Αθηνά Ωνάση-Μαρία Ορτέγα: Βίοι παράλληλοι στην ιππασία και τα διαζύγια

Αθηνά Ωνάση-Μαρία Ορτέγα: Βίοι παράλληλοι στην ιππασία και τα διαζύγια

H εγγονή του Eλληνα μεγιστάνα και η διάδοχος της αυτοκρατορίας της αλυσίδας Zara έχουν κοινά βιώματα που τις έκαναν κολλητές - Λατρεύουν την ιππασία, πέρασαν δύσκολες στιγμές με τους χωρισμούς τους, απεχθάνονται τα social media και κάνουν εξόδους και κοινές διακοπές μακριά από τους παπαράτσι

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
wnasi-ortega00
Σύμφωνα με την Αμερικανίδα συγγραφέα Ελεν Κέλερ, «το να περπατάς στο σκοτάδι με μια φίλη είναι καλύτερο από το να περπατάς μόνη στο φως», λόγια που έχουν ταιριάξει ιδανικά σε δύο πολύ γνωστές γυναίκες, τη δικιά μας, κατά κάποιον τρόπο, Αθηνά Ωνάση και τη Μάρτα Ορτέγα, κόρη του ανθρώπου που ίδρυσε την αυτοκρατορία της Zara.

Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν ίσως η πρώτη εκτός του κύκλου της οικογένειας Ορτέγα που έμαθε, προτού ανακοινωθεί επίσημα, ότι η κολλητή της φίλη αναλαμβάνει τα ηνία του ομίλου Zara. Κάτι μάλλον λογικό, αφού οι δύο γυναίκες έχουν περάσει σχεδόν τα πάντα μαζί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, εδραιώνοντας μια αληθινή φιλία που πέρασε πολλά, αλλά ποτέ δεν διαταράχθηκε. Μαζί έζησαν ευτυχισμένες στιγμές ως παντρεμένες μέχρι το 2015 -η Μάρτα ανέβηκε ξανά τα σκαλιά της εκκλησίας πριν από τρία χρόνια-, ενωμένες αντιμετώπισαν τα διαζύγιά τους και τα απόνερα της δημοσιότητας. Αμφότερες λάτρεις της ιππασίας, γνωρίστηκαν, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σε ένα τουρνουά και σχεδόν αμέσως ένιωσαν ότι είχαν να πουν πολλά. Η συμπάθεια ήταν αμοιβαία και έτσι τα δύο κορίτσια, που τότε ήταν γύρω στα είκοσι, άρχισαν να επικοινωνούν πολύ τακτικά και να βγαίνουν μαζί με τους συζύγους τους, αλλά και μόνες πολύ συχνά. Και όταν πριν από έξι χρόνια βίωσαν την περιπέτεια των διαζυγίων τους που συνοδεύτηκε από την αναπόφευκτη δημοσιότητα στα διεθνή ΜΜΕ, η μία ήταν εκεί για την άλλη. Και αυτό εξακολουθεί να υφίσταται έξι χρόνια μετά τους χωρισμούς τους, αλλά και τον δεύτερο γάμο της Μάρτα Ορτέγα το 2018, όπου η φίλη της Αθηνά ήταν φυσικά παρούσα.
wnasi-ortega__1_
Η Αθηνά Ωνάση και η Μάρτα Ορτέγα γνωρίστηκαν σε ιππικούς αγώνες. Και οι δύο είναι λάτρεις του αθλήματος και συνδέθηκαν με μια δυνατή φιλία

Στις δύσκολες στιγμές

Το 2015 ήταν μια καταλυτική χρονιά για τις δύο κολλητές φίλες, που μέχρι τότε ήταν αμφότερες παντρεμένες, η Αθηνά επί δέκα χρόνια με τον Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο και η Μάρτα επί τρία χρόνια με τον Σέρχιο Αλβαρεζ. Και οι δύο άνδρες ήταν διάσημοι αθλητές της ιππασίας, ένα άθλημα που λάτρεψαν από έφηβες οι δύο γυναίκες που έχουν γεννηθεί Ιανουάριο και ηλικιακά έχουν έναν χρόνο διαφορά. Πηγές από το περιβάλλον τους έλεγαν ότι τα άλογα και η συχνότατη επαφή τους στα πιο διάσημα τουρνουά αποδείχθηκε η αρχή μιας πολύ δυνατής φιλίας. Πολλές φορές τα έλεγαν για ώρα οι δυο τους, η μία παρακολουθούσε πάντα τον αγώνα της άλλης, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που γευμάτιζαν με τους συζύγους τους στα διαλείμματα των αγώνων. Η Αθηνά μέτραγε ήδη δέκα χρόνια γάμου με τον Βραζιλιάνο ιππέα, εν αντιθέσει με τη φίλη της, που είχε τρία χρόνια έγγαμου βίου όταν πήρε την απόφαση να χωρίσει.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μια απίστευτη σύμπτωση, αλλά την ίδια περίπου χρονική περίοδο του 2015 η Ελληνίδα κληρονόμος άρχισε να υποπτεύεται τον άτακτο, όπως αποδείχτηκε, Αλβάρο. Η Ορτέγα ήταν δίπλα της καθημερινά, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν μετά στο ευρύ κοινωνικό περιβάλλον των δύο γυναικών, μιλώντας επί ώρες με την Αθηνά. Μια Αθηνά που έπρεπε να χειριστεί σταδιακά τον επερχόμενο χωρισμό της και το πάρτυ δημοσιότητας που στήθηκε όταν έγινε γνωστός έναν χρόνο αργότερα ο χωρισμός της.

Μακριά από τη δημοσιότητα

Τόσο η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση όσο και η κόρη του Αμάνσιο Ορτέγα είναι δύο γυναίκες που ποτέ δεν επιθυμούσαν τη δημοσιότητα και τις στενές επαφές με τα ΜΜΕ, σε αντίθεση με άλλες διάσημες στους κύκλους του διεθνούς jet set. Ακόμη και σήμερα η Αθηνά δεν έχει δώσει συνέντευξη σε κάποια εφημερίδα ή περιοδικό, παρότι τα αιτήματα είναι πολλά. Αλλά και η Μάρτα έχει παραχωρήσει ελάχιστες - και αυτές μόνο για τη δουλειά της.

Παρότι βίωνε κι αυτή ένα διαζύγιο, το δικό σαφώς ήταν πιο ήπιο από το αντίστοιχο της Αθηνάς, που ανακάλυψε τις απιστίες του Ντόντα. Οταν μάλιστα ο Βραζιλιάνος playboy διεκδίκησε μερίδιο από την περιουσία της Ωνάση, η Ορτέγα φέρεται να συμβούλευσε τη φίλη της να μην προχωρήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Θεώρησε, όπως συζητιόταν τότε, απαράδεκτη τη στάση του Ντόντα απέναντι στη φίλη της, ειδικά από τη στιγμή που επέλεξε να αποκομίσει ό,τι καλύτερο μπορούσε από την περιουσία της. Ηταν η χρονική στιγμή που οι δύο γυναίκες ήρθαν ακόμη πιο κοντά, αφού η κληρονόμος της αυτοκρατορίας Zara μερίμνησε να κάνουν διακοπές μαζί, να βγαίνουν για φαγητό με κοινούς τους φίλους - πάντα μακριά από τα φλας. Αυτή τη στήριξη η Αθηνά δεν την ξέχασε ποτέ.

Κλείσιμο
Μάλιστα η Αθηνά ήταν, όπως λένε στο φιλικό και κοινωνικό περιβάλλον των δύο γυναικών, η πρώτη που έμαθε για τον νέο έρωτα της Μάρτα Ορτέγα, τον γοητευτικό ατζέντη μοντέλων Κάρλος Τορέτα, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Ο άνδρας που κέρδισε την καρδιά της κολλητής της γνώρισε την Ελληνίδα κληρονόμο, η οποία, παρότι δεν πραγματοποιεί συχνά δημόσιες εμφανίσεις, δεν υπήρχε περίπτωση να μην παρευρεθεί στον μυθικό, όπως χαρακτηρίστηκε, γάμο. Ο γάμος κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 20 εκατ. ευρώ και συγκέντρωσε την ελίτ του διεθνούς jet set στη Λα Κορούνια, τον Νοέμβριο του 2018. Ο φωτογραφικός φακός στα κινητά κάποιων καλεσμένων έπιασε τις δύο φίλες να χορεύουν και να χαμογελάνε μαζί με τον Κάρλος στον Ναυτικό Ομιλο της Λα Κορούνια, σε ένα από τα πάρτυ που δόθηκαν για το ευτυχές γεγονός. Εκτοτε δεν άλλαξαν και πολλά για τις δύο φίλες, εκτός από το γεγονός ότι πλέον η Μάρτα είναι παντρεμένη, ενώ η Αθηνά παραμένει single και μόλις τον περασμένο Μάρτιο έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο της δικαστικής αντιδικίας με τον Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο.
wnasi-ortega__3_
Aδοξο τέλος είχαν ο γάμος της Αθηνάς με τον Ντόντα (πάνω) και αυτός της Μάρτα με τον Σέρχιο Αλβάρεζ (κάτω). Η Μάρτα ήταν ο άνθρωπος που στήριξε όσο κανείς άλλος την Αθηνά και δεν την άφησε να έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον πρώην σύζυγό της
wnasi-ortega__2_

Ο τελευταίος έχασε πανηγυρικά, αφού αποδείχτηκε ότι από τα 11 χρόνια του έγγαμου βίου του τα οχτώ διατηρούσε σχέση με μια Βελγίδα καλλονή του μόντελινγκ. Ετσι αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με μια μικρή οικονομική αποζημίωση, που άφησε ουσιαστικά άθικτη την περιουσία της πρώην συζύγου του, η οποία όταν βγήκε από το δικαστήριο αρχικά ανέπνευσε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. Ακολούθως επικοινώνησε με την Ορτέγα για να κανονίσουν μια έξοδο για δείπνο ώστε να συζητήσουν χαλαρά τις λεπτομέρειες μόνες τους. Ούτως ή άλλως ανήκουν στην κατηγορία αυτή των γυναικών που δεν εκτιμούν όχι μόνο τη δημοσιότητα στα ΜΜΕ, αλλά ούτε καν αυτή των social media, στα οποία εντρυφούν μανιωδώς άλλοι διάσημοι γόνοι ισχυρών οικογενειών. Η μόνη ίσως διαφορά τους έγκειται στο γεγονός ότι αν και μεγάλωσαν σε υπερπροστατευτικά περιβάλλοντα -ιδίως η Αθηνά Ωνάση- η Μάρτα μετά τις σπουδές της μπήκε αμέσως στον οικογενειακό όμιλο. Ο Αμάνσιο Ορτέγα ήθελε η κόρη του να δουλέψει στη Zara και έχοντας ήδη βάλει στο μυαλό του την ιδέα να αναλάβει εκείνη μια μέρα τα ηνία του ομίλου, την έριξε στα βαθιά.

Η Μάρτα πέρασε την πόρτα ενός καταστήματος Zara στο Λονδίνο το 2006, έχοντας προσληφθεί ως απλή υπάλληλος, αφού ο ιδρυτής της αυτοκρατορίας του φθηνού ρούχου ήθελε η κόρη του να ξεκινήσει από τα χαμηλά. Αντίθετα, η Αθηνά δεν έχει δουλέψει με την ευρεία έννοια του όρου, αφού έχει αφήσει σε επενδυτικά funds τη διαχείριση της περιουσίας της και έχει επιλέξει έναν τρόπο ζωής που σε πολλούς φαντάζει ασκητικός. Η Ορτέγα πέρασε από διάφορες θέσεις μέχρι να έρθει το φετινό καλοκαίρι και συγκεκριμένα εκείνη η Τρίτη που το ημερολόγιο έδειχνε 20 Ιουλίου.

Απλές συνήθειες

Ηταν η μέρα που εκδόθηκε η επίσημη ανακοίνωση ότι αναλαμβάνει τα ηνία της Inditex, της μητρικής εταιρείας που περιλαμβάνει όλες τις θυγατρικές του ομίλου. Η καθημερινότητά της μετά από αυτό δεν άλλαξε πολύ, αφού εν αντιθέσει με την κολλητή της αυτή είναι μητέρα ενός αγοριού από τον πρώτο της γάμο. Κι αν κανείς περίμενε ο μικρός να πηγαίνει σχολείο με οδηγό και με συνοδεία νταντάς, διαψεύστηκε, αφού κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει επ’ ουδενί. Η μητέρα του μπορεί να είναι δισεκατομμυριούχος, αλλά επιμένει να κάνει κάποια πράγματα όπως οι άλλες γυναίκες.

Ετσι, κάθε πρωί ετοιμάζει τον μικρό, τρώνε μαζί το πρωινό που φτιάχνει η ίδια, μετά τον πηγαίνει σχολείο και ακολούθως μεταβαίνει στη δουλειά της. Εξακολουθεί να μένει στη Λα Κορούνια μαζί με τον άνδρα της και πλέον θα εργάζεται πιο σκληρά για να αποδείξει ότι πήρε άξια το δαχτυλίδι της διαδοχής από τον πατέρα της, ο οποίος την υπεραγαπά. Πάντα όμως βρίσκει χρόνο να μιλάει με την Αθηνά σχεδόν καθημερινά, αφού σε αυτήν βρήκε μια πραγματική φίλη με την οποία πέρασαν πολλά και βγήκαν όχι μόνο αλώβητες, αλλά και πιο δυνατές.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SPLASHNEWS / GETTY IMAGES / IDEAL IMAGE, AFP / VISUALHELLAS.GR
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης