Μέγκαν Μαρκλ: Η επιστροφή στην Ευρώπη μετά το Megxit - Στη δεξίωση των Invictus Games με τον πρίγκιπα Χάρι

Μέγκαν Μαρκλ: Η επιστροφή στην Ευρώπη μετά το Megxit - Στη δεξίωση των Invictus Games με τον πρίγκιπα Χάρι

Σφοδρή κριτική για τις κάμερες του Netflix, που τους ακολουθούν κατά πόδας, αφού το λαμπερό ζευγάρι έχει συνάψει συμφωνία 100 εκατομμυρίων δολαρίων με την αμερικανική πλατφόρμα - Η συνάντηση με Ελισάβετ και Κάρολο μία μέρα πριν στο Ουίνδσορ

harry-markle0
Εν μέσω χειροκροτημάτων από τους παρευρισκόμενους έφθασαν στο στάδιο Zuiderpark της Χάγης ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ για να παραστούν στη δεξίωση των Αγώνων Invictus Games, που θα διεξαχθούν στη «βασιλική» πρωτεύουσα της Ολλανδίας από τις 16 μέχρι τις 22 Απριλίου. Πρόκειται για την πρώτη κοινή επίσημη εμφάνιση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ στην Ευρώπη μετά το Megxit, τον Νοέμβριο του 2019 και την απόφασή τους να εγκαταλείψουν τα βασιλικά τους καθήκοντα και να εγκατασταθούν μόνιμα στις ΗΠΑ.

Η Μέγκαν Μαρκλ κατά την είσοδό της στον χώρο «έκλεψε» τις εντυπώσεις με την κομψή της εμφάνιση. Η πρώην πρωταγωνίστρια του δικαστικού σίριαλ Suits επέλεξε για την εκδήλωση ένα λευκό κοστούμι, που συνδύασε με μικρή τσάντα και γόβες σε off white απόχρωση. Ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίστηκε με σκούρο μπλε κοστούμι και λευκό πουκάμισο αλλά χωρίς γραβάτα. Τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ ακολουθεί κατά πόδας συνεργείο του Netflix, αφού το ζευγάρι έχει συνάψει «χρυσή» συμφωνία 100 εκατομμυρίων δολαρίων με την αμερικανική πλατφόρμα στην οποία περιλαμβάνεται και σειρά ντοκιμαντέρ για τη ζωή του. Δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο επέκριναν τον Βρετανό γαλαζοαίματο και την Μέγκαν για την παρουσία του Netflix στους Αγώνες αναφέροντας πως το ζευγάρι εκμεταλλεύεται τους Invictus Games για το προσωπικό του οικονομικό όφελος. Οι Αγώνες Invictus Games ιδρύθηκαν το 2014 από τον πρίγκιπα Χάρι και σε αυτούς συμμετέχουν τραυματίες πολέμου.




Όμως, ο βρετανικός Τύπος δεν κατέκρινε τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ μόνο για την παρουσία του Netflix στους Invictus Games, αλλά σχετικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως η επίσκεψη του ζεύγους την Πέμπτη στο Κάστρο του Ουίνδσορ, όπου συναντήθηκαν με την 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο, ήταν μεθοδευμένη από τον Χάρι και τη Μέγκαν, ώστε να ευχαριστήσουν τους παραγωγούς του Netflix, αφού το συνεργείο της πλατφόρμας ακολουθεί τον δούκα και την δούκισσα του Σάσεξ σε κάθε τους βήμα στο πρώτο τους επίσημο ταξίδι εκτός αμερικανικού εδάφους, μετά από το Megxit.


Κλείσιμο


«Οι Σάσεξ εκμεταλλεύτηκαν μια ηλικιωμένη γυναίκα με προβλήματα υγείας»

«Δεν έχω καμία αμφιβολία πως όλα έγιναν για το ντοκιμαντέρ του Netflix. Οι σύμβουλοι της βασίλισσας απέτυχαν να την προστατεύσουν από το να πέσει θύμα εκμετάλλευσης από τους χειρότερους "δυσφημιστές" της βασιλικής οικογένειας ενώ οι Σάσεξ εκμεταλλεύτηκαν μια ηλικιωμένη γυναίκα με προβλήματα υγείας για να προωθήσουν την αξιοπιστία τους και τα έσοδά τους», δήλωσε στον βρετανικό Τύπο ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τομ Μπάουερ. Εντύπωση προκάλεσε η επίσκεψη - «αστραπή» στη βασίλισσα από τον Χάρι και τη Μέγκαν καθώς ο εγγονός της είχε δηλώσει στο παρελθόν πως δεν θα επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, αν το υπουργείο Εσωτερικών δεν του παραχωρεί αστυνομικούς για την ασφάλειά του, όταν ο ίδιος και η οικογένειά του επισκέπτονται τη Βρετανία. Μάλιστα, ο Βρετανός γαλαζοαίματος είχε αποστείλει και σχετικό έγγραφο μέσω των δικηγόρων του στην Βρετανίδα υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ. Μετά το Megxit και την αφαίρεση των βασιλικών και στρατιωτικών τίτλων του πρίγκιπα, ο Χάρι δεν έχει πλέον δικαίωμα να λαμβάνει προστασία από την Σκότλαντ Γιαρντ αφού δεν ανήκει στον στενό πυρήνα της βασιλικής οικογένειας.

Σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο βρετανικός Τύπος από την αναχώρηση των Σάσεξ από το Ουίνδσορ το αυτοκίνητο που μεταφέρει το ζεύγος συνοδεύεται από δύο μηχανές και ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι βρέθηκε η «χρυσή τομή» στο πρόβλημα της ασφάλειας του Χάρι και της συζύγου του.

Κατά την διάρκεια της δεξίωσης η ουκρανική ομάδα χάρισε στον Χάρι ένα ημερολόγιο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Come Back Alive». Τα έσοδα από την πώληση των ημερολογίων θα δοθούν στον ουκρανικό στρατό που πολεμά για να υπερασπιστεί τη χώρα του μετά τη ρωσική εισβολή. Φωτογραφίες δείχνουν τον πρίγκιπα Χάρι με το ημερολόγιο στα χέρια να ακούει με προσοχή όσα του λένε οι αθλητές από την Ουκρανία. Σύμφωνα με την Daily Mail η Μέγκαν Μαρκλ θα παραμείνει στη Χάγη μέχρι την Δευτέρα και μετά θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ για να βρεθεί κοντά στα παιδιά της, Άρτσι και Λίλιμπετ Νταϊάνα. Ο Χάρι θα μείνει στην Ολλανδία μέχρι το τέλος των Αγώνων αφού την τελευταία μέρα θα κλείσει τους Αγώνες με ομιλία του.




Ειδήσεις σήμερα:

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η κεταμίνη ανιχνεύθηκε και στα ούρα της Τζωρτζίνας

Μάτι: Εκδόθηκε το βούλευμα, ζητεί ανάκριση για κακούργημα σε βάρος πρώην στελεχών της Πυροσβεστικής

Κορωνοϊός: Άδεια έκτακτης ανάγκης από τον FDA στο πρώτο τεστ που ανιχνεύει τον ιό με την αναπνοή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης