Ο Στέλιος Ρόκκος για το X-Factor: «Στα παιδιά πρέπει να λέμε πάντα την αλήθεια, όσο σκληρή και αν είναι»

Ο Στέλιος Ρόκκος για το X-Factor: «Στα παιδιά πρέπει να λέμε πάντα την αλήθεια, όσο σκληρή και αν είναι»

Λίγο πριν καθίσει στην καρέκλα του κριτή, ο τραγουδιστής μίλησε για τον ρόλο του στο μουσικό show

ΣΤΕΛΙΟΣ_ΡΟΚΚΟΣ
Λίγοι καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής είναι τόσο απενοχοποιημένοι μουσικά όσο ο Στέλιος Ρόκκος. 

Θα μπορούσες να τον χαρακτηρίσεις «λαϊκό» τραγουδοποιό, αλλά η μουσική του έχει τόσο έντονα ροκ και παραδοσιακά στοιχεία, που ξεχωρίζει από το συγκεκριμένο είδος όπως έχουμε συνηθίσει να το ακούμε. Όσο για το στιλ και τη σκηνική του παρουσία, αυτά είναι σίγουρα ροκ!

Η επιλογή του μάλιστα να μένει μόνιμα στην πατρίδα του, τη Λήμνο, είναι ένα άλλο ένα στοιχείο που δίνει το στίγμα της προσωπικότητάς του. Στη θέση του κριτή στο «X Factor» του MEGA, που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 22:10, καταφτάνει με το μουσικό του ένστικτο σε εγρήγορση ώστε να αναγνωρίσει τα νέα ταλέντα που έχουν πραγματικό πάθος και αγάπη για τη μουσική.


Η μεγάλη αγάπη του Στέλιου Ρόκκου είναι η κιθάρα. Έφηβος ακόμα, έκανε περιοδείες ως κιθαρίστας δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού στην Ευρώπη, την Αμερική και το Ισραήλ. Παράλληλα ασχολούνταν με την άλλη μεγάλη του αγάπη, που είναι να γράφει μουσική και στίχους.

Κλείσιμο
Μέσα στα τριάντα χρόνια πορείας του, έχει δημιουργήσει ένα πλούσιο ρεπερτόριο τραγουδιών, που έχει ερμηνεύσει ο ίδιος αλλά και πολλά μεγάλα ονόματα όπως οι Σάκης Ρουβάς, Γιάννης Κότσιρας, Νίκος Νομικός, Σταμάτης Γονίδης, Θέμης Αδαμαντίδης, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Πέγκυ Ζήνα, Βλάσσης Μπονάτσος και Λιζέττα Νικολάου. Είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος το αγαπημένο του: από τα «Σμαράγδια και ρουμπίνια», «Πονάει η αγάπη» και «Στο ’χα πει» μέχρι τα «Έμεινα Εδώ», «Όσο έχω εσένα» (με τον Σάκη Ρουβά) και «Με σένα πλάι μου» (με τον Δήμο Αναστασιάδη), τα τραγούδια του Στέλιου Ρόκκου έχουν μια αυθεντικότητα που συγκινεί διαχρονικά.


Ανάμεσα στα highlights της πολύχρονης καριέρας του είναι σίγουρα η συνεργασία του με τον Σέρβο συνθέτη Goran Bregović, η σύμπραξή του με τον Βασίλη Καρρά και τη Μελίνα Ασλανίδου στο viral «Πόση Μοναξιά», αλλά και η συνεργασία του επί σκηνής με ονόματα όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Πάριος, ο Αντώνης Ρέμος και η Νατάσα Θεοδωρίδου. Και για να επιβεβαιώσουμε ότι ο Στέλιος Ρόκκος δεν έχει στεγανά, να θυμίσουμε ότι έχει διασκευάσει με ελληνικό στίχο του «Here comes the rain again» των Eurythmics («Βροχή») και το «Moonlight shadow» του Mike Oldfield («Μια φωτιά στην άμμο»)!

Στο «X Factor» του MEGA, ο Στέλιος Ρόκκος συναντιέται στην κριτική επιτροπή με τους Μιχάλη Κουινέλη, Χρήστο Μάστορα, Μαρίζα Ρίζου, μια «παρέα που τα σπάει», όπως έχει δηλώσει: «Υπάρχει φοβερή ενέργεια, σεβασμός, αγάπη. Με τον Μιχάλη έχουμε χρόνια φιλία και αγαπιόμαστε πολύ. Είναι αδερφή ψυχή. Αλλά έδεσε το γλυκό και με τα καινούργια παιδιά», προσθέτει. Όσο για το πόσο αυστηρός θα είναι ως κριτής, δεν «μασάει» τα λόγια του όπως συνήθως: «Στα παιδιά πρέπει να λέμε πάντα την αλήθεια, όσο σκληρή και αν είναι».

X_FACTOR

«X FACTOR»
Πρεμιέρα την Παρασκευή 18 Μαρτίου, στις 22:10 στο MEGA, και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.



Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Γενικά αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας σήμερα - Χαλάει από αύριο

Ζελένσκι: «Πιο ρεαλιστικές» οι θέσεις στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας που συνεχίζονται σήμερα


Survivor: Η «κόκκινη» επικοινωνία, οι «μπλε» πατάτες και ο γάμος της Ευρυδίκης – Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης