Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο προσφέρει 10 εκατ. δολάρια στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο προσφέρει 10 εκατ. δολάρια στο Κίεβο

Ο ηθοποιός είναι γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση και την προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος - Η ιστορία της γιαγιάς του από την Ουκρανία στη Γερμανία

22261392
Το υψηλότερο ποσό δωρεών που έχει δοθεί εώς σήμερα στην Ουκρανία δώρισε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ο διάσημος ηθοποιός φέρεται να δώρισε 10 εκατ. δολάρια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις στη χώρα, μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων, είναι τραγικές.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ukrinform, η δωρεά του προορίζεται και για ανθρωπιστική βοήθεια. Ο ηθοποιός που αγάπησε το κοινό παγκοσμίως από τον ρόλο του στον θρυλικό «Τιτανικό» έχει ρίζες από την χώρα, που δέχεται αυτές τις ημέρες επίθεση. 

giagia-dicaprio-6
Η Helene Indenbirken, γιαγιά του Ντι Κάπριο, πέθανε το 2008
Κλείσιμο

Βλέποντας τη χώρα της γιαγιάς του να «τραυματίζεται» καθημερινά από τα ρωσικά πυρά, δεν θα μπορούσε λοιπόν, να μείνει άπραγος. Η γιαγιά του γεννήθηκε στην Οδησσό, μια πόλη που βομβαρδίστηκε κι εκείνη σφοδρά τις τελευταίες εβδομάδες.  Μετανάστευσε στη Γερμανία το 1917 και εκεί, γεννήθηκε η μητέρα του ηθοποιού.


Η δωρεά από τον 47χρονο ανακοινώθηκε από το Διεθνές Ταμείο του Βίσεγκραντ, σύμφωνα με το Polish News. Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, το Ταμείο εργάζεται για την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας στις τέσσερις χώρες καθώς και σε άλλες, «ιδιαίτερα στις περιοχές των Δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης», αναφέρει. Το Ταμείο το κάνει αυτό «χρηματοδοτώντας επιχορηγήσεις και απονέμοντας υποτροφίες και κατοικίες καλλιτεχνών μέσω του ετήσιου προϋπολογισμού του». Ο ιστότοπος λέει ότι το ταμείο είχε ετήσιο προϋπολογισμό 8 εκατομμυρίων ευρώ, που του έδιναν οι τέσσερις κυβερνήσεις, που σημαίνει ότι η δωρεά του Ντι Κάπριο έχει ξεπεράσει ακόμη και αυτό το ποσό.

Δεν είναι βέβαια, ο μόνος celebrity που στήριξε τον ουκρανικό λαό.

Mila Kunis & Ashton Kutcher Stand With Ukraine | GoFundMe

Η Μίλα Κούνις και ο Άστον Κούτσερ έχουν κάνει ήδη την κίνησή τους, προσφέροντας 3 εκατ. δολάρια στην Ουκρανία, ενώ και η Τζίτζι Χαντίντ ανακοίνωσε πως θα χαρίσει όλα τα έσοδα από τις εμφανίσεις της στις Εβδομάδες Μόδας στα θύματα του
πολέμου.



Ειδήσεις σήμερα:

Νέες εξηγήσεις της μητέρας για τις εκδορές στη μύτη της Μαλένας από την Πάτρα

Ανησυχία για το Τσερνόμπιλ: Τα συστήματα ελέγχου εξ αποστάσεως των πυρηνικών υλικών έχουν πάψει να μεταδίδουν δεδομένα

Θρίλερ στη μαρίνα Αλίμου - Εντοπίστηκε σορός γυναίκας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης