Μέριλ Στριπ: Η τραγική απώλεια που την... οδήγησε στον μεγάλο της έρωτα

Μέριλ Στριπ: Η τραγική απώλεια που την... οδήγησε στον μεγάλο της έρωτα

Η διάσημη ηθοποιός και ο Ντον Γκάμμερ είναι παντρεμένοι 44 χρόνια, αλλά η γνωριμία τους έγινε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο

meryl-streep-don-gummer-0
Η Μέριλ Στριπ είναι μία από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς του Χόλιγουντ και μοιάζει να τα έχει όλα. Τόσο η καριέρα της όσο και και η προσωπική της ζωή φαντάζουν ιδανικές. Ωστόσο, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός δεν τα βρήκε όλα ρόδινα στη ζωή της.

Μπορεί η επί 44 χρόνια σχέση της με τον σύζυγό της, Ντον Γκάμερ να αποτελεί πρότυπο ιδανικού γάμου, όμως τα πράγματα στην προσωπική της ζωή  δεν ήταν πάντα τόσο εύκολα.

Μέσα σε μόλις 6 μήνες, η Στριπ έχασε έναν μεγάλο έρωτα της ζωής της και γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο.

Το 1976, η Στριπ γνώρισε τον ηθοποιό Τζον Καζάλ, όταν πέρασε από οντισιόν για το σαιξπηρικό έργο «Με το ίδιο μέτρο» στη Νέα Υόρκη.


Κλείσιμο
Αν και εκείνη ήταν στην ηλικία των 20 ετών μόλις,  δεν την πτόησαν τα 14 χρόνια που τους χώριζαν και οι δυο τους ερωτεύτηκαν σχεδόν αμέσως.

«Δεν έμοιαζε με κανέναν από αυτούς που είχα γνωρίσει πριν. Ήταν η μοναδικότητά του, η ανθρωπιά του, το ναιάξιμο για τους άλλους, η συμπόνια του», είχε πει η Στριπ για τον τότε σύζυγό της.

Το ζευγάρι πέρασε 3 ευτυχισμένα χρόνια μαζί, πρωταγωνιστώντας σε ταινίες ο ένας δίπλα στον άλλον, προτού η υγεία του Καζάλ αρχίσει να... παίρνει την κατηφόρα. Λίγο αργότερα, στην ηλικία των 42 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα.

Εκείνη την περίοδο, προτάθηκε στον Καζάλ, ένας ρόλος γιο το «The Deer Hunter», τον οποίο και δέχθηκε να ενσαρκώσει, παρά το γεγονός ότι ένιωθε εξαιρετικά αδύναμος. Η Στριπ αποφάσισε να συμπρωταγωνιστήσει στην ταινία μόνο και μόνο για να βρίσκεται στο πλάι του.


Η παραγωγή, αφού πληροφορήθηκε για την κατάσταση της υγείας του, αποφάσισε να διώξει τον Καζάλ από την ταινία, αλλά η Στριπ απείλησε να φύγει και εκείνη, σε περίπτωση που τον απέλυαν.

Για τους επόμενους 5 μήνες, η Στριπ ήταν συνεχώς στο πλευρό του Καζάλ, καθώς εκείνος παράλληλα με τα γυρίσματα, είχε ξεκινήσει θεραπεία για τον καρκίνο.

Ο θεατρικός παραγωγός Τζο Παπ θυμάται: «Τον φρόντιζε σαν να μην υπήρχε κανένας άλλος στη Γη. Δεν τον πρόδωσε ποτέ. Ούτε πίστευε ότι δεν θα επιζούσε. Ήξερε ότι πέθαινε, όπως το ξέρει ένας ετοιμοθάνατος. Του έδωσε όμως, τεράστια ελπίδα».

Ο Τζον Καζάλ «έφυγε» τελικά, από τη ζωή στις 13 Μαρτίου του 1978, αφήνωντας την Μέριλ Στριπ βαθιά στεναχωρημένη. Η ηθοποιός ήταν σε τόσο άσχημη ψυχολογική κατάσταση, που πολλοί φοβούνταν ότι αυτό θα επηρέαζε την καριέρα της.


Λίγους μήνες μετά την απώλειά της, η Στριπ αναγκάστηκε να φύγει από το διαμέρισμα που διέμεναν.

Αντιμέτωπη με την οδυνηρή διαδικασία να περάσει και να μαζέψει τα υπάρχοντά του Καζάλ, κάλεσε τον αδερφό της, Χάρι, να τη βοηθήσει. Η μοίρα ωστόσο, της επεφύλασσε μία ευχάριστη έκπληξη.

Ο Χάρι έφερε μαζί του έναν φίλο του, τον γλύπτη Ντον Γκάμερ, ο οποίος αργότερα θα γινόταν ο σύζυγος της Στριπ.

Ο Γκάμερ κάλεσε την Στριπ να μείνει στο διαμέρισμά του, αφού υποτίθεται ότι θα ήταν εκτός πόλης, λόγω ενός ταξιδιού.


Οι διακοπές του, παρόλα αυτά, διακόπηκαν, λόγω ενός ξαφνικού τροχαίου ατυχήματος. Ο Γκάμερ επέστρεψε σπίτι του, για να αναρρώσει. Αυτό το ατύχημα, ήταν η δεύτερη ευκαιρία, που έδινε η ζωή στην Μέριλ Στριπ και εκείνη την εκμεταλλεύτηκε. Οι δυο τους ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 1978. Μπορεί η απώλεια του Καζάλ να ήταν πρόσφατη, αλλά η Μέριλ Στριπ δεν επέτρεψε το τραγικό συμβάν να της σταθεί εμπόδιο τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Το 1979, ήταν υποψήφια για Όσκαρ για την ερμηνεία της στο «The Deer Hunter», αλλά τελικά κέρδισε το βραβείο την επόμενη χρονιά για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Kramer vs. Kramer». Η ίδια όχι μόνο δεν πτοήθηκε από την απώλεια του μεγάλου της έρωτα, αλλά συνέχισε να εμφανίζεται σε περισσότερες από 70 ταινίες και να κερδίζει μεγάλα βραβεία σε μια καριέρα 4 δεκαετιών.


Τόσο η καριέρα της όσο και η προσωπική της ζωή εξακολουθούσαν να ανθίζουν και εκείνη να γίνεται μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο του θεάματος. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που υποστηρίζουν, ότι η Μέριλ Στριπ δεν ξέχασε ποτέ όσα της συνέβησαν, αλλά τα μετέφερε στη δουλειά της και στους ρόλους, χαρίζοντας σε εκατομμύρια θεατές, μοναδικές και συγκινητικές ερμηνείες.

Το 1983, κέρδισε ένα ακόμη βραβείο Όσκαρ για το «Sophie's Choice». Την ίδια χρονιά Στριμ και Γκάμερ υποδέχθηκαν το πρώτο τους παιδί: «Αυτό το μωρό είναι μια καταφατική δέσμευση σε αρκετά απελπισμένες στιγμές. Είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί ποτέ», είπε η ηθοποιός στον Τύπο. Οι δυο τους έχουν φέρει στον κόσμο συνολικά τέσσερα παιδιά, έναν γιο και τρεις κόρες, οι οποίες μάλιστα, ακολουθούν τα χνάρια της μητέρας τους, όσον αφορά τα επαγγελματικά τους.


Παρά τις τραγικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες γνωρίστηκαν, ο γάμος τους αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους του Χόλιγουντ. «Δεν έχω ξεπεράσει τον θάνατο του Τζον, αλλά πρέπει να συνεχίσω να ζω και ο Ντον μου έδειξε πώς να κάνω αυτό», παραδέχτηκε η Στριπ σε μια συνέντευξή της.




Ειδήσεις σήμερα:

Αναστάσιος Ράμμος: Νόμιζε ότι πρωθυπουργός είναι ακόμα ο Τσίπρας και ο Κανάκης τον τρολάρει

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό ασφυκτικό κλοιό η Οδησσός - Σημάδια ότι πλησιάζει η μεγάλη επίθεση στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία - Δημοσκόπηση: 51% υποστηρίζουν την Ουκρανία, 15% δίνουν δίκιο στη Ρωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης