Real estate αλά Τούρκα: Η «αλμυρή» βίλα του Μr. Salt Bae στη Μύκονο

Real estate αλά Τούρκα: Η «αλμυρή» βίλα του Μr. Salt Bae στη Μύκονο

Συμφώνησε να δώσει 2.200.000 ευρώ για ένα ακίνητο 180 τ.μ στη Χώρα, ενώ φέρεται αποφασισμένος να ρίξει άλλο μισό εκατομμύριο για ανακαίνιση της κατοικίας που ανήκει σε Αθηναίο εισοδηματία - Ενεπλάκη τελευταία στιγμή και τρίτο πρόσωπο στην αγοραπωλησία, απειλώντας να χαλάσει τη συμφωνία

SALT_BAE_V_ILLA2
Ιδιαίτερα «αλμυρό» αποδεικνύεται το μυκονιάτικο real estate για τον Τούρκο celebrity-χασάπη και εστιάτορα Νουσρέτ Γκιοκτσέ. Ο κύριος «Salt Bae» θα αναγκαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αποκτήσει μια κατοικία στο νησί.

Ετσι, βρέθηκε στην ίδια θέση με τους πελάτες στο εστιατόριό του, όταν αντικρίζουν τον λογαριασμό για τις, αλατισμένες από τα χέρια του, περιβόητες «χρυσές» μπριζόλες του Νουσρέτ.

Η Μύκονος πλήρωσε τελικά τον Νουσρέτ Γκιοκτσέ με το ίδιο νόμισμα. Απ’ ό,τι φαίνεται, ο διάσημος σεφ ερωτεύτηκε παράφορα μια συγκεκριμένη κατοικία στο νησί, συνολικής επιφάνειας 180 τ.μ. Και, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», για να την κάνει δική του πρέπει να καταβάλει 2.200.000 εκατ. ευρώ.
f4_2022-03-31__14_
Ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ είναι αποφασισμένος να καταβάλει 2.200.000 ευρώ για να αποκτήσει την κατοικία που βρίσκεται πάνω από τη Χώρα της Μυκόνου

Επεσε, άραγε, ο διάσημος Τούρκος χασάπης θύμα του μυκονιάτικου real estate και της γενικότερης ακρίβειας που χαρακτηρίζει οτιδήποτε πωλείται στο νησί;

Κλείσιμο
Τα τελευταία χρόνια, ακόμη και τα ακίνητα που δεν βρίσκονται σε περιοχές-φιλέτα πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές. Είναι πολύ πιθανό κάτι τέτοιο να συνέβη και στην περίπτωση του Νουσρέτ, όπως αναφέρουν στο «ΘΕΜΑ» παράγοντες της μεσιτικής αγοράς, οι οποίοι γνωρίζουν καλά την τοποθεσία και τα χαρακτηριστικά του ακινήτου, το οποίο βρίσκεται σε ένα σημείο σε ύψωμα πάνω από τη Χώρα της Μυκόνου, προσφέρει ανεμπόδιστη και πανοραμική θέα στο απέραντο γαλάζιο κ.λπ.

Ωστόσο, το γεγονός είναι ότι με ένα τόσο μεγάλο ποσό -όπως επισημαίνουν οι έμπειροι περί τα κτηματομεσιτικά ζητήματα της Μυκόνου- ο Τούρκος επιχειρηματίας θα μπορούσε κάλλιστα να αγοράσει μια νεότευκτη βίλα με πισίνα και όλες τις σύγχρονες ανέσεις σε κάποιο άλλο μέρος του νησιού.

Διότι το οίκημα των 2 εκατ. ευρώ είναι αρκετά παλιό. Ανήκει σε Αθηναίο εισοδηματία και θα χρειαστεί οπωσδήποτε μια μεγάλη και πολυδάπανη ανακαίνιση προκειμένου να προσαρμοστεί στο γούστο και την προσωπική αισθητική του Νουσρέτ, ο οποίος, απ’ ό,τι λέγεται, σκοπεύει με το που πέσουν οι υπογραφές να προσθέσει στον χώρο μια πισίνα και να αλλάξει όλο το εσωτερικό του σπιτιού, από τις 5 κρεβατοκάμαρες ως το σαλόνι και τον περιβάλλοντα χώρο.

Το κόστος για μια τόσο μεγάλης κλίμακας ανακαίνιση υπολογίζεται στα 500.000 ευρώ - ισοδυναμεί δηλαδή με τον τζίρο στην επιχείρηση του Νουσρέτ για ένα Σαββατοκύριακο.

Ενας από τους κυριότερους λόγους που ώθησαν τον Τούρκο εστιάτορα να επιλέξει το συγκεκριμένο ακίνητο αντί κάποιου πιο σύγχρονου είναι ίσως και ο πλέον προφανής: η κατοικία απέχει μόλις τρία λεπτά με τα πόδια από το εστιατόριό του - μολονότι ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα ακόμη και με τις μεγάλες αποστάσεις, τις οποίες καλύπτει τρέχοντας, ως μέρος της καθημερινής του άσκησης για τη διατήρηση της φυσικής του κατάστασης.
f3_IMG-20220411-WA0012

Θα πρέπει να αναφερθεί, επίσης, ότι το σπίτι που επέλεξε ο Νουσρέτ είναι σε κοντινή απόσταση από την πλατεία Γουμένιο, εκεί όπου μέχρι πρότινος βρισκόταν το «Familia», ένα καλαίσθητο εστιατόριο ο χώρος του οποίου πρόκειται να φιλοξενήσει φέτος το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του Τούρκου χασάπη, το «Salt Bae»: ένα all day restaurant με έμφαση στο burger, σε πιο προσιτές τιμές και χωρητικότητας 180 ατόμων.

Από μια πρόχειρη ματιά στον κατάλογο των καταστημάτων της αλυσίδας «Salt Bae» διαπιστώνεται ότι η μέση τιμή των πιάτων που προσφέρονται δεν υπερβαίνει τα 30 ευρώ, αν και όλοι γνωρίζουν πως στη Μύκονο της ακρίβειας τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Σκιές πίσω από την πώληση

Κάτι που συζητείται έντονα το τελευταίο διάστημα στη Μύκονο είναι ο τρόπος με τον οποίο πρόκειται να περάσει το ακίνητο στα χέρια του. Οι ντόπιοι κάνουν λόγο για αθέμιτα μέσα που χρησιμοποίησαν τρίτα πρόσωπα προκειμένου να μπουν μπροστά, ενδεχομένως για προσωπικό τους όφελος.

Ο Νουσρέτ είχε απευθυνθεί σε συγκεκριμένο μεσιτικό γραφείο το οποίο είχε αναλάβει την πώληση της κατοικίας για λογαριασμό του Αθηναίου ιδιοκτήτη της, όμως στη συνέχεια τα δεδομένα άλλαξαν. Στην αγοραπωλησία φέρεται να αναμείχθηκε και τρίτο πρόσωπο, με αποτέλεσμα το μεσιτικό γραφείο να αποκλειστεί από την αγοραπωλησία.

Αυτή η εξέλιξη, εάν ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες, δεν αποκλείεται να φέρει δικαστικές περιπέτειες για τον ιδιοκτήτη του ακινήτου και όλους τους εμπλεκομένους στην αγοραπωλησία, οι οποίοι κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για υπεξαίρεση αμοιβής.

Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις ο μεσίτης δικαιώνεται και μάλιστα αποζημιώνεται εντόκως από την ημέρα σύνταξης του συμβολαίου, αρκεί να διαθέτει τα αποδεικτικά ότι εκείνος ήταν που υπέδειξε το ακίνητο στον υποψήφιο αγοραστή. Και από όσα ακούγονται στη Μύκονο, τα αποδεικτικά υπάρχουν από την ηλεκτρονική αλληλογραφία που αντάλλαξαν οι εμπλεκόμενες στην αγοραπωλησία πλευρές.
f1_SKP_1629

Ακριβά deals

Σύμφωνα με μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ανάλυση των στοιχείων για τις τιμές αγοράς και μίσθωσης, η Μύκονος συνεχίζει να παρέχει τις υψηλότερες αποδόσεις στη Μεσόγειο και σε κάποιες περιπτώσεις αφήνει πίσω της διάσημα θέρετρα όπως το Σεν Τροπέ, η Σαρδηνία, το Κάπρι και η Κυανή Ακτή.

Αυτό πάντως που εντυπωσιάζει και συζητείται στους μεσιτικούς κύκλους είναι ότι στο κυκλαδίτικο νησί ιδιοκτήτες των πολυτελών επαύλεων, ακόμη και εκείνων που δεν βρίσκονται σε περιοχές-φιλέτα, όπως ο Αγιος Λάζαρος, ο Τούρλος, ο Αϊ-Γιάννης, ακόμη και η Αλεόμανδρα, πουλάνε τα ακίνητά τους σε εξωφρενικές τιμές περιμένοντας κάποιον μεγάλο ξένο πελάτη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μία βίλα που βγήκε πρόσφατα προς πώληση μέσω του οίκου Sotheby’s  αντί 12 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για υπό κατασκευή ακίνητο που δεν βρίσκεται στις πρωτοκλασάτες περιοχές, αλλά στη θέση Στάση Διεθνές-Λινό, δηλαδή κάτω από τον αεροδιάδρομο του νησιού.

Αυτό σημαίνει ότι οι ένοικοι της βίλας είναι αναγκασμένοι να υπομένουν τους καλοκαιρινούς μήνες τον εκκωφαντικό θόρυβο από τις προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροπλάνων. «Πρόκειται για ακίνητο που μπορεί να πουληθεί μόνο τον χειμώνα και σίγουρα στη μισή τιμή απ’ όσα ζητάνε», σχολίασαν στο «ΘΕΜΑ» παράγοντες της μεσιτικής αγοράς. Η βίλα διαθέτει καλαίσθητους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, είναι «ένα ιδιαίτερο οικογενειακό καταφύγιο», όπως περιγράφεται στο site του οίκου Sotheby’s.
f2_IMG-20220411-WA0011

Εκτείνεται σε οικόπεδο 12 στρεμμάτων με ένα κυρίως κτίσμα συνολικού εμβαδού 949 τ.μ., το οποίο χωρίζεται σε τρεις ορόφους και περιλαμβάνει δύο πολυτελείς master σουίτες, έξι υπνοδωμάτια, γυμναστήριο, 15 μπάνια, καθώς και δύο δωμάτια προσωπικού.

Ανάλογη περίπτωση είναι και αυτή που αφορά αντίστοιχη βίλα στην περιοχή Λινό, σε location όμως που δεν σηκώνει τέτοιες τιμές, καθώς και εδώ ο ιδιοκτήτης της φέρεται να ζητάει 15 εκατ. ευρώ από υποψήφιους αγοραστές.

Αυτό το νούμερο άκουσε πρόσφατα ξένος πελάτης που ενδιαφέρθηκε για τη συγκεκριμένη κατοικία, η οποία βρίσκεται στον δρόμο για το φημισμένο beach bar-restaurant «Scorpios». Πρόκειται για ιδιοκτησία η οποία ανήκε σε Αθηναίο επιχειρηματία που ασχολείται και με τις κατασκευές και είχε πουληθεί σε Γερμανό επιχειρηματία αντί 2 εκατ. ευρώ.

Ο τελευταίος ανέθεσε τα σχέδια για την ανέγερση και επέκτασή της σε Ελληνα αρχιτέκτονα, ο οποίος κατάφερε να συνδυάσει το κυκλαδίτικο στοιχείο με το βιομηχανικό ντιζάιν.

Λαξευμένη στον συμπαγή βράχο ενός λόφου και 100 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, η εν λόγω κατοικία είναι χωρισμένη σε δύο επίπεδα που περιλαμβάνουν δέκα υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και ιδιωτική βεράντα.

Μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα βρίσκεται σε ένα ευρύχωρο σαλόνι, με μεγάλες ανοιχτές βεράντες που βλέπουν στην πισίνα υπερχείλισης και τη θάλασσα.


Μπλόκο του ΣτΕ στις οικοδομικές εργασίες

Με τη σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη θερινή τουριστική περίοδο (Απρίλιος - Οκτώβριος) παγώνουν στη Μύκονο οι πάσης φύσεως οικοδομικές εργασίες (εσωτερικού και εξωτερικού χώρου), η χρήση εκσκαπτικών μηχανημάτων,

κομπρεσέρ κ.λπ.

Οι εν λόγω εργασίες σταματούν τους καλοκαιρινούς μήνες, αφενός στο πλαίσιο της προώθησης της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και αφετέρου για την προστασία της υγείας των κατοίκων και επισκεπτών της Μυκόνου. Και όλα αυτά, παρά τις αντιδράσεις 15 κατασκευαστικών εταιρειών, επιχειρήσεων  παραγωγής-εμπορίας οικοδομικών υλικών κ.ά., οι οποίες είχαν προσφύγει στο ΣτΕ και έχασαν τη δικαστική μάχη.

Ειδήσεις σήμερα:

Το ματωμένο πανάκι της Ίριδας δείχνει δολοφονία

Τέλος Απριλίου οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό, από 6%-7% οι αυξήσεις

Βροχές και σκόνη σήμερα - Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Κυριακή του Πάσχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης