Η Μαρίζα Ρίζου ψάχνει στο X-Factor «έναν μικρό καλλιτεχνικό πλανήτη»

Η Μαρίζα Ρίζου ψάχνει στο X-Factor «έναν μικρό καλλιτεχνικό πλανήτη»

Η τραγουδίστρια μίλησε για τον μουσικό διαγωνισμό του MEGA, που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 22:10

ΜΑΡΙΖΑ_ΡΙΖΟΥ
Η μουσική και το μπρίο της σου ανεβάζουν κατακόρυφα τη διάθεση, αλλά η Μαρίζα Ρίζου είναι κάτι παραπάνω από μια τραγουδοποιός που γράφει και ερμηνεύει feelgood τραγούδια. Από το 2007 που ανέβηκε πρώτη φορά στη σκηνή, χτίζει με κάθε δίσκο και live εμφάνιση έναν εντελώς προσωπικό ήχο και μια εκρηκτική σκηνική παρουσία, που προσελκύουν ένα πολύ φανατικό κοινό. Το σίγουρο είναι ότι το πληθωρικό της στιλ θα κλέψει τις εντυπώσεις όταν πάρει τη θέση της στην κριτική επιτροπή του «X Factor» του MEGA, που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 22:10.

X_FACTOR

Τη Μαρίζα Ρίζου την πρωτανακάλυψε το μουσικόφιλο κοινό όταν, έπειτα από μαθήματα αυτοσχεδιασμού σε jazz vocals, ξεκίνησε εμφανίσεις στον «Σταυρό του Νότου». Η φήμη της απλώθηκε από στόμα σε στόμα και έφτασε σε ένα ευρύτερο κοινό όταν διασκεύασε την «Μπόσα νόβα του Ησαΐα» του Φοίβου Δεληβοριά. Ο πρώτος της δίσκος, το «Γλυκό πρωί», κυκλοφόρησε το 2014, με το single «Μια άλλη ευτυχία» να κατακτάει τα ραδιόφωνα. Πολυσυλλεκτική και τολμηρή, η Μαρίζα Ρίζου συνέχισε στους επόμενους δίσκους της να εξελίσσει το μουσικό στιλ της και την ιδιότητα της τραγουδοποιού: στη «Μεγάλη γιορτή», έναν δίσκο γεμάτο φως και αισιοδοξία υπάρχουν τραγούδια με επιρροές από τη Μεσόγειο («Πάμε μια βόλτα», «Είναι μικρή η ζωή»), αλλά και στιγμές πιο εσωστρεφείς, όπως η διασκευή του κλασικού τραγουδιού του Αττίκ «Ζητάτε να σας πω». Αίσθηση έκανε ο τρίτος δίσκος της, το 2019, με τίτλο «Πόσο βλάκας» και singles όπως το «Κάποιος να με σύρει» των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη. Την περίοδο 2020-2021 κυκλοφόρησε τα singles «Το καλοκαίρι», «Πάμε πιο πέρα», «Μαζί σου στο φως» και «Είναι που δεν μπορώ», τα οποία σημείωσαν μεγάλη επιτυχία σε streams και ραδιοφωνικές μεταδόσεις.

Μεγάλη αγάπη της Μαρίζας Ρίζου είναι η μουσική για το θέατρο – άλλωστε και την ίδια τη χαρακτηρίζει η θεατρικότητα πάνω στη σκηνή. Σημαντικές δουλειές της η «Μαντάμ Σουσού», με πρωταγωνίστρια τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, το «Μάμα Ρόζα» με τη Βίκυ Σταυρόπουλου και σκηνοθέτη τον Κώστα Τσιάνο, και η «Μηχανή του Τούρινγκ» με τον Ορφέα Αυγουστίδη σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Το καλοκαίρι του 2022, θα υπογράψει τη μουσική για την επιθεώρηση που θα ανεβάσει η Δήμητρα Παπαδοπούλου, σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη.

X Factor | ΠΡΕΜΙΕΡΑ | Παρασκευή 18/3 22:10 (trailer)
Κλείσιμο

Με το «X Factor» του MEGA, η Μαρίζα Ρίζου κάνει το τηλεοπτικό της ντεμπούτο, παρέα με τους Μιχάλη Κουινέλη, Χρήστο Μάστορα, Στέλιο Ρόκκο στην κριτική επιτροπή. Όπως αναφέρει, «η ποιότητα παραγωγής, οι άνθρωποι και αυτό το κανάλι με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση». Παραδέχεται ότι νιώθει μεγάλο άγχος βλέποντας τους υποψηφίους να κυνηγούν το όνειρό τους και αυτό που αναζητά εκείνη είναι το εξής: «Ψάχνω έναν μικρό “πλανήτη” που θα έχει ένα ενδιαφέρον, που θα μπορούσαμε να τον βοηθήσουμε να βρει την καλλιτεχνική του ύπαρξη».

Πρεμιέρα την Παρασκευή 18 Μαρτίου, στις 22:10 στο MEGA, και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.


Ειδήσεις σήμερα:

Τεράστιες ουρές από τους Ρώσους για το «τελευταίο» burger - Ξεσπούν χορεύοντας οι υπάλληλοι των Mc Donalds

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις 6,7 και 6,4 Ρίχτερ σε Ινδονησία και Φιλιππίνες

Γιάννης Ζουγανέλης για Πέτρο Φιλιππίδη: «Διεκδικούσε τα πάντα με τρόπο που δεν συμφωνώ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης