Η Μίλα Γιόβοβιτς ξεσπά σε ομιλία της κατά της «καταναγκαστικής κυοφορίας»

Η Μίλα Γιόβοβιτς ξεσπά σε ομιλία της κατά της «καταναγκαστικής κυοφορίας»

Η ηθοποιός, που είναι μητέρα τριών παιδιών μίλησε ενώπιον μεγάλου πλήθους διαδηλωτών, ανάμεσα στους οποίους η Κέιτ Μπέκινσεϊλ και η Κρίστι Τέρλινγκτον

jovovich
Γεμάτη πάθος και αγανάκτηση ήταν η ομιλία που εκφώνησε το περασμένο Σάββατο η Μίλα Γιόβοβιτς, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες για τις επερχόμενες αλλαγές στη νομοθεσία πολλών αμερικανικών πολιτειών που απειλούν το δικαίωμα στην άμβλωση.

Η πρωταγωνίστρια του «Πέμπτου Στοιχείου» μίλησε ενώπιον μεγάλου πλήθους διαδηλωτών, ανάμεσα στους οποίους η Κέιτ Μπέκινσεϊλ και η Κρίστι Τέρλινγκτον, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την κατάργηση αυτού του θεμελιώδους δικαιώματος των γυναικών και στηλίτευσε την «καταναγκαστική κυοφορία» που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν χωρίς να ενδιαφέρονται ουσιαστικά τι θα απογίνουν τα μωρά που θα γεννηθούν σε αυτές τις συνθήκες.



«Τώρα που έγινε η αρχή, το Ανώτατο Δικαστήριο που διαμόρφωσε ο Τραμπ θα έχει τη δύναμη να αλλάξει την πορεία της ιστορίας καταργώντας κάθε νίκη που κατακτήθηκε με αγώνα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα τελευταία 50 χρόνια», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η ουκρανικής καταγωγής Αμερικανίδα ηθοποιός, που είναι μητέρα τριών παιδιών.

«Οι γυναίκες έβρισκαν πάντοτε τρόπους να κάνουν έκτρωση. Κάνοντας αυτή τη διαδικασία παράνομη δεν σταματάς τις γυναίκες από το να κάνουν έκτρωση, τις σταματάς από το να κάνουν έκτρωση με ασφάλεια!» πρόσθεσε η Γιόβοβιτς, τονίζοντας ότι αυτοί που φτιάχνουν τους νόμους δεν έχουν προβλέψει κανένα κοινωνικό «δίχτυ ασφαλείας» για την εξασφάλιση και την ευημερία των μωρών που θα γεννηθούν μέσω αυτής της «καταναγκαστικής κυοφορίας».

Κλείσιμο


Διαδηλώσεις και πορείες υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ το Σάββατο. Το πρωί της ίδιας μέρας, προτού εκφωνήσει την ομιλία της μπροστά από το Δημαρχείο του Λος Άντζελες, η Γιόβοβιτς κάλεσε μέσω του Instagram τους followers της να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. «Φέρτε νερό, φορέστε πράσινα και ελάτε να υποστηρίξετε ένα κίνημα που κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει λόγο ύπαρξης στην εποχή μας».


Ειδήσεις σήμερα

Σήμερα η πρότασή της εισαγγελέως για τον Αναγνωστόπουλο και η απόφαση του δικαστηρίου

Νέο Σώμα: Τον Ιούνιο έτοιμη η Δικαστική Αστυνομία

Αποχώρησε για λόγους υγείας η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου από το Survivor
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης