Γουίλιαμ Χαρτ: Η συγκλονιστική γκέι ερμηνεία του στο «Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» που του χάρισε το Όσκαρ

Γουίλιαμ Χαρτ: Η συγκλονιστική γκέι ερμηνεία του στο «Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» που του χάρισε το Όσκαρ

Ο ηθοποιός υποδύθηκε το 1986, τον Μολίνα, έναν γκέι κρατούμενο που μοιράζεται ένα κελί στη Βραζιλία με έναν στρέιτ πολιτικό κρατούμενο - Πώς προσέγγισε τον ρόλο του κι απέσπασε διθυραμβικές κριτικές

hurt
Kαλλιεργημένος, σεμνός και χαμηλών τόνων, όπως τον περιγράφουν οι κοντινοί του άνθρωποι, ο Γουίλιαμ Χαρτ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο γιος του. «Mε μεγάλη θλίψη η οικογένεια Hurt θρηνεί τον θάνατο του William Hurt, αγαπημένου πατέρα και βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, που πέθανε στις 13 Μαρτίου 2022, μία εβδομάδα πριν από τα 72α γενέθλιά του. Πέθανε ειρηνικά, με την οικογένειά του στο πλευρό του, από φυσικά αίτια», έγραφε η επίσημη ανακοίνωση.

William Hurt Wins Best Actor: 1986 Oscars

Ο σπουδαίος ηθοποιός είχε γίνει ευρύτερα γνωστός στο κοινό από τον ρόλο του στην ταινία «Kiss of the Spider Woman», όπου πρωταγωνίστησε το 1986.

Στο φιλμ του Εκτορ Μπαμπένκο, ο Γουίλιαμ Χερτ υποδυόταν έναν ομοφυλόφιλο άνδρα που μοιράζεται ένα κελί στη Βραζιλία με έναν στρέιτ πολιτικό κρατούμενο. Αυτός ήταν και ο ρόλος που του χάρισε το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ.

Ο Μολίνα είναι ομοφυλόφιλος και διώκεται για αποπλάνηση ανηλίκου, ενώ ο Βαλεντίν είναι αγωνιστής της αριστεράς και φυλακίζεται για τις πολιτικές του ιδέες. Οι κόσμοι τους είναι τελείως διαφορετικοί και εντελώς ασύμβατοι. Όμως, τελικά, έρχονται κοντά.

Molina/Valentin "Kiss of the Spider Woman"

Κλείσιμο
Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ερμηνείες του ηθοποιού, καθώς και μία από τις πρώτες «προσεγγίσεις» του queer στον κινηματογράφο.

Ο ηθοποιός δέχτηκε να υποδυθεί έναν ρόλο που πολλοί απέρριψαν, από φόβο μήπως «εκτεθούν» ή «στιγματιστούν» και μάλιστα, το έκανε με εράστια επιτυχία.

Avocado Scene - Kiss of the Spider Woman

Ο ίδιος είχε δηλώσει για τον ρόλο του: «Δεν έπαιξα τον ρόλο μου ως γκέι, τον έπαιξα σαν γυναίκα. Αυτό ήταν το κλειδί για εμένα, ως καλλιτέχνη, έτσι αναζήτησα τον χαρακτήρα. Είχα έναν υπέροχο δάσκαλο χορού για την κίνησή μου και πέρασα πολύ χρόνο στα γκέι μπαρ για να καταλάβω τον κόσμο τους. Δεν είμαι γκέι, αλλά έχω πολλούς φίλους. Δεν καταλάβαινα τι έπρεπε να κάνω, δεν λειτουργούσε. Μία μέρα περπατώντας στον δρόμο, κοίταζα μία γυναίκα που περπατούσε μπροστά μου και σκέφτηκα πως ο Μολίνα δεν είναι γκέι, είναι γυναίκα. Είναι μία γυναίκα, παγιδευμένη στο κορμί ενός άνδρα, όπως κι εγώ καμιά φορά νιώθω ένας ηθοποιός εγκλωβισμένος στο σώμα ενός σταρ».

William Hurt Wins Best Actor: 1986 Oscars


Ειδήσεις σήμερα:

Τεράστιες ουρές από τους Ρώσους για το «τελευταίο» burger - Ξεσπούν χορεύοντας οι υπάλληλοι των Mc Donalds

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις 6,7 και 6,4 Ρίχτερ σε Ινδονησία και Φιλιππίνες

Γιάννης Ζουγανέλης για Πέτρο Φιλιππίδη: «Διεκδικούσε τα πάντα με τρόπο που δεν συμφωνώ»



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης