Πολάκη

Ο Μητσοτάκης θέτει την τουρκική προκλητικότητα στη Σύνοδο Κορυφής - Μικρό καλάθι για τα ενεργειακά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης