Μάγιε Μασκ: Η ρωσική εισβολή είναι φρικιαστική, η Ουκρανία θα νικήσει

Μάγιε Μασκ: Η ρωσική εισβολή είναι φρικιαστική, η Ουκρανία θα νικήσει

Η 73χρονη μητέρα του Έλον Μασκ τάσσεται δυναμικά στο πλευρό των Ουκρανών και παροτρύνει τον γιο της να συνεχίσει να στέλνει βοήθεια στον ουκρανικό λαό

ΜΑΥΕ_ΜΑΣΚ_2
Δυναμώνει η φωνή για την υποστήριξη της Ουκρανίας, με τα μηνύματα συμπαράστασης να ηχούν κι από γνωστά πρόσωπα του θεάματος και του επιχειρηματικού κόσμου.

Σε μια περίοδο που η θλίψη έχει κυριεύσει τον πλανήτη λόγω των αλλεπάλληλων βομβαρδισμών στις περισσότερες πόλεις της Ουκρανίας, που έχουν στοιχίσει ζωές αμάχων, όχι μόνο τα κράτη αλλά και σημαίνουσες προσωπικότητες καταδικάζουν ανοιχτά τη ρωσική εισβολή.

Λίγο καιρό αφότου ο επικεφαλής της Space X, Έλον Μασκ, αποφάσισε να παρέχει έμπρακτη στήριξη στον ουκρανικό λαό, εν μέσω ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων, με ειδικούς σταθμούς Starlink και πρόσβαση στο δορυφορικό Διαδίκτυο, η μητέρα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, η 73χρονη Μάγιε Μασκ έστειλε το δικό της μήνυμα συμπαράστασης.
000_9QZ767

Μοντέλο στο επάγγελμα και διατροφολόγος, η 73χρονη μητέρα του Μασκ ανάρτησε στο Instagram φωτογραφία-στιγμιότυπο από επαγγελματική της δουλειά στην Ουκρανία γράφοντας ένα μήνυμα με το οποίο πήρε θέση, στηλιτεύοντας τη ρωσική επιθετικότητα.

Κλείσιμο
«Ευτυχισμένες στιγμές από το Κίεβο, το 2017», γράφει στην αρχή της ανάρτησής της και συνεχίζει: «Ελπίζω σύντομα να επιστρέψω να περπατήσω στο χιόνι, να γελάσω, να φάω νόστιμα επιδόρπια, να δω ξανά τα τοπία. Η εισβολή είναι φρικιαστική. Ο κόσμος παρακολουθεί επί 24ωρου βάσης ειδήσεις και οι χώρες επιδεικνύουν μια εξαιρετική υποστήριξη, με τη φιλοξενία, τις διαδηλώσεις και τις δωρεές. Όπως λέει και ο πρόεδρος Ζελένσκι, η Ουκρανία θα νικήσει».

Μάλιστα αν παρατηρήσεις τις αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια το τελευταίο καιρό, διαπιστώνεις ότι η μητέρα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία γράφει ξανά και ξανά κατά του πολέμου, στηλιτεύοντας τις ενέργειες των Ρώσων, παροτρυνοντας παράλληλα τον γιο της, να συνεχίσει να στέλνει βοήθεια στον Ουκρανικό λαό.

Τον δικό της «κυβερνοστρατό» δομεί η Ουκρανία καθώς πριν από λίγες ημέρες το Κρεμλίνο εξαπέλυε συνεχόμενες επιθέσεις με στόχο ουκρανικές ιστοσελίδες. Την ίδια στιγμή, η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει τον φόβο ότι πιθανότατα η Ρωσία να επιχειρήσει και μέσω χάκινγκ την επικράτηση στη γειτονική της χώρα.
000_9R47J7

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία Starlink της εταιρείας του Έλον Μασκ είναι διαθέσιμη στην Ουκρανία και η SpaceX στέλνει περισσότερα τερματικά στη χώρα, βοηθώντας τους πολίτες να μην χάσουν την πρόσβαση τους στο διαδίκτυο.

Το Starlink δεν είναι το ίδιο με ένα σήμα κινητού τηλεφώνου ή 5G. Επιτρέπει σε ένα σπίτι, μια επιχείρηση ή μια απομακρυσμένη τοποθεσία να συνδεθεί στο διαδίκτυο μέσω δορυφόρου.

Παράλληλα, η SpaceX στοχεύει σε καθυστέρηση κάτω των 20 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Σε αντίθεση με το δορυφορικό διαδίκτυο που παρέχεται σήμερα, η Starlink υπόσχεται σταθερή σύνδεση με υψηλές ταχύτητες αλλά και εξαιρετικά χαμηλό χρόνο απόκρισης. Αυτό γίνεται δυνατό με τις συστοιχίες δορυφόρων χαμηλής τροχιάς (Low Earth Orbit) που επιτρέπουν την ανταλλαγή δεδομένων πιο γρήγορα από τους δορυφόρους που βρίσκονται μακρύτερα σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Όπως έχει σημειώσει ο Μασκ, η Starlink στοχεύει σε περιοχές που μένουν εκτός της κάλυψης των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Γερμανία θα αγοράσει μαχητικά F-35

Ένοχοι δύο ιερείς στα Φάρσαλα για «αμαρτωλές» δωρεές μισού εκατ. ευρώ

Μητσοτάκης-Ερντογάν έβαλαν υποθήκη για πιο ήρεμα νερά- Το παρασκήνιο για το πώς «έσπασε» ο πάγος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης