Μιχάλης Οικονόμου: «Υπάρχουν λέξεις για τη διαφορετικότητα που τρέμουμε να χρησιμοποιήσουμε»

Μιχάλης Οικονόμου: «Υπάρχουν λέξεις για τη διαφορετικότητα που τρέμουμε να χρησιμοποιήσουμε»

Ο ηθοποιός ανέφερε ακόμα ότι η κοινωνία και το εκπαιδευτικό μας σύστημα υστερούν

mixalis-oikonomou
Ο Μιχάλης Οικονόμου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Κυψέλη» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα κοινωνικά ταμπού αλλά και στην τάση που έχει σήμερα η κοινωνία να… σκοντάφτει σε λέξεις. Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η κοινωνία και το εκπαιδευτικό μας σύστημα υστερούν.

«Σίγουρα υπάρχει μεγάλο περιθώριο και για την παιδεία και για την κοινωνία. Τόσα πράγματα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες που από την παιδεία και από το σχολείο δεν έχουμε αποκτήσει το λεξιλόγιο να μιλήσουμε για αυτά. Ακόμα σκοντάφτουμε σε λέξεις. Για όλα αυτά που συνέβησαν με το metoo, την διαφορετικότητα, πως αγκαλιάζουμε την αποδοχή και την ανεκτικότητα. Υπάρχουν λέξεις που τρέμουμε να τις χρησιμοποιήσουμε αλλά νομίζω πως σε άλλες χώρες αυτά τα μαθαίνουν τα παιδιά από το δημοτικό», είπε ο ηθοποιός.

«Για την σεξουαλικότητα και τον έρωτα έχουμε λίγα ταμπού σαν κοινωνία. Παρόλα αυτά δεν μπορεί κανείς να ελέγξει την κοινωνία, να την αλλάξει. Αυτό που μπορεί να αλλάξει κανείς είναι ο εαυτός του και για αυτό κάνουμε ψυχοθεραπεία», είπε σε άλλο σημείο ο ηθοποιός για να συνεχίσει: «Νιώθω ότι πάει σε μια αφύπνιση η κοινωνία γενικότερα. Από το πόσο μας αφορά το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή και πόσο ξαφνικά βγαίνουμε έξω και μιλάμε στις κάμερες για τα λάθη και τις πληγές μας. Αυτό δεν συνέβαινε πριν μερικά χρόνια και νομίζω πως υπάρχει μια αφύπνιση προς αυτό το κομμάτι».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chskd3cn1eip-st)


Ειδήσεις σήμερα:

Στο εδώλιο σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης για τέσσερις βιασμούς

Ανοιξιάτικος καιρός σήμερα: Εώς και 10 βαθμούς θερμότερες από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα οι αέριες μάζες

Οικογενειακή τραγωδία στο Όρεγκον: Πυροβόλησε θανάσιμα τον αδελφό του προσπαθώντας να σκοτώσει αρκούδα και μετά αυτοκτόνησε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης